Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6717
    • Профил
За Палестинско-Израелския Въпрос
« -: Октомври 12, 2023, 02:07:06 14:07 »
Неграмотните и облъчените от телевизиите в нашето общество пак си показаха рогата.
До сега дехуманизирахме, т.е. лишавахме от човешки образ руснаците, сега на ред са палестинците.
Вчера се смяхме с колегите на ококорените от щастие очи на телевизионните водещи, че най-после има война, щото хората спряха да гледат телевизия от КОВИД и политика! Облъчват Ви с трагини сцени с които Ви промиват мозъците! За нищо на света не гледам такива сцени и репортажи! Гледал съм холокоста, защото това е била държавна политика и идеология на етническа основа, която не трябва да се повтаря и трябва да се помни!

Това не е детската градина и въпросите не са от такъв характер, че да се правим на арбитри. Въпреки това много хора в коментарите призовават за старозаветно клане на палестинци, включително на децата им!

Възможна е само една гледна точка, незабавно спиране на военните действия, съдебно преследване на престъпниците.

Има толкова език на омразата, че се хващам за главата. Толкова ли не знаят някои какво означават човешки права и достойнство? Всеки един, който и да е той има човешки права и достойнство.

Там трябва да има две държави и въпросът пред всички трябва да бъде как да бъде изпълнено това решение. (на ООН от 1947-ма)

Пишат се абсолютно сбъркани глупости!
Мюсюлманките били по-маловажни от камили по собствените им думи. Не ги слушайте какво говорят като са ги хванали на "политес", устите им са по-големи от на нашенките! Нези изказвания, че са по-малко важни от камили са просто Дзен. Буквално.

Част от обществото ни се самоопиянява от расистки и нацистки приказки, така и си въобразява, че "да направят необходимото" в контекста на израелската армия и най-добре сините каски и НАТО означава ненасилие!
Истинска победа се извоюва с нанасяне на толкова решително поражение, че победеният да бъде благодарен. - това се прави по законите и правилата на войната, без етническа омраза, тормоз и т.н. И без насаждане на омраза между народите! Еле пък от саклет, неразбиране и безсилие!

Много пъти са ме питали защо защитавам всички малцинства и етноси, да не подреждам евреите с други по-малко престижни раси и етноси с отрицателна конотация.
Защото между нас няма разлика. Палестинците и евреите на всичко отгоре са близки роднини, особено коренното население на днешните Палестина и Израел от преди заселничеството.
И с палестинците не се различаваме.

Престъпниците са друг въпрос.

Трябва да се направи необходимото против терористите и престъпниците, но никога и по никакъв повод не трябва да залитаме към етническа ненавист и лишаване от човешки права по такъв признак. - това е по-страшно и от физическото насилие, освен това остава с поколения и трови всичко. Същото се отнася за речта на омразата на някои към руснаците.

Използването на език на омразата към когото и да било по етнически признак Ви приравнява на терористите от Хамас, ИДИЛ, Ал Кайда и т.н. и те така правят и най-вече те. По-близко сравнение: Скинхедс, каквито също не липсваха през 90-те и бяха много активни. Вършеха убийства по кварталите.

Има коренно филистимо-палестинко население, както и коренно еврейско такова, тази земя е тяхна, както земята на всеки, който живее на земята на дедите си.

Има право и ред! В битка престъпниците и терористите загиват от оръжие, в съда от въже. Те си имат съдба на бандити и престъпници.
Език на омразата против етнос и с основна отличителна черта етнос не се използва!

