Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6435
  • Профил
Правила за Използване на Форума
« -: Април 11, 2010, 05:24:59 17:24 »
ВНИМАНИЕ: Поради големият брой регистрации на спам ботове напоследък (20-30 на ден) временно регистрацията във форума става с одобрение на администратор.
Няма критерий или изискване, не би следвало да имате проблем с регистрацията, естествено ако ви не сте спам бот.
Ако се регистрирате, но не последва одобрение, това означава, че регистрацията ви е била отхвърлена по грешка заедно с регистрациите на спам ботовете, моля опитайте отново.Вече можете да се регистрирате свободно, проблемите са решени.


Здравейте уважаеми потребителю на Пенкилер!

Това са условията при които сте се съгласил и задължил да използвате този форум:

І. Преамбюл

С публикуването на тези условия на това място създателите и администратори на форума предлагат на всеки, който е съгласен с тях и смята, че може да ги изпълнява да получи безплатна услуга "Достъп с пълни права на обикновен потребител до интернет базиран Форум" като се задължи да ги спазва.

Съгласието ви да спазвате тези Общи Условия се счита за дадено в момента в който изберете отметката под текста означена като "Съгласен съм" и последва успешна регистрация на вашия акаунт в системата.

Писането на кирилица е задължително! Ако на някой му се наложи да пише на латиница, той е длъжен по най-бързият начин да поправи мнението си с кирилица. - за тази и други цели, като например отстраняване на печатни и правописни грешки сме дали възможност мненията да бъдат редактирани безсрочно.

ІІ. Основни Начала

Чл. 1. (1) Достъпа до форума е безплатен и свободен.
(2) Потребителя има право да изисква разкриването на нови раздели според неговите нужди. Администрацията може да не удовлетвори всяка такава молба, но е много вероятно това да стане ако молбата е разумна и аргументирана.
(3) Потребителя има право да редактира собствените си мнения безсрочно.

Чл. 2. (1) Потребителите притежават правата върху написаните от тях мнения, те могат да ги споделят с други потребители и с всеки както намерят за добре. Потребителя може да възпроизвежда мненията си свободно и навсякъде извън този форум. Същото може да прави и ръководството на форума, както и всеки друг стига това да не е със спекулативна цел или лична изгода.
(2) При никакви обстоятелства потребителя не губи правата върху собствените си мнения.
(3) При никакви обстоятелства потребителя няма право да изисква премахването на собствените му мнения от форума.

ІІІ. Правила за Поведение

Чл. 3. Този форум е създаден от български граждани, изпълнява се като софтуер от изчислителни машини (сървъри) намиращи се в Република България и е видим от нейната територия. Поради тази причина всичко в този форум се подчинява на цялото действащо българско законодателство. Ако нещо е забранено от закона, то е забранено и тук, деянията които съставляват престъпления ще бъдат престъпления ако бъдат извършени тук.

Чл. 4. (1) За нуждите на тези общи условия за ползване на форума възприемаме следните текстове от Конституцията на Република България (КРБ):

а. (от чл. 38 на КРБ) Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения;

б. (от чл. 39 на КРБ) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността;

в. (от чл. 40 на КРБ) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура;

г. (от чл. 41 на КРБ) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала;

(2) Потребителя е длъжен да спазва неотклонно правилата дадени текстовете в точки "а" до "г" на ал. 1 в противен случай администрацията ще упражни правата си по чл. 7.

(3) Администрацията с настоящото също обещава да спазва правилата дадени текстовете в точки "а" до "г" на ал. 1.

Чл. 5. (1) На потребителя се съобщава, че незнанието на закона не е извинение и че всички обнародвани кодекси, закони и подзаконови нормативни актове действат по отношение на всички български граждани и чужденци намиращи се на територията на страната и в този форум независимо дали са запознати с пълните им текстове или не.

Пълният текст на Конституцията на Репубрика България можете да намерите на следния интернет адрес:
http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg

Пълният текст на Наказателния Кодекс се намира на следния адрес: http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm

(2) Администрацията може и ще използва правата си по Чл. 7. от настоящите Общи Условия в случай на констатирано нарушение.

Чл. 6. (1) Форума има раздели в които има теми. Всеки раздел и всяка тема имат определена цел зададена от автора на темата. Администрацията може да упражни някои или всички от правата си ако даден потребител не се придържа към темата зададена от автора.
(2) Разпоредбите на този член не са създадени с цел налагане на извънредна дисциплина и администрацията декларира, че са и известни многобройни случаи на изключително ползотворни мнения извън темата. Авторите ня такива мнения няма да бъдат санкционирани.

ІV. Контрол за Спазване на Правилата

Чл. 7. (1) Администрацията на форума има право и може да редактира или премахне всяко мнение както намери за добре.
(2) Администрацията има право и може да отстрани даден потребител или да ограничи правата му както намери за добре, това може да стане за определен период от време или завинаги.
(3) Ако друга разпоредба на тези Общи Условия противоречи или ограничава прилагането на този член с предимство се ползва този член.
(4) Правата на администрацията по този член са безусловни.

V. Други

Чл. 8. На потребителя се напомня, че престъпно, незаконно или неправомерно поведение от негова страна може да бъде преследвано и санкционирано не само от администрацията на форума, но и от съответните правоохранителни органи.


Пожелаваме ви приятно прекарване в Пенкилер!

Неактивен ton4o

*
 • **
 • 37
  • Профил
Re:Правила за Използване на Форума
« Отговор #1 -: Април 11, 2010, 10:45:17 22:45 »
Виждам, че форума ви е нов, попаднах на него във фейсбук. Пожелавам успех!!!

Условията се добре написани, но ще си позволя, някои съвети - напишете в условията, че трябва да се пише на кирилица и да е на по-човешки език правила от сорта - не псувай, не използвай не цензурни думи, ползвай търсачката преди да питаш и т.н.
Любимата ми тема: http://penkiller.com/index.php/topic,149.0.html

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6435
  • Профил
Re:Правила за Използване на Форума
« Отговор #2 -: Април 11, 2010, 11:06:51 23:06 »
Правилата са за да се четат и да се осмислят!

Когато се събрахме тримата създатели на този форум решихме, че той ще се отличава от всички останали форуми и решихме разликата да бъде това, което липсва навсякъде: свобода на словото, но не декларативна, а безусловна свобода на словото!

Като натоварен със съставянето на общите условия за ползване реших, че начина да постигнем пълна, максимална и безусловна свобода на словото е като възприемем като правила начина по който Конституцията третира свободата на словото. Всяко ограничение в повече би довело до условна свобода на словото и бихме се отдалечили от безусловната такава към която се стремим.
Конституцията дава минималната и максималната рамка на свободата на словото и в нея са обхванати всички мислими хипотези при които то може да бъде нарушено.
Цитат
б. .... .... Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността;
От цитата се вижда, че никой няма право да упражнява насилие над личността на друг докато упражнява свободата на словото. - тази хипотеза включва естествено и забрана за обидите и псувните, които така и така са дребно хулиганство според НК.
Например квалификацията по отношение на сексуалната ориентация на друг потребител си е чисто накърняване на правата и доброто име на потребителя адресат на обидата.
Ето още един цитат от общите условия:
Цитат
г. (от чл. 41 на КРБ) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала;
Когато псуваш и обиждаш някого определено това е насочено срещу доброто име на адресата - с общите условия ние сме забранили такова поведение.

Поведението на потребителите не може да бъде насочено срещу морала - тук попада качването на порно и съчиняването на сложни сюжети включващи роднините на другите потребители.

Както казах разпоредбите на Конституцията, които третират свободата на словото и нейното упражняване по изключително икономичен и същевременно изчерпателен начин третират всички мислими хипотези на нарушения свързани с упражняването й. Ето защо смятам че не се нуждаем от повече изрични забрани и казуистика в общите условия.

По отношение на задължителното писане на кирилица, благодаря за напомнянето - веднага ще добавя такова задължение на потребителите още в преамбюла!  :)

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6435
  • Профил
Re:Правила за Използване на Форума
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2016, 09:34:09 21:34 »
Ъп

Оправени проблеми с регистрацията. Заповядайте!

И внимавайте с рекапчата, че банва автоматично за няколко дни.

Ако имате проблеми с регистрацията, пишете ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/PenkillerDIY/

Неактивен sos

*
 • *
 • 2
  • Профил
Re: Правила за Използване на Форума
« Отговор #5 -: Април 25, 2019, 03:45:09 15:45 »
Като направиш 15 мнения, но ако не се представиш като всички останали за теб ще са 150
Е изглежда, че и две мнения няма да мога да напиша, защото както виждам ми се трият мненията. Така, че и 15 е нереалистично... Приятен ден.