Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6208
    • Профил
Етеристите си Подадоха Носа и в Тунинг.БГ
« -: Октомври 10, 2011, 08:31:07 20:31 »
До сега съм им обръщал внимание само в комплект с гуруту Джордж Стоев, още известен като "принципния", "безмилостния", "фекалната уста" и др. (последното, защото обича да онагледява поведението на опонентите си като гризане на сухо лайно, курешка, фъшкия и т.н.)

Обаче не щеш ли, явно огладнели, етеристите, решиха да се изрекламират в любимият ми форум:
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=107&p=2138452#p2138452

Някой си Христо Цветанов започва темата така:
Цитат
Тук може всеки да изрази мнението си за ЕтерАудио и естествено да обясни на каква основа е мнението , защо мисли така . Аз съм с Етер 5а алнико + хорна 5.5м , не съм тръгнал да им правя реклама аз съм просто доволен клиент  та ... който има въпроси относно ЕтерАудио може да ги обсъдим

Сед забележка да пробва в аудио раздела, въпросния Цветанов продължава така:
Цитат
Знам мненията в другите форуми  ;)  Дойде време и тук да си отворят ушите  ;D

А, леле майкооооо! По другите форуми мислят за тях това: http://penkiller.com/index.php?topic=287.0
И това: http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=2189&highlight=%E5%F2%E5%F0 и това: http://www.diyaudio.com/forums/full-range/70204-bg-fullrange-driver-ether-6-a-7.html

Ще си ги отворят, ако използват етерите за втечнители на засъхнала ушна кал!


Демоман леко им намазва ските
Цитат на: Demoman
Цитат на: cRaZy_
Имах в предвид аудио раздела в ТОЗИ форум, а не по другите :)

Мноо ясно, тука сичкото Голф е с по минимум 3 Етера у врата и 14 бройки за субуферОТ, да са чуа как вАздиша прИслава :D  :P

Вече съжалявам, че баннах Макс Бас
Цитат
Цитат на: MaxBass
по 4 етера на врата имам аз :) Колега в аудио раздела може да намериш съмишленици...Лично аз не съм им фен ,но нямам време да се обяснявам сега  :ok:

Астор им допълва доста сдържано...
Цитат
ОСобено на екипа който ги прави, да не говорим за посоката на кабелите, съпротивленията са мелодичен бас и др. Всичко това го правят с цел да зарибяват непросветените хора за да си продават благоевградските шасита за баснословни цени.
Високоговорителите имат известни качества + яко изразен пик около 10к но не това е цената.....
Много облъчена секта.

И след това, аз не издържах:  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Цитат
Аааа, само да допълня, последното мнение на 8-ма страница от Т101 е мое, т.е. Т101 съм аз  :D  :D  :D  :giggle:  :giggle:  :giggle:

ЕТЕР аудио е предприятие или ако щете стопанско образувание с комерсиална цел.

Чифт Етери струват 1.800,00 (хиляда и осемстотин) евро или 3.600,00 (три хиляди и шестотин) лева!
Обаче не бързайте! Ако си въобразявате, че ще им плеснете едни близо 4 бона за сбирщайн от благоевградски говорители, много се лъжете! Трябва да минете интервю-събеседване за да ви одобрят за клиент! - не се шегувам!

В моя форум (напълно не комерсиален, чисто направи си сам насочен с цел взаимопомощ и самозащита на хобисти) в раздела "Резили и Нескопосани Изделия" има цяла тема по въпроса: http://penkiller.com/index.php?topic=287.0
Направих си форум за да избягам точно от етеристите и другата неграмотна секта с която враждуват! Защото в българския интернет няма нито едно място в което да се пише за аудио обективно, безпристрастно и от хора без комерсиални интереси. Е, аз съм точно такова лице!

Жоро Стоев се води един от капацитетите напоследък, въпреки че не мога да го понасям, а и той мен също. както и да е, преди години се е бъхтил да обясни, какво и защо е Етер. - препечатаната тема във форума ми е създадена от него.