Неактивен lordoff

*
  • 220
  • Кирил
    • Профил
Re: За Палестинско-Израелския Въпрос
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2023, 07:55:53 19:55 »
Как ми се иска поне около 30% от хората около нас да мислеха като теб. Съгласен съм напълно с думите ти!
Хората сякаш се опияняват да мразят публично!Повдига ми се само като чета извадки от X или телеграм...
Тази атмосфера на омраза, обгърнала ни като плащ,
много напомня първите глави в последната книга на Исабел Алиенде, "Вятърът знае моето име". Препоръчвам.

different is easy, better is a lot more difficult

Неактивен Toshko

*
  • 6717
    • Профил
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2023, 11:38:07 23:38 »
Аз съм трол на Путин и ислямист, мишена на тролове и извратени хора със замърсено от кървави мисли съзнание. От няколко дни тези избиват палестински деца в съзнанието си, дехуманизират палестинците и въобще готови сме за нов холокост.

Днес даже търсих къде може да се подаде лесно сигнал против мнения и коментари, които представяват език на ОМРАЗАТА. Омбудсмана не става, БХК се интересува само ако си жертва, КЗД евентуално, но там трябва да им почнеш едва ли не дело. Не виждам орган, който да може да се самосезира или да провери сигнал с линк и съдържание "проверете за език на омразата моля!".
Коментари, Фейсбук, Телеграм, Тикток, Форуми, навсякъде са напълзяли кресливите неграмотни либерасти и оправдават 4-ти ден без вода на 2.3 милиона души. Ако наистина са без вода, първите умиращи или загинали от обезводняване са вече налице.
Просто не мога да повалвам докъде я докарахме.

Даже няма да изпадам в конкретика да бистрим тази трагедия, но за изчерпателност, говори се, че израелците са били многократно предупредени, включително лично Нетаняху. Тоест, да!

Неактивен Toshko

*
  • 6717
    • Профил
« Отговор #3 -: Декември 06, 2023, 01:18:37 13:18 »
Няма смисъл да се коментира много-много.
Израелски протести против войната и държането на палестинците без държава. Тези протести са обявени за антисемитски от САЩ или поне отделни органи и длъжностни лица...
https://x.com/DrLoupis/status/1732329329546182694

Демонстрация на евреи в подкрепа на Палестина: https://x.com/DrLoupis/status/1732310751178637654 - обявени са за анти семити?!

Еврейска демонстрация с плакати с аргументи от юдаизма, т.е. стария завет, според които Бог иска от хората и в частност евреите да живеят в мир със съседите си: https://x.com/DrLoupis/status/1732303987569721394 - това също било антисемитско?!

Не мога да коментирам тази заплетена история.

Добре е хората да се обичат и да подхождат едни към други по този начин. Да няма лумпени, неграмотни, озлобени и мразещи. Затова трябват образование, възпитание, добри примери и смислено лидерство.

Това е което имам да кажа по случая.

Неактивен Toshko

*
  • 6717
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 12, 2024, 09:59:52 09:59 »
Прави ми впечатление, че американският президент в случая Байдън вече се моли на израелското правителство всяка седмица, понякога и по два пъти, да пуснат храна и медикаменти в Газа.
Същевременно Иран извън религиозните си залитания в обществения строй е огромна свръх образована, мощна и културна държава, към която САЩ, а и повечето други държави винаги са имали афинитет. От отношения, културен, дипломатически, търговски и всякакъв друг обмен с Иран недоволния няма.
Много често си спомням отговора на Индия, когато бяха приканени да наложат ембарго на Иран, отговориха приблизително така: "С Персия търгуваме от 5.000 години, това сега не е сериозна причина да престанем." - цу дрън! Повече въпросът не е повдиган пред Индийци.
Иран е част от цивилизования свят и би могъл да допринася страшно много във всяка сфера и област.

Та имам едно такова усещане, че отношенията между САЩ и Иран могат да се стоплят много рязко. Жестовете започнаха още при Обама, който им върна 150 милиарда долара, ако не се лъжа в брой, че нали са отрязани от разплащателните системи.
САЩ се нуждаят от съюзник в региона. За какво им е не е много ясно. За да си охраняват петролните интереси ли, защо ли? Какво важно има там? Египет се оправя със суецкия канал достатъчно добре, ОПЕК така или иначе искат да продават петрол. Няма го Ирак с несметните количества съветско оръжие, кой там е заплаха не знам.

