Возим се с детето, отиваме да купуваме подарък за друго дете.
Жега.
Пием айряни.
Детето се покапва.
Подавам кърпичка с думите, остави айряна и се избърши.
Не оставя айряна бърше се с лявата ръка и докато се е залисала в бърсане обръща рефлекторно дясната ръчичка надолу и люууус, половин бутилка айрян на пода. Доста майсторско изпълнение, нито напълни джоба на вратата, нито собственото си столче и седалката. Колата е голяма, има място, поля само прага и черджето отзад.

Става към 19 часът, мивката на която ходя не работи, затова отивам на втората в квартала, като първата не е опция защото там работят едни, които изобщо не са ми симпатични. Изненада: тези заради които не ходя на първата са се преместили и работят на втората

Както и да е, колко му е едно измиване...
Как я измиха отвън не знам, изглеждаше отвратително и вакса не сложиха.
Извадиха някакво "торнадо" какво праха отзад не разбрах, айряна го няма по мокета.
Какво видях обаче...
Напънаха неизпрахосмучения под с въпросното торнадо, всичкият пясък, кал и листа се качиха на таблото, седалките и подлакътниците с много повече от един боклук на квадратен сантиметър. Колата се покри отвътре с боклук. Казах им да не правят така.
После извадиха торнадото с препарат и тръгнаха да пръскат таблото, копчетата на климатика и барчето с него... Неизвестен препарат. Върху дърво с отворени пори, хромирани лайсни и естествена кожа... Направо изкрещях, какво правят. Ама това вика е препарат...
Ама това не е пластмаса извиках аз.
Как да е спряха след няколко квадратни дециметра.
Когато ги видях да стържат кожата с острото на прахосмукачката, вече им казах да спират, че си твъгвам.
Дойде шефа, извадих банкноти от 10 и 20 лева да го питам колко му дължа, тоя си ги взе и двете 🤣 вика: толкова. 🤣
Паркираме вкъщи... Отзад където са прали в радиус от 50 см и повече всичко на бели точки. И не е мляко.
Като се почна едно бърсанье, един голям пакет Бочко. Белина ли беше, що беше не знам. Така беше хвърчало, че имаше и отвън по боята, по седалката, уплътненията и то на голяма височина, копчетата, задния климатик, кожата, дървото, решетката на говорителите и т.н.
После бърсахме отпред по 5 пъти всичко, копчета, дърво, кожа, лайсни.
Отвън колата продължи да изглежда гнусно.
Прибрах детето, дадох я на майка й. Преди да успея да изляза (да мия колата) я засякох да рита футбол с балон по вътрешното стълбище, докато в едната ръка държи отворена ножица (детска), а в другата нещо друго. Този път вече се скарахме

обясних на средно висок тон като за камерна зала, че вяко по отделно е забранено, защото е опасно, а комбинацията е просто фамозна

Отивам на ОМВ-то. Освен, че паротструйката тръгва да пръска леко и първите три пъти по две минути така и не стиснах дръжката, други проблеми нямах 🤣
Вече като стиснах дръжката взе да пръска яко и работата тръгна.
Добре че го направих, колата отделяше малко като пяна от препарат... Тоест, не беше добре измита и по нея имаше някаква гадост.
После топъл шампоан, пак плакнене, обилно, после топла вакса на облак отдалече и накрая плакнене пак така. Резултатът е доста приличен.
Не бих се хванал да чистя отвътре, но отвън е доста приятно и мисля да го правя и друг път.