Отбележете си че до преди една година завода в Благоевград беше безмилоство оплюван по всички форуми и от всички "гурута". Бяха го превърнали в нарицателно за лошо качество и гаден звук.
ЕДИТ: тук правя вмятане, че от 10 годишна възраст си правя колони и съм слушал почти всички български говорители! Дори аз си мислех, че вече не чинят като четях писаниците из интернет, просто и аз си мислех, че вече не са същите, но по една щастлива случайност преди година с един приятел нещо си говорехме и се надъхахме да пробваме да си направим по един чифт колони с благоевградски говорители... е оказа се че още са си същите... просто търгашите ги плюят!
Да, ама на мене нещо не ми хареса тая работа и понеже последните години имам няколко дела в югозападна България и съответно редовно минавам през Благоевград, реших да започна да минавам и през магазина на завода.
И започнах да правя така, купувам говорители от даден модел, давам ги за разработване и мерене, публикувам параметрите и симулации на акустични оформления + скромните ми слушателски впечатления. направихме и няколко чифта колони с приятели пак по тоя повод.
Мерихме и симулирахче 20 годишни, 15 годишни, 10 годишни и 2 годишни говорители на завода... оказа се че се еднакви!

Резултата е че в момента всички нови теми по аудио форумите у нас са за проекти с български говорители  :D  :D  :D Кой имал стари, кой искал да си направи нови, ако в последните 6 месеца има 20 нови теми за направа на озвучителни тела, поне 15 са за такива с благоевградски говорители.  :D  :D  :D

Остава проблема, че авторите допускат една фатална грешка, че не сядат сами да прочетат западни форуми, технически статии и уикипедия, а питат в една от враждуващите секти, където падат жертва на зле прикритата под формата на форум търговска платформа на няколко търгаша, но и това ще го израстнем. нали ще ставаме будни граждани с критично и аргументирано техническо мнение.

Последното ми постижение в борбата за просвета, беше че купих два широколентови 12 инчови говорителя пак благоевградски, за по 48.60 (четиридесет и осем цяло и 60 ст) лева бройката, дадох ги за разработване и измерване и  :shock:  О' чудо, О'Ужас! Оказа се че имат по-добри параметри от на "модифицираните", които един "курифей" продава по 800 лева  :lol:  :lol:  :lol:   :giggle: Ама модифицилани, разбирайте сменена гънка, наклепана мембрана и пренавита намотка. От което BL паднал под 5  :lol:  :lol:  :lol: почти нищо друго не се променило, освен че вече има импедансни аномалий и Qms е наполовина (убива импулсните и преходните характеристики)... Иначе гофър и пренавиване са си мод за 800 лева  :lol:


Друго какво да кажа? Липсата на просвета и информация води до е такива аномалий! Етер-6 можеше да е мод за 100 лева на стар 8 инчов благоевградски бас, така - да! Опцията с кобалтови магнити, можеше да е 50 лева. Кобалтови магнити за благоевградски говорители има с ТОНОВЕ по складове и мази на всички, които се занимават с говорители, а има още и в самия завод  :wink: А и не са чак толкова прекрасни, предвид факта, че са слаби.

Вместо да хванат, да работят за популяризиране на направи си сам, да правят смислени и разнообразни проекти и т.н., те са изкопали една кална яма и хвърлят всеки достатъчно наивен и технически неграмотен в нея.

За който иска да се занимава с аудио като хоби, за удоволствие, за свободното време, за напреднали, за назаднали и за нищо не разбиращи, четете тук:
http://www.quarter-wave.com/
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm
http://www.frugal-horn.com/Frugel-Horn.html
http://www.planet10-hifi.com/
http://www.nutshellhifi.com/

Също така от време на време преглеждайте по някое тема в този форум:
http://www.diyaudio.com/
Многолентови колони:
http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/
Широколентови:

http://www.diyaudio.com/forums/full-range/

И най-важното! Забравете за глупостите за скъпо, евтино, средно и т.н.!!! През 21-ви век, тези зависимости между качество и цена не същестуват!!! Всичко е информация! Всичко!
Цитат
Да повторим: Без Информация и Знания само се набутвате и си губите времето, без да получавате удовлетворителен аудио резултат! Информация/Информираност и Знания!
- Аз предпочитам да си губя времето като трупам знания и се информирам 

Ако случайно в ******* ви е скучно или ви се чете повече, не правете грешката да ставате жертва на българските аудио форуми! Аз си губя времето в http://www.diyaudio.com/   там намерих проекта на Мартин Кинг и пак там ми намериха тези 15 инчови нискочестотни Дайтон и там много работи... дават и доста полезни съвети за грамофони, което ме подсеща, че трябва по някое време да попиша и за грамофони...