Тези ежеседмични молби и то по толкова трагичен въпрос, като по същество геноцид и концлагер под открито небе устроен от израелското правителство накрая могат да доведат до преориентиране. Струва ми се, че днешните израелци налагат по-лош обменен курс от някогашните нацисти. Нацистите са убивали по 10 цивилни, независимо какви, жени, деца, мъже, за всеки загубен войник, особено поради партизанска дейност. Израелците искат да го докарат до над 1.000, ако не и повече.
Неприемливо, недопустимо и нетърпимо. На всичко отгоре в неподходящ момент и със сериозни съмнения за съпричиняване минимум поради немарливост.

Последиците от рязкото преориентиране не ми се иска да си ги представям. Като вероятно едно от условията ще бъде Иран да не се занимава с Израел и да не ги закача. Което няма да подобри нещата по никакъв начин, защото има достатъчно други желаещи.
Трагичното, е че сегашния климат като че ли върви в посока пустинята да стане оазис, да не остане пустиня само в Израел и Палестина обаче!

Неактивен Toshko

*
  • 6717
    • Профил
« Отговор #5 -: Април 12, 2024, 06:59:41 18:59 »
На всичко отгоре това всичкото е братоубийство!

https://www.sciencedaily.com/releases/2000/05/000509003653.htm

Цитат
Jews are the genetic brothers of Palestinians, Syrians, and Lebanese, study finds
Date:
May 9, 2000
Source:
New York University Medical Center And School Of Medicine
Summary:
If a common heritage conferred peace, then perhaps the long history of conflict in the Middle East would have been resolved years ago. For, according to a new scientific study, Jews are the genetic brothers of Palestinians, Syrians and Lebanese, and they all share a common genetic lineage that stretches back thousands of years.

Най-близките роднини на израелците/евреите, практически с еднакви гени са палестинците и не малка част от арабите живеещи в околните страни.
ДНК анализ не би могъл да каже кой е палестинец и кой е евреин.
Тоест, палестинец представящ се за евреин ще досаже, че е такъв.

Неактивен lordoff

*
  • 220
  • Кирил
    • Профил
« Отговор #6 -: Април 19, 2024, 12:22:19 12:22 »
Този ти израз "Струва ми се, че днешните израелци налагат по-лош обменен курс от някогашните нацисти".Не мога да преценя до колко е истина, но поне цялата информация до която можем да се доберем, сочи именно това.Страшно, ужасно, немислимо, невъобразимо. Това си мисля.
По темата "Иран", който няма респект към тази култура, държава и история, той има доста, доста да наваксва.Преки наследници на древна цивилизация, които ревниво пазят корените и.
Жалко, че времената са такива, трябвше да се сетя много по-рано, но вече май е късно. Тя е изключителна И за туризъм.
Политиката е ужасно и мръсно оръжие. Работил съм с израелци, живея с израелци. Те са изключителни хора! Но Израел като държава сега е в незавидна светлина. Самите те страдат ужасно. Тъжно и печално е всичко това.Именно тези въпроси Ридли Скот неустено успя да повдигне преди време в забележителния си филм „Небесно Царство".Въпреки, че е холивудски блокбастър, или именно затова, умението да зададеш тези въпроси под тази форма е гениално.Проблемите остават същите. 2024г.Понякога си мисля, че съществуването на Йерусалим е Огромната грешка или нещастно обстоятелство на нашата цивилизация! Въобще!Света може би щеше да бъде по-добро място без зверствата на трите монотеистични религии в продължение на две хиляди години. А може би не. Просто щеше да има друг "Йерусалим". Хората не са много по-различни от преди 2 хил. години. Това е твърде малък отрязък от време. :-)
different is easy, better is a lot more difficult