Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1503
    • Профил
Вагнер.
« -: Ноември 07, 2022, 09:55:36 09:55 »
Снощи реших да си пусна малко класическа музика. Не съм кой знае какъв почитател на този тип изкуство. Оказа се приятно за слушане, и интересно за гледане.

И съответно в мен възникнаха няколко въпроса. Първо, Наистина гениално написано за толкова много инструменти, кой кога и какво да свири. Второ, диригента, ясно, че не си вее палката просто така. Обаче пък музикантите си гледат в нотите. Трето, самото разположение на музикантите по групи. Отпред струнни, по назад духови. И всичките свирят в такъв синхрон.
Нема начин да нема начин!

Неактивен lordoff

*
  • 229
  • Кирил
    • Профил
Re: Вагнер.
« Отговор #1 -: Декември 14, 2022, 10:58:23 22:58 »
Оказа се приятно за слушане, и интересно за гледане.
Изумително... :o

different is easy, better is a lot more difficult

Неактивен zlatkoo

*
  • 1503
    • Профил
« Отговор #2 -: Декември 15, 2022, 10:01:07 10:01 »
Даже съвсем наскоро ходих на концерт в НДК. Обаче бях на не много подходящо място в залата.

Като изключим оперното пеене, си беше чудесно.
Нема начин да нема начин!

Неактивен detson

*
  • **
  • 95
  • Я да видим туй що все още работи
    • Профил
« Отговор #3 -: Декември 15, 2022, 10:10:41 10:10 »
Това е много хубаво,че сте харесали класиката.Чуйте не само Вагнер.Предимно слушам Вивалди и Бах.Моцарт нещо не го разбирам,само някои сонати,той не е от Земята.Като ги слушам звуковата картината е невероятно пълна.

Всички тия музики за отпускане ,дето се казва ряпа да ядат.Не ,че не стават ,но са малко еднообразни и в един момент натоварват.Слушам почти всички рок групи,основно Пърпъл и производните му.Като ми е криво Дубай кючек на макс с отделен чифт колони за джангър.Класика с други колони и друг усивател,та така все повече минавам на класика и блус.
Весели празници.