Поздрави!

Първоначално мислех да правя реакционен форум, да ги плюя, да ги коментирам и т.н. обаче съм достатъчно положителен човек за да ми се занимава с нещо много по-градивно. Затова си гледам хобито и си правя кефа и само в краен случай се занимавам с аудиофилските секти за сеене на аудио безпросветност. Даже не ми се занимаваше да си правя труда да пиша за етерите и затова им отделих внимание, чак когато вече не ме мързеше да напиша какво мисля за Жоро Стоев... :D  при това използвах собствените му аргументи за тях. В американския форум нямаше как, а и тогава не ме мързеше  :D
Пък и смятам, че е достатъчно да се завъдят още няколко като мен за да се измъкнем от аудио блатото  :wink: стига ми че давам пример... Пък и градивния контрапункт се опира на собствени основи без да използва нечии безобразия за такива.
И очевидно са огладняли за да изпълзят от дупката си и да се домъкнат чак до тук...  :wink:

Поздрави!

Ето и част от скромната ми колекция от благоевградски говорители:

Колкото тези, които не ме познават да добият представа дали ми е меродавно мнението...

Ето параметрите на това: http://vissokogovoriteli.bg/products/VK-12250_350.htm струва 48.60 лева!
Определено не става за бас, но с бас отдолу и един супер туитър дава уникален звук! Всъщност звука му е уникален и когато е сам, идеален е за акустичен екран и за обхвата 100-12000 херца!
Цитат
Резонансна честота = 68 херца;
Механичен качествен фактор = 4,21
Еквивалентен обем = 66,5 литра
Твърдост на окачването (Cms) = 0,193 мм/нютон;
Подвижни маси заедно с въздуха върху мембраната = 28,75 грама;
Реактивно съпротивление (загуби) на окачването (Rms) = 2,888 kg/s;
Максимален линеен ход в едната посока = 2 мм (прибл.);
Диаметър на мембраната до средата на първата гънка = 251 мм (прибл.);
Ефективна площ на мембраната = 492 см2 (прибл.);
Електрически качествен фактор (Qms) = 1.155;
Правотоково съпротивление (Re) = 7.9 ома;
Индуктивност на звуковата бобина = 0.133 мили хенри;
Номинален импеданс, според производителя, 8 ома, според всички останали 9.5 ома;
Мощност на мотора (BL) = 9.2 Tm;
Максимална мощност = 60 вата;
Общ качествен фактор (Qts) = 0.906;
Ефективност = 1.745% (прибл.);
Чувствителност при 1 ват = 94.57 децибела на един метър по оста (прибл.);
Чувствителност при 2.8 волта = 94.6 децибела на един метър по оста (потвърдено);

Става въпрос за нашенските говорители с широк обхват 12350.
Цена за 1 брой = 48,66 лева. Говорителите не са модифицирани. Параметрите са средни за двата, всички разлики между параметрите са под 5%.

Параметрите са снети след 3-4 часа слушане на силен пълночестотен музикален сигнал последван от 24 часа "клатене" на 40 херца.
Въпреки това резонансната честота падна само с 1.5 херца от 69.5 на 68.
Нямат недостатъци, освен очевидните, че обхвата им по паспорт е 80-12500 херца, което те даже преизпълняват с малко и в двете посоки.
Идеално се комбинират с 10 сантиметрови хартиени високочестотни с кобалтови магнити отрязани само с един кондензатор.
Детайлни, ясни, линейни и бързи говорители.
По мнение на специалисти, ниската индуктивност може би се дължи на медна капачка на полюсния накрайник на магнитната система.
Не се наблюдават интермодулационни явления, високите честоти не страдат от липсата на фазов палец.

Както вероятно някои вече се досещат, ще изграждам бюджетна пълнообхватна озвучителна система основана на тези говорители с разширен обхват. Целите на дизайна са максимално добър звук на максимално ниска цена и с максимално проста конструкция.

