Рокенрола и Чалгата са една и съща болест. Аксел Роуз на сцената надига геройски билков чай от бутилка за уиски. Повечето му фенове не са пили билков чай от времето, когато ги е гледала баба им.
Мик Уол от Керанг си заслужи Get In The Ring, защото едновременно описва, че са продуцентско отроче като Спайс Гърлс, но и за какви лицемери и мърлячи става въпрос.
Членовете на Металика живеят природосъобразно в гигантски ранчота, феновете им, които ги издигнаха носят по десет години една рокерия и съвсем не живеят природосъобразно. От милионите дали лепта в превръщането им в почти олигарски, мижав процент днес могат да си позворят вип билети за тузарските частни шоута на групата, която не се гнуси да изпълнява и политически поръчки.
Ози Озбърн и Мик Джагър доживяха 70+ на тежки наркотици, за разлика от милиони техни фенове.
Същото се отнася за окопалите се в мишовини с различна степен на луксозност Милена Славова и Васко Кръпката.
Пример за някой поставил живота си в рамките на собственото си изкуство е Музикантът Буги Барабата, бог да го прости! ...
За чалга не ми се говори, обаче е същата измама на рано наловени фенове от юношеска възраст, докато издържат или поумнеят. И двете са лайфстайл, идеология, морален код, социални отношения, консумация и експлоатация.
Еднакво вредни и опасни!
П. П. При малкото ми посещения в чалга клубове винаги ми е правило впечатление, че момичетата са видимо по-здрави, добре гледани, охранени в хубавия смисъл. Излъчват здраве и плодовитост. Мамини селски хубавици, червендалести, спретнати и наконтени.