Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6567
    • Профил
Цялата лакърдия за демокрацията
« -: Октомври 12, 2023, 11:24:53 23:24 »
А не първата 1/4, както се фукат неграмотните.

1. Демокрацията е диктат на мнозинството над малцинството.
Управление на мнозинството.
Лесно за разбиране и лесно да бъде пробутано на масите.
Бих добавил и смъртоносно.
Например, как бихте определили тълпа, която линчува някого? - това е управление на мнозинството, има само един глас против - на този който ще увисне на въжето. - това е чистата демокрация в действие.
2. Ще кажете, чакай малко, мнозинството трябва да решава и управлява, но не за сметка на правата на малцинството.
3. В 2. вече не описваме "Демокрация", а говорим за Републиката.
4. Републиката е ограничена демокрация, форма на управление основана на принципа на ограничено управление на мнозинството.
5. Ограничението по т. 4 е такова, че малцинството, дори такова от един да бъде защитено срещу хрумванията и страстите на мнозинството.
6. Начинът да защитите малцинството от мнозинството е да напишете списък с правила на хартия и на тази хартия пише какво може да се прави и какво не. Слагате и заглавие отгоре : "Конституция".
7. Всички се съгласяват да спазват правилата без значение какви са изкушенията, съблазни те или моментите пориви.
8. Когато направите това, вие сте създали конституционна република.

Днешните т.н. изборни мнозинства, защото избирателната активност навсякъде по света е ниска, а всъщност мотивирани малцинства явявайки се на избори, налагат на обществата неща извън конституционните рамки.

Например:
- нови обществени и интимни отношения;
- не базирана на технологии, наука и е икономическа логика енергетика;
- враждуват с транспорта;
- разходват обществени средства във все по-големи количества и изземва все повече от националния продукт до анегдотична степен да се сравняваме с планова икономика. Защото когато общото преразпределение на БВП през бюджета е над 50%, то средствата за производство са по-скоро обществена собственост, а работната сила е по-скоро експлоатиран от държавата.

Това означава, че обществените договори или конституциите са непълни.

Демокрацията на колективните сенчести интереси е пробила репыбликите.

Конституциите не защитават фактическото мнозинство от непредвидени хипотези на диктат, страсти, интереси и хрумвания.

Бащите основатели са основали съвременните републики прекалено гъвкаво така че в даден момент обществените отношения и технологиите да позволят системата да се изврати до степен да търпи критика от всеки и по всички въпроси.

Случващото се днес е било немислимо само преди около три десетилетия.

Затова и конституциите нито на европейските страни, нито на САЩ не защитават от извратени, лъжливи или своеволно политически платформи. Те не защитават и от политици, които вършат каквото си искат.
Новите закони и международни договори не са противоконституционни, както и решенията на правителствата. Те са толкова немислимо глупави в очите на бащите основатели, че просто се случват.

Сега вървят напред държавите, които вземат решения съобразени с науката, технологиите и здравата социална и стопанска логика. Развиват енергетиката, повишават конкурентоспособността, забраняват наркотиците и извращенията, поддържат стандарта на образованието и учебните планове високи и т.н., инвестират в наука.