Поздрави още веднъж!  :D  :D  :D

ЕДИТ: Последно, чакайте, чакайте!  :D  Макар и да недолюбвам този форум: http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=2189&highlight=%E5%F2%E5%F0 в него понякога има и смислени теми, като например тази от линка ми е много любима  :D Обсъждат се Етерите  :D

Ще има отделна тема за http://vissokogovoriteli.bg/products/VK-12250_350.htm и как така наречения Радостин Атанасов - Аудиомастер (Audiomaster) продава леко намазани "моднати" такива за 800 лева, при цена на оригинала от 48.66 лева  :D

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6208
    • Профил
Re:Етеристите си Подадоха Носа и в Тунинг.БГ
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2011, 10:33:24 10:33 »
Колекция от Линкове за Спасяване и Самозащита от Аудио Форумите в България!
http://penkiller.com/index.php?topic=470.0

Вместо да хванат, да работят за популяризиране на направи си сам, да правят смислени и разнообразни проекти и т.н., те са изкопали една кална яма и хвърлят всеки достатъчно наивен и технически неграмотен в нея.

За който иска да се занимава с аудио като хоби, за удоволствие, за свободното време, за напреднали, за назаднали и за нищо не разбиращи, четете тук:
http://www.quarter-wave.com/
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm
http://www.frugal-horn.com/Frugel-Horn.html
http://www.planet10-hifi.com/
http://www.nutshellhifi.com/

Също така от време на време преглеждайте по някое тема в този форум:
http://www.diyaudio.com/
Многолентови колони:
http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/
Широколентови:

http://www.diyaudio.com/forums/full-range/

И най-важното! Забравете за глупостите за скъпо, евтино, средно и т.н.!!! През 21-ви век, тези зависимости между качество и цена не същестуват!!! Всичко е информация! Всичко!
Цитат
Да повторим: Без Информация и Знания само се набутвате и си губите времето, без да получавате удовлетворителен аудио резултат! Информация/Информираност и Знания!
- Аз предпочитам да си губя времето като трупам знания и се информирам  

Ако случайно в Пенкилер ви е скучно или ви се чете повече, не правете грешката да ставате жертва на българските аудио форуми! Аз си губя времето в http://www.diyaudio.com/   там намерих проекта на Мартин Кинг и пак там ми намериха тези 15 инчови нискочестотни Дайтон и там много работи... дават и доста полезни съвети за грамофони, което ме подсеща, че трябва по някое време да попиша и за грамофони...

Поздрави!

Първоначално мислех да правя реакционен форум, да ги плюя, да ги коментирам и т.н. обаче съм достатъчно положителен човек за да ми се занимава с нещо много по-градивно. Затова си гледам хобито и си правя кефа и само в краен случай се занимавам с аудиофилските секти за сеене на аудио безпросветност. Даже не ми се занимаваше да си правя труда да пиша за етерите и затова им отделих внимание, чак когато вече не ме мързеше да напиша какво мисля за Жоро Стоев... :D  при това използвах собствените му аргументи за тях. В американския форум нямаше как, а и тогава не ме мързеше  :D
Пък и смятам, че е достатъчно да се завъдят още няколко като мен за да се измъкнем от аудио блатото  :wink: стига ми че давам пример... Пък и градивния контрапункт се опира на собствени основи без да използва нечии безобразия за такива.

Теми разкриващи същността на българските аудио форуми в Пенкилер и в Тунинг.бг (http://penkiller.com/ http://tuning.bg/forum/index.php)

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=107&t=217647
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=32&t=188449&hilit=%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80
http://penkiller.com/index.php?topic=287.0
http://penkiller.com/index.php?topic=466.0
http://penkiller.com/index.php?topic=467.0
http://penkiller.com/index.php?topic=465.0
http://penkiller.com/index.php?topic=257.0
http://penkiller.com/index.php?topic=255.0
http://penkiller.com/index.php?topic=220.0
Особено ценна тема:
http://penkiller.com/index.php?topic=210.0


И след като се запознаете с мизерията, която царува навсякъде, заповядайте в направи си сам разделите на Пенкилер:
Направи си сам Аудио (DIY Audio) в Пенкилер:
http://penkiller.com/index.php?board=36.0
Обща аудио култура в Пенкилер:
http://penkiller.com/index.php?board=58.0
Аудио/озвучителна/направи си сам/DIY/домашни колони/озвучителни тела/басове/широколентови/високочестотни/ с разширен обхват/високоговорители/бас рефлекс/хорни/апериодични/затворен обем/трансмисионна линия/Акустичен екран/ОБ/OB/групови закъснения/звуково налягане/SPL/ и всичко за озвчаването:
http://penkiller.com/index.php?board=5.0