След около 40-50 километра в града повърхностите изглеждат така.
Субективно лявата и дясната страна изглеждат еднакви.
Обръщам внимание, защото още със слагането на новите дискове миналата година, левия диск се сработваше нормално, докато десния си стоеше с фабричната леко набраздена повърхност. Имаше и шум, който мислех, че е от слотовете.
Ако това ви се случва, то 100% имате проблем с главината или закрепването на диска към нея.
Също така проблемен лагер започва да пренася много шум от пътя или да го създава, не знам. Може би 10-15.000 километра преди да се счупи ида започне да вие, шума в купето става осезаено и необяснимо по-голям.
Ако знаех тези неща нямаше да купувам 3 комплекта дискове за Лексус и в крайна сметка цялата кола да се раздрънка.
Убеден съм, че не съм единствен.
Първите две снимки са завъртяни така че да са с еднаква перспектива. Те пък станаха по-различни. Вторите две са оригиналните.
Важното, е че сработването върви едновременно и еднакво от двете страни.
Това са супер банални неща, които обаче никъде не ги пише. Поне на мен една такава публикация щеше да ми спести буквално хиляди.
Купувал съм нови дискове, веднага криви, стъргане веднъж, стъргане, втори път, на боклука. После купувам пак нови друга марка, пак два пъти престъргване, пак на боклука. Вибрации, шумопе, спирачния педал подскача и пулсира, волана се клати. На друг майстор с трета марка дискове. - това на Лексус GS300 -модела 1999-та до 2005-та.
Една такава вибрация или такъв шум може да те накара да смениш половината кола.
На мустанга първо се чуваше отзад, сменил съм задни лагери, задни дискове и накладки. Обслужил съм диференциала и какво ли не. Оказа се отпред. Стъргал съм дискове два пъти, два пъти съм сменял накладки на предишните дискове. Сега тези дискове на една година вече с втори накладки. Накрая хванах главината и престъргах дисковете. Като си отбележете, че главината не вие и не тропа. Но шума в купето беше повишен особено по магистралата. Като свалихме главината се оказа доста раздрънкана.
Ходил съм на майстори и по сервизи, последния ми каза, че съм луд и че спирачките на колата си работели шумно и цялата кола си била шумна. - при такъв да не стъпвате! Той е луд и неграмотен! Такъв няма да Ви държи колата в състояние да не Ви дразни, да е безопасна и да Ви върши работа, а ще Ви бъде вечно счупена!
Ние сме тръгнали с тунинг да се занимаваме, а не можем да правим такива елементарни неща като спирачки!
Една кофти главина може да излезе адски скъпо!
Аз гарантирам, че това, което пиша са мои изстрадани знания, които не съм чул от нито един майстор! На майсторите им е лесно да сменят направо дискове и накладки или да престъргват, докато ти омръзне и хвърлиш колата!
Цяла България е пропищяла от "менте" дискове... А то каква била работата!