Интересна тема, която би трябвало да не остарее. През годините минах през най различни увлечения да ги наречем.Може би най дълго остана фотографията, от 4-ти клас.Снимам много и преди и сега.Сам си проявявах филмите и копирах снимките,дори цветните.Имам много направени и кинофилми, снимах на 8мм. С аудио се занимавах по неволя.Повикаха ме да озвуча едно вечерно празненство, по случай края на смяната в една военна почивна станция.Хареса им начина на водене и две лета дисководещ на морето.Тогава нямаше кой знае колко техника.Колоните си ги правех сами, на принципа проба грешка.Всеки говорител с отделен филтър и на слух.Основно Благоевградски, 30Вт на 4ома.Високите бяха много по добри от вносните такива,става дума за 1980г. Много руски кондензатори и най ми е криво ,че нищо не ми е останало от тогава. Усилвателите бяха най трудни за намиране.Дори Студио 2 , най якия усилвател,2х35Вт с 2N3055 и вентилатор от малките отгоре да духа, иначе прегрява.После си направих един 2х100Вт по руска схема. Тогава не разбирах клас А, Б и т.н., е то не че сега разбирам де.Декове много видове, поне 15 съм сменил и най здрави бяха AKAI и AIWA. Айвата пишеше невероятно и после на другите записите звучаха много добре.SONY TC-K81 не му издържа механиката от ползване. Последния ми дек беше HITACHI двуглав.После отидох да уча в институт и всичко продадох или подарих, всичко, нищо не си оставих.След студентството си купувах часовници, сега имам 9броя, бях стигнал до25броя.Сега подържам аудио ,фото и часовници. Харесвам Мас-овете и линукс. С Windows бях до XP и нататък дори не се интересувам какво е излязло и как работи.Хобитата са на последен план вече. Имам насъбрани говорители за 3чифта колони и 4броя усилватели но кога ще ги правя не зная.Мисля да си купя още един фотоапарат , ама само си мисля. Харесвам Omega като часовници.Ракетомоделизъм за много кратко, нещо не ме грабна, също така и радиоуправляеми модели- трудно се напасваше честотата на предаване и приемане, имаше много паразитни сигнали.Батерии нямаше за повече от 5мин ,а двигателите с етер много бързо се скапваха при тия обороти.Правих един катер макет 1м и го оставих на ентусиасти след мен – имаше бърз,бавен ход ,ляво дясно и отпред вместо оръдие имаше ракетка с 3N двигател.С тази тема ме върнахте много години назад.С тия ракети с пръчка шега не бива, веднаж в Несебър старата митрополия ,подпряхме двигател с една права пръчка и при паленето пръчката се наклони, стана една сложна – ракетата тръгна и като се удари в стената остана само двигателя който се блъскаше с рикошет в двете стени, всичко стана в дим и миризма на сяра, нямаше пострадали.Има много ,но като цяло всяко хоби си е интересно, така ,че няма лошо да си имаме занимавка.Вече си търся повод за да си купя нещо. Сега купуваме недвижими имоти ,че в тая татковина нищо се не знае. Бъдете живи и здрави и много усмивки 2022година.