Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5900
  • Профил
Аз няма да посещавам концерти на побелели и престарели залязващи изпълнители!

Писна ми! Писна ми да ми се влекат побелели, грохнали, изкукуригали, бабички и дядовци, припадащи по сцената, пеещи фалшиво, залязващи звезди, които искат по 200 лева за билет и след това освен сценични гафове правят и политически!

Ако някой иска да му отида на концерт у нас когато побелее и не е пускал ново парче последните 20 години, да бъде така добър да дойде да ми попее докато е млад!

Искам да дойде Роби Уилямс, ама в близките години преди да е тръгнал с бастун!

Отделно ще наругая БТР и останалите родни бездарници в нарочна тема, че без бай Тошо и Хачо Бояджиев, бог да ги прости и двамата, са кръгли нули разсечени на две!

Това беше!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5900
  • Профил
Направих отворена група във Фейсбук:

"Няма да посещавам концерти на побелели и престарели залязващи изпълнители!"

Заповядайте в групата за да ни кажете на кой концерт няма да отидете и какво ще направите с времето и парите си вместо това!

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1196
  • Профил
Старичка тема, обаче не важи за всички. Ходих на юбилея на Данчо Караджов, и концерта беше супер. За него 60 наистина е само цифра. Звезди от Ахат изпя една песен, и след това не можа да си поеме дъх да каже три приказки.

vencfcl

*
Цитат
Аз няма да посещавам концерти на побелели и престарели залязващи изпълнители!
Ами няма как да се съглася на 100% с това  :), не че не е истина де ама...

 Преди няколко години бях на концерта на AC/DC в Белград, следващата година и в София ами..... Това което чух в Белград понеже бях във фен зоната фронтално срещу сцената ... ами беше страшно (в прекия,буквалния или какъвто там смисъл има тази дума) е такъв звук едва ли ще чуя повече в този живот. За сценичното поведение какво да кажа, е то си е същото както и преди 30г. ;).
« Последна редакция: Януари 21, 2014, 08:50:42 20:50 от vencifcl »

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5900
  • Профил
Естествено, че не е 100% вярно, Лили Иванова е изключение.

Специално за Данчо Караджов, такъв нож съм му наточил, може да се е съхранил до преклонна изпълнителска възраст вероятно поради липсата на участия от които да се изхаби, обаче човека има невероятно досадно творчество, а тая простотия с Ингви е просто нетърпима. Със сигурност ще участва в статията ми за краха на българските рок и естрада заедно с бездарниците от БТР и други лигльовци съществували пълноценно само като храненици на диктатора Тодор Живков.

Иначе по темата, не се превземам, причините да направя групата са не само рационалните, че вече пеят фалшиво, чисто субективно повечето възрастни изпълнители ме отблъскват да не говорим, че е имало случаи да ме е страх да не умре някой на сцената. Просто не са ми приятни.
Спомням си Ибрахим Ферер и Буена Виста Соушъл Клуб (има такъв филм вече с култов статус сред старите моми и застаряващите домакини) както и Сезария Евора, с извинение те измряха половината в рамките на 2-3 години от концертите им в София.
Нашите естрадни "звезди" още не са тръгнали да мрат защото са млади 70 годишни, обаче са пълна пародия и обида за публиката, всичките пеят на плейбек! Тоест представлението се състои в пускане на умерено лош запис на Балкантон и танцуване на намален микрофон.
Мадона ми пя фалшиво и поне на 3 пъти щеше да бъде освиркана, просто от почуда сред публиката наставаше такава тишина на стадиона, че едва й се размина.
Металика ни се подиграха със звука на последния концерт като миксираха DVD 5.1 запис директно от пулта в резултат на което на стадиона не се чуваха китари и вокали, че и чинели даже - отврат! наругах ги тогава на страницата им във Фейсбук и те ме изключиха... Не мога да им го простя, защото ме валяха дъжд, градушка и пак дъжд пред стадиона!!! Имаше само някакъв издут бас и се чуваха само ниските тупани. Просто ги домързяло да докарат два пулта, един за записа и един за излъчването на Worl Magnetic Tour (или там както се казваше) по кината, вместо това просто извели 2-3 канала от единствения пулт и публиката на стадиона да го духа.

Естествено има и изключения, на Майкъл Болтън ще му отида ако ще и с инвалидна количка да излезе! Защото е пич! Не съм подписал клетвена декларация, че ще бъда справедлив и обективен, чисто субективен съм, всеки изпълнител си има фенове, да заповядат да си го защитават ако искат, дадена им е възможност!  ;D

Иначе на кратко, звездите изгряват на запад и залязват на исток! Мъкнат се тук за да си увеличат пенсиите с още няколко стотици хиляди долара и често представленията им са жалки!

