Здравей Гост

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1

Човека доста подробно обяснява как работи, и какво евентуално следва....
2
Хепито в Изток. Пицария Куатро Стаджони на Жолио Кюри. Поне се знае, че ще те нахранят без да те дразнят.
Солунска № 3 бирария Бисмарк, обаче са моткави, особняци и се яде на крак, няма сервитьор. За сметка на това най-добрите наденички, вурстове и мезета. По-добри от Австрийските и Френските Алпи.
3
фотография / Re: Снимки всякакви
« Последна публикация от zlatkoo - Март 28, 2023, 03:23:14 15:23 »
4
Миналата събота се разходих малко из Витоша. От Драгалевския манастир, до Бай Кръстьо.
 Всичко прекрасно, но ми направи впечатление едно нещо. Има доста отрязани, и паднали дървета. Стоят, гният, и грозят.

Подобно е и положението в западния парк. Толкова ли е трудно да се организира, от община, или там който отговаря. Обявява се един уикенд под надзор, и който има нужда идва си с резачката и колата, и си нарязва и прибира.

Аз до сняг не успях да стигна.


 И малко разруха.
5
Добре дошъл!
6
Здравейте, казвам се Златан, роден лето господне 1984.
7
Тунинг-Направи си Сам / Re: Calibra C20XE повече тяга
« Последна публикация от Toshko - Март 14, 2023, 12:13:36 12:13 »
Показваш нормална свещ с голяма междина. Пробва ли някоя ПВМ?
Нормалните свещи не ги гъбаркай