До направи си сам

Какво не беше наред с триколката:
- Вилката на предното колело беше хлабава и тракаше, лагерите сухи с точки ръжда, вътрешната черупка на горния лагер беше накриво. Гресирах, нагласих и стегнах като хората;
- Кормилото беше хлабаво и ми се изкриви в движение... Затегнах го;
- Предния багажник беше хлабав, затегнах го;
- Единия заден калник беше хлабав, затегнах го, иначе започваше да опира в гумата;
- шината, която трябваше да стегне батериите беше хлабава и не можеше да ги застопори, а те се разхождаха из кутията и тракаха. Болтовете къси, шината П-образна, не може да се обърне.
Сглобявачите бяха подложили парче стиропор, което нищо не държеше.
Замених цялото нещо с летва, която стегнах с двата болта;
- Всички спирачки бяха хлабави, регулирах ги;
- диференциала беше сух, на пробката слава богу имаше една единствена капка масло, дано е бил мазен. Сипах 350 мл Равенол 75W-85LS;
- Рамката не е разпробита за стойката на навеса, а изпратените болтове са 7 вместо 8 и нямат гайки. Купих болтове, противоразвиващи гайки, двойнолепяща лепенка, шайби и уплътнители, както и бургии за метал;
- Ширината на рамката няма нищо общо с ширината на соларния панел. При едната ориентация имаме 73 см, при другата около 90,а панела е 99.5 см, нищо с нищо не идва.
Трябва да се вземат алуминиеви шини 20х30мм дебелостенни и неръждаеми крепежни елементи;
- Няма болтове за моторчето на чистачката;
- абсолютно задължително трябва да се ушие едно червено перденце една педя, което да покрие рамката на соларния панел и да висне надолу, иначе ще бъде много грозно;
- Висят кабели, стърчат свински опашки;
- Инвертора на мотора е закачен само от едната страна и съответно се клати, трябва шина да се закачи и от другата страна;
Това е комплект до направи си сам.
Иначе количката с 60V (65V без товар) върви чудесно и изглежда има не лош пробег от поне 50 км реално.
Колко вдига ми е неудобно да споделя, защото вече поне три екипа на КАТ ме огледаха внимателно и никой нищо не ми каза. Даже едните ги питах за пътя за папския плаж на Царево.
5-6 км в посока не са никакъв проблем, на ден го карах и над 20 км без признаци на умора или изтощаване.
Мощност има, вози трима възрастни по нагорнище и прави въпросните 24 км/ч без усилие...
С един пътник вози добре.
Със сам водач не вози особено добре, но пък се изстрелва доста рязко.