Поздрави!

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1196
  • Профил
Данчо Караджов специално ми е пял/и свирил на живо. сега в НДК не помня как беше, но по някой път техниката или залата не позволяват. Колкото до другите ти разочарования (от западните звезди) нямам коментар. Ясно е, че това са последни напъни.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5900
  • Профил
Гениално произведение:

"ОТКАЗВАМ!

 БОЙКО БОГДАНОВ – режисьор

Отказвам повече да работя с тъпи артисти, които обичат себе си в изкуството, а не изкуството в себе си. Отказвам да повтарям стотици пъти на затъпели хористи на кой такт и коя нота да ЗАПОМНЯТ мизансцена си, докато вниманието им е в клюките и в лютеницата.

Отказвам всякакви срещи на недочукани сопрани с мъжемутрите им-спонсори на неведението им как се фонира „фа“ от „Царицата на нощта”, изписана от тъпото копеле Моцарт.

Отказвам на тъпи тенори да ги хваля псевдохудожествено, само и само за да повдигна летвата на тъпашкото им самолюбие и да ги успокоя, та да не личи рошаво тяхната природна неспособност да изпеят поне едно чисто „си“.
Отказвам да дообяснявам на верноподаници-партийци-директорчета на театри и опери що е то „художествена идея“, „зрителски таргет“, “родова памет“ и „културна, а не финанЦЦЦова рентабилност“.
Отказвам всички калпазани-осветители.
Отказвам всички калпави озвучители.
Отказвам мижавите си хонорари.
Отказвам се от ненужната просветителска дейност да разяснявам що е то „авторско право“ на невежи персонажи, достойни за перото на Илф и Петров.
Отказвам срещите си с полуневежи театроведки на длъжност „драмартурзи“ на театри, чиито бузи на гъза са повече от езиците, които знаят – и естетически, и лингвистично.
Отказвам да допълвам снизходително списъци с партийни, парламентарни и пр. административни временни джуджета за покани на премиерата, дето няма да дойдат или, ако случайно дойдат, ще им се лигавят в подножието други, още по-дребни джуджета и свита.
Отказвам твърдението, че съм горд с професията си, която упражнявам по принуда ПРЕДИМНО С КОМПРОМИСИ , ВКЛЮЧВАЙКИ ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТ И БЕЗАЛТЕРНАТИВНОСТ В ИЗПЪЛНИТЕЛСКИТЕ СЪСТАВИ ФАЛШИВИ НОТИ БЕЗ МИМИКА, БЕЗ ТЕХНИКА НА ЖЕСТА, БЕЗ АРТИКУЛИРАН ПРАВОГОВОР И ПР. АЗБУЧНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРОФЕСИЯТА НА АКТЬОРА, КОЯТО ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЗНАЯТ, НО НЕ ВЛАДЕЯТ И ДЕВАЛВИРАТ , ОБЛАДАНИ ОТ НЕРАЗБИРАЕМО ЗА МЕН ТЕЛЕВИЗИОННО САМОЧУВСТВИЕ .
Отказвам моралния кич да се разхождам по „Раковски“ и да се преструвам, че не виждам заглавията на представяните „спектакли“, които се оспорват едно-друго в безочието, тъпотата и пошлостта на шарените си картинки и наименованията си.
С всичко гореспоменато не се заслужаваме взаимно.
Затова отказвам участието си по-нататък от това позорно „оцеляване“ в консенсуса на взаимното унижение."

25 май 2017
https://theatremagazine.wordpress.com/2017/05/26/думи-за-сбогом-отказвам/

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1196
  • Профил
Аз пък да споделя. Ходих на джулай на Камен бряг, пяха Милена, и Ахат. Ами за пеенето нищо няма да кажа, музика на живо, притна атмосфера. Обаче гледката.... :-X

 Може би трябва да сложа 18+ 


Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5900
  • Профил
Милена съм я виждал обута с футболни калци да си топи краката в езерото с патките в Хайд Парк през 1997-ма година.
Пак беше ужасно. Аз пак малко отнесох и по-отдалеч, имаше съученици пряко изложени в продължение на минути. Още се възстановяват.

Но да кажем, че Милена и Ахат са още в трудоспособна ранна предпенсионна възраст и са българи, които не пеят на плейбек.