Правила, информация, нови потребители, новини > За Форума И За Нови Потребители
ЛАМПОВИ УСИЛВАТЕЛИ - НЕ КОМЕНТИРАНИ НЕЩА
ВАСИЛ:
Бездействието ме мъчи, а мисленето не! Големи писания и детайлни обеснения прочетох в НЕТА по темата. Никъде не прочетох най-важното. С две думи най-често срещаните говорители са електродинамични, тоест - двигател с възвратно постапателен механичен момент. Съгласно теорията на електрическите машини идеалният начин за управлението им е генератор на ток. Токът създава потока. При генератор на ток магнитният поток е 2,7 пъти по стабилен за къси времеви интервали. За всички лампови усилватели от 10 вата нагоре базов елемент за стабилност на тока - потока, е изходният трансформатор. Селектроника се занимавам от 53 години. Правил съм достатъчно лампови и транзисторни усилватели и на тази база мога да твърдя, че без значение на активните усилвателни елементи важният компонент е изходният траф.
Неграмотността е основен источник на доходи за едни хора. А това става с активиране на мерака. Важно е да върви бизнеса! ЧАО!
Toshko:
Привет, информацията обаче се съхранява и интерпретира в напрежение и по-точно амплитуда на напрежението във времево то измерение.
Това би трябвало да ти е много интересно: http://penkiller.com/index.php/topic,2738.0.html
Аз не се занимавам с усилватели, но пък разбирам от акустика и озвучителна тела.
Управление по ток или пък с токова обратна връзка водят до изменения в АЧХ.
По-надълго ще пиша. Ти дай отзиви за темата. Не съм професионалист, но се опитай да вникнеш.
Simeon Petkov:
Не знам дали Петър Хараланов е във форума, но той има невероятни познания и опит на тема говорители, филтри, изработка, дизайн и точно възпроизвеждане. Общо взето е една ходеща библиотека и не е от шарлатаните хай-ендаджии които чуват посоката на предпазителите ;D Ако можете някак да го дръпнете, да налива акъл във форума, ще има гигантска полза. И ако още му се занимава де.
lordoff:
Не е много по темата, но
хората, занимаващи се с аудио и имащи истински високо ниво в България,
не са много приказливи и склонни да предават опит публично. Броят се на пръстите на едната ръка.
Аз се сещам за трима, четрима, като включвам и Toshko в това число.
Ще се повторя, в България!
Има своето обяснение и не е странно това.
Хора като Троелс, Линквитц, Мартин Кинг, Пас и още поне десетина личности са изключения в световен мащаб.
Аз бих отворил нова тема за лампи (твърде общо е това), че напоследък освен всички бръмбари,
жужи и една муха :-) За предусилвател с DHT триод или пентод. Топология тип Аle Moglia. :-)
Simeon Petkov:
Всички си пазят опита в тайна за да се чувстват като нещо повече и да не би някой да им вземе хляба, щото те са единствените, разбираш ли... Тъжното е, че така се закопава още повече аудиото в България. На 26г съм и не познавам някой друг на моята възраст с опит и желание. За по-младите да не говорим... Просто като измрат всички дърти и отнесат всичката полезна информация в гробовете си, аудиото тук ще залезе, а разните ширпотребни боклуци ще са над всичко. Туй то чалга културата...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия