Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
Нещо хубаво - Ценова война на масларите

Допълнение 25.09.2017 г.: Оказва се, че 20 литровите туби са на половин цена при това по официалните цени на вносителите. Засечено и през цените в Германия, четете подробности тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1850.0.html

В момента тече ценова война между вносителите и продавачите на масла.
Резултата от острата конкуренция, е че цената на хубавите моторни масла у нас е паднала наполовина.
Не бързайте да се радвате! Наполовина в България означава колкото в Англия без намаление! Да! До сега сме плащали ни повече ни по-малко от двойно спрямо цената на моторните масла в Германия и Англия - вж. прикачените скрийншотове.

Аз вече се облагодетелствах два пъти,

- първо 130 лева за 7 литра Mobil-1 New Life 0W40, което прави 18.57 лева за литър за масло от най-висок клас,
- после купих 12 литра Castrol Edge Turbo Diesel FST 5W40 за 190 лева, което прави 15.83 лева за литър.

Брошурите със спецификациите и на двете масла, както и много информация за съвременните моторни масла можете да намерите в тази тема на Пенкилер:
За Моторните Масла Стандартите и Вискозитетите

Втория път даже се усъмних и проведох доста задълбочен разговор с продавачката, разказах й колко съм чувствителен на тема развалени двигатели, задрали бутала, фалшиво масло, какво работя, както и да не си мисли, че ще прибегна само до процесуални способи за да си отмъстя ако ми продадат фалшиво масло. Момичето не престана да се усмихва и ме увери, че няма от какво да се притеснявам.

Констативно-съобразителна част на анализа на пазара на автомобилно масло  :D :D :D

Моторни масла Мобил-1 в магазина на "Моторни-масла.ком":
http://www.motorni-masla.com/motorni-masla-mobil.html
Дори предлагат безплатна доставка за поръчки над 80 лева в София

Моторни масла в магазина на Rexol.bg:
http://www.rexol.bg/index.php?route=common/home
Рексол и Моторни-Масла са с еднакви цени.

Първите скрийншотове на Кастрол и Мобил-1 са от сайта на Моторни Масла, а Скрийншота с намаления Мотул и намалените Елф и Кастрол са от магазина на Рексол.

Още линкове:
http://www.autooil.bg/catalog?brand_id=2 - също има намаления, но не толкова големи.

Отново големи намаления в Масло-1.ком:
http://maslo1.com/index.php?cPath=40_41&gclid=CO6U3rrp7LYCFQYd3god3UwATQ

Сега да видим цените в Англия и Германия:

Следва продължение....
-> http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydisplay_storeId_10001_catalogId_10151_categoryId_165581_langId_-1 ... ;)

Направил съм толкова скрийншотове, защото могат пак да се наговорят да направят картел и да вдигнат цените! Затова е важно да знаем, че цените на запад са наполовина от нашете досега!

Моля споделяйте и харесвайте от бутоните под и над всяко мнение, защото на много места се продават масла на старите ДВОЙНИ ЦЕНИ!!! Българина няма навик да търси масло в интернет, защото такова се предлага навсякъде, а цените само растат неумолимо вече повече от 15 години!

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
Re:Нещо хубаво - Ценова война на масларите
« Отговор #1 -: Април 28, 2013, 05:23:22 17:23 »
Невероятно, но факт:
moto-oil.co.uk/index.php?route=product/category&path=88_89_94

www.mapodo.de/castrol-edge-turbo-diesel-p-d-5w-40.html?___store=english&___from_store=german

Ето, да не кажете, че е европейска промоция на два топ модела Мобил и Кастрол:
www.mapodo.de/liqui-moly-top-tec-4100-5w-40.html
Лики-Моли логично е още по-евтино в Германия! - третия склийншот е от този линк.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 28, 2013, 05:39:35 17:39 »
Моля споделяйте и харесвайте страницата ако информацията ви е била полезна и интересна! Само така можете да ни поощрите да ви помагаме с полезна информация и занапред!

Ако смятате, че можете и вие да споделите полезни опит или знания, заповядайте да станете наш регистриран член и автор, регистрацията е лесна и бърза!

Поздрави!
« Отговор #3 -: Април 28, 2013, 09:04:49 21:04 »
Сподели къде да ги дирим тия ефтинии.От чужденеция не става да се купува понеже доставки на такива неща не правят.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 28, 2013, 10:04:25 22:04 »
Ми няма ли по-нагоре поне три линка към български сайтове? Даже в първото мнение всички скрийншотове са от български сайтове. На едните съм бил и в магазина от където си купувах, но сега вече знам, че за над 80 лева поръчка доставят безплатно и познай, дали ще им отида пак на крака? ;D

А във Варна не се съмнявам, че сте прецакани, докато правех проучването попаднах на TST груп  :D - т.е. на Тони Келеша магазинчето, където още не са разбрали, че маслата паднаха наполовина  ;D

Поздрави!

Едит: проверих, линковете към български сайтове за продажба на масла са четири в първото мнение. Отделно ако търсиш с името на едно от маслата, които съм си купил, ще ти излядат 10-15 бълтарски сайта в 4-5 от които цените са актуалните намалени наполовина.

Поздрави!
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2014, 12:26:12 00:26 »
Малко да изтупам прахта от темата .Закупих масло кастрол Castrol EDGE Turbo Diesel Titanium FST 5W-40 - 5 Литра на цена 150лв за 10 литра .2 туби по 5л .
Какви са отзивите за тоя EDGE понеже гледам Тошко е купувал миналата пролет и да попитам все пак между мобил и кастрол кое е за предпочетане ? В общи линии аналогични по табела масла са по скъпи - 4 литра мобил струва колкото 5 литра кастрол ?
Трябват ми още 10 литра висококачествено масло но нямам време за тестове та какво да взема ? Още кастрол или мобил ? С мотул не ми се занимава , тия не ги уважавам а с други масла не ми се правят експерименти .

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2014, 01:03:05 01:03 »
Карах FST май 2х12.000 км, сега титановото е накрая и е супер!
Мотул в момента съм сипал 300V 5W30 на мустанга, минал съм 4.000 км и съм склонен да ги реабилитирам в някаква степен...

Кастрола поне със сигурност е проверен вече 36.000 км, а и с тази цена...
Мисля, че го има и в 5W30 и предвид идващият сезон и ако е съвременна кола може такъв вискозитет.

Поздрави!
« Отговор #7 -: Октомври 14, 2014, 12:50:01 12:50 »
Еми значи за БМВ бегачката пак кастрол ще взема но се чудя заради идващия зимен сезон кой точно .Сега съм с AGIP 10W60 за мотоциклетни двигатели  понеже ми изпадна на добра цена миналата година но сега няма .Тоя AGIP е супер масло особено за жегите лятото но идва малко скъпичък .

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
Re: Нещо хубаво - Ценова война на масларите
« Отговор #8 -: Септември 25, 2017, 11:35:18 11:35 »

Допълнение 25.09.2017 г.: Оказва се, че 20 литровите туби са на половин цена при това по официалните цени на вносителите. Засечено и през цените в Германия, четете подробности тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1850.0.html