Доказателство, че съм образцов автомобилист:
1. На излизане от Банкя на около 1 км извън града и даже 1 км след последното кръстовище, около входа на завода за минерална вода, ограничение 50, минал съм с 64... глоба 50 лева, намалени на 35...
Обстоятелства, полицай с тринога се подпира върху крив кол за знак стъпил на падналия от кола пътен знак.
Виждам го в това положение и спирам да го питам, първо ще пише ли докладна за инвентара на който се подпира и на който стъпва, защото не е красиво около полицай да се въргалят изпочупени знаци, а той да клечи и да снима. Увери ме, че с 64 не ме е снимал... Излъгал ме е нагло.
14 км/ч, това е несериозно. В полето.
2. АМ - Струма км. 26+500, ограничение 120, минал съм със 141... Участъкът е прав и на 01.08.2020-та в 16.24 часът е било и слънчево...
Ту има ограничение, ту няма, дали е имало знак тогава е дискусионен въпрос.
Глоба 100 лева, намалена на 70...
3. Околовръстен път, около п.в. Симеоново, ограничение 80, минъл съм със 113 в 11.39 часът навръх Рождество Христово (Коледа), досещате се, че е било празно.
Тук може да се каже, че има реално много леко нарушение, по принцип на пътища тип магистрали с невменяеми ограничения гледам да съм под 30 над ограничението, явно нещо или някой ме е предизвикал да си наруша правилото. На пет лентов път няма такова ограничение дори в Австрия, където дори да си на околовръстното на голям град ограничението ще е като на магистрала. Просто защото във вменяемите държави тези пътища се сливат с магистралите и иначе ще стават задръствания.
Глоба 400, с отстъпка 280 лева
Има нарушение, но не чувствам вина.
4. По Вапцаров на 15-ти септември (рожденния ден на детето) между Черни Връх и кръстовището за Токуда при ограничение 40 съм минал със 78.
което само потвърждава, че си спазвам правилото по булеварди в София да карам с под 80. И постоянно карам с под 80.
През ум не ми е минало, че там някъде може да има знак за ограничение 40, а и е абсурдно на 4-5 лентово шосе да очакват от крайната да видиш нещо от другата страна. Проверих, знак има, единият е в клоните на дърветата, а другият не съм сигурен, че може да бъде възприет на тази височина. Можело да преминат деца на платното. Естествено, означението е със знак хранилка, а не със специална ярка табела, която наистина да свърши работа. Там обаче няма кръстовище или пешеходна пътека, а децата играят в много добре ограден двор в рамките на учебни занятия в частно училище.
Знак хранилка.
Глоба 400, 280 лева с намалението.
Хем да ти е съвестно, че е знак 40 заради близкото училище, хем да те е яд. А защо не табела, внимание училище?! - факт, който не ми беше известен до момента.
Тоест аз съм минал спазвайки общото си правило да не карам с над 80 из градската част на София, да не се лъжем, жените и бабите карат с над 70 по бул. България.
Естествено, магистрала Тракия е оставена гола и пуста, там могат да вилнеят бандити, ненормалници, пътни терористи и всякакви слънчасали. Ползвам я през всеки сезон, абсолютно изоставена и забравена от полицията. Само че е много по-лесно да тероризираме шофьорите, отколкото да осъществяваме контрол. Глобичка за 14 км/ч отгоре на практика в гората и полето, но не е написал докладна да оправят знака и той с месеци стои потрошен и се търкаля. Имало училище, сложили знаци в клоните на дърветата при това за 40 и някакви деца, а не за училище?!
На Струма ограниченията и разрешенията са толкова, ту си на магистрала, ту на скоростен път, че шофьорите не ги гледат.
На връх Коледа снимали на 5 лентовото околовръстно.
Освен, че имам доказателство, че карам внимателно и да се похваля, друго няма какво да напиша.
И преди някой да се възмути, да не се лъжем, 64, 78, 113, 141 са точно скоростите с които реално е редно и безопасно да се движим. Приемам критика за 78, но само в конкретния контекст. Прекалено много хора, даже масово се кара по-бързо от това. Съответно на всички места на които съм глобен ме изпреварват. Има други места за показване и доказване на шофьорски умения за там съм спокоен.