Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
canon power shot sx 130 is & SX 50 HS
« -: Януари 16, 2012, 05:19:01 17:19 »
След като си загубих стария апарат, от който бях доста доволен.
http://www.vbox7.com/play:5ffcd6f9&al=2&vid=10845106
Дойде време за нов, естествено пак канон, но с малко по сериозна оптика.
http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX130_IS/
Вече му направих 100-тина снимки, за сега съм доволен, макрото му е до 1 см.

Ето на неговото калъфче.

Това някаой дали ще се сети от къде е?

Има си оптичен стабилизатор, за най се кефя на зума, който може да се използва и по време на снимане на клип.
Снимка от Люлин посока Обеля.

Ето и една луна.

Като минуси мога да кажа, няма визьор, не че го ползвам много но по някой път върши работа. В автоматичен режим почти всичко му е автоматично, сам си решава как да фокусира (макро, портрет, безкрайност и т.н.) не е лошо но по някой път трябва малко да му подскажеш за да реши че снимаш макро. 
Този клип не е мой, че още не съм намерил програмка с която да ги намлявам че да се съберат във vbox-а.
 http://vbox7.com/play:b8f61021c2&al=2&vid=10383329
Общо взето съм доволен от покупката си, с две АА батерии е, което за мен си е плюс, защото ако свършат винаги можеш да си купуш други. За сега съм с 2450 милиамперчаса на дюрасел, и ми вършат работа, оглеждам се за втори чифт около 2700-800 милиамперчаса.
« Последна редакция: Ноември 27, 2017, 01:04:11 13:04 от zlatkoo »
Нема начин да нема начин!

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
Re:canon power shot sx 130 is
« Отговор #2 -: Юни 13, 2014, 02:01:16 14:01 »
Ами да, има няколко недостатъци, но като цяло е добър избор за сапунерка малко по висок клас. Например, като снимам клип се чува едно жужене от някой мотор. Верно че го изпусках два пъти с отворен обектив, ма мисля че и преди си беше така.
http://vbox7.com/play:be79676079
Сегашния му аналог мисля че е този.
http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX160_IS/

Неактивен Toshko

*
  • 6402
    • Профил
Re:canon power shot sx 130 is
« Отговор #3 -: Юни 13, 2014, 03:49:39 15:49 »
Много благодаря за отговора, обаче във Фото павилион имаше намаление и едно Сони...DSC-HX300 беше доста намалено... теоретично е за майка ми, обаче с тоя брутален зум, мисля че и аз ще го ползвам от време на време...

Ще пусна отделна тема, зума е направо брутален, все едно гледаш през телескоп... Еквивалент на 1200 мм фокусно разстояние  :o

И оптика Карл Цайс, т.е. гъзария, а като автор на теорията за умерената гъзария... не можах да се въздържа...

Иначе като сензор мисля, че е аналогичен на твоя, разликата била само оптиката. разгледах и каноните, обаче реших да има малко разнообразие.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
Re: canon power shot sx 130 is
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2017, 09:38:20 09:38 »
Аз пък да се похваля с новия си фотоапарат.

Спрямо досегашния ми получавам доста повече. Основното е зума, иначе, визьор (който реално си е малък дисплей), въртящ се дисплей, RAW формат, който едва ли ще ползвам за сега, доста повече ISO, пише че трябва да поддържа HDR но още не съм го открил май, и още някои други неща. Нещото, което очаквах обаче по добри снимки на слаба светлина, си е същото като на стария апарат. Но то няма и как да е, защото блендата числата "f" са същите като на стария. Все пак имам още да го разучавам. Например горе на врътката има "С1" и "С2", това до колкото рзабрах е да си нагласиш собствени ръчни настройки. Обаче нещо не ще да ми ги запамети.

Неактивен Toshko

*
  • 6402
    • Профил
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2017, 11:28:49 11:28 »
Честито!
Голямото оптично приближение е уникално.
Тези апарати са може би най-разумното, което човек може да си купи.
За любител снимките са неотличими от DSLR.
Не сменяш обективи.
Носят са лесно и са по-леки.

Аз си купих DSLR едва когато излезе EOS100D, който с 50 мм обектив е с размерите на твоя.

Следващото, което бих искал да си купя още не се произвежда. Искам двусензорен апарат с монохромен и цветен сензор като на Лайка за смартфоните Хуавей. Такъв е и принципа на работа на телескопа Хабъл, има един монохромен сензор, който мери интензитета във всяка точка и един цветен, който придава цветово значение.
Искам да не се сменят обективи, тоест да покрива от 10 до 200 мм и да има светлосила еквивалентна на фул фрейм f1.2, но да поддържа до f29 и 1/8000 скорост на затвора. Също така чувствителност iso12800 без шум.
Да снима 3D, което сда показва на стерео екран без очила.

Тоест, искам нещо с габаритите на смартфон, но по-дебело, с голям стерео екран и четири сензора - два монохромни и два цветни. Може и да е с три, два цветни за 3D и един монохромен за снимки в комбинация с цветните.

Вероятно тези ми странни и наглед неосъществими мечти ще се осъществят по-скоро от очакваното, а малко след това ще се окажат доста скромни спрямо технологиите.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
« Отговор #6 -: Ноември 24, 2017, 02:49:12 14:49 »
Ами доволен съм от покупката, поразучих го. Освен HDR, има и опция да снима три кадъра с различен фокус, освен това стабилизацията му е доста добра, при пълен оптичен зуум, мога да правя снимки от ръка през деня.
 Колкото до "твоето" устройство, най вероятно може да се произведен но така ще загубят част от пазара на отделните устройства.  ;)
Ето добри попадения с него.
IMG_5653

IMG_5651
Тези дни ще покажа една луна, и телевизионната кула видяна от Люлин.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
« Отговор #7 -: Ноември 25, 2017, 10:49:58 10:49 »
Ето я кулата от нас от балкона.

И една половин луна.

Обаче снощи открих един недостатък. И този, както и предишния, докато снима видео, не може да се пуска светкавицата.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2017, 01:03:12 13:03 »
Такаа, тествах HDR-а върши работа определено.
Кмабана от камбанарията на Ал. Невски.
Със..

Без, вижда се отстрани как всичко е прегоряло.

Но си трябва статив, особено ако се ползва и зуума.

Неактивен Toshko

*
  • 6402
    • Профил
Re: canon power shot sx 130 is & SX 50 HS
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2017, 02:50:52 14:50 »
Супер са снимките, браво!
Аз да пробвам ли с 200 мм кулата? Нямам по-голям. Сензора ми е 1.6, т.е. кроп. 200х1.6 е 320 приравнено на фул фрейм.
Можеш ли да снимаш кулата на 320 и да кажеш параметрите да въведа същите и да видим какво ще стане? Миля, че разграфяването на твоя обектив е в мм приравнено на фул фрейм.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
« Отговор #10 -: Ноември 27, 2017, 03:27:05 15:27 »
Не съм гледал като снимах, но е на максимален оптичен зуум. 1200, е на максимален.

Между другото ето и една снимка в осем и половина вечерта, естсествена без светкавица, на максимално ИСО. Вярно доста е шумна, но пък добре се вижда всчико.
« Последна редакция: Ноември 28, 2017, 10:08:07 10:08 от zlatkoo »

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
« Отговор #11 -: Януари 28, 2019, 04:51:32 16:51 »
Такаа, звезди още не съм заснел, но малко си го пооборудвах. Имах си филтър ND2 обаче на 67 милиметра, и го дършах с ръка пред обектива. Реших около нова година да си направя подарък, и да си взема точния за обектива. Отидох гордо във Фотосинтезис заедно с апарата. Мерихме там с едно момче, обаче се оказа, че тези обективи не са със стандартни размери, нищо, че имат резба. Реших, че не може китайците да не са измислили нещо. Поразрових се из ибей и си поръчах това.
https://www.ebay.com/itm/Adapter-Ring-Lens-Cap-LH-DC60-UV-Filter-For-67mm-Canon-Powershot-SX40-HS-SX50/151883735862?epid=2217996303&hash=item235cf9e336:g:UpgAAOSwZVhWRY~S:rk:4:pf:0
Вече е при мен.

Само че не се навива на резбата, ами има едни жлебчета. Ето го и самия адаптер с моя филтър.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
« Отговор #13 -: Януари 29, 2019, 10:18:17 10:18 »
Специално ND филтрите имат "затъмняваща" функция, цифрата след това означава с колко стъпки затъмнява. Идеята е, ако искаш да заснемеш водопад през деня, трябва да увеличиш скоростта за да ти се размие водата. Слагаш филтъра, и снимката няма да е преекспонирана.

Хубаво е да има и статив, ако не опираш апарата някъде за да не се размаже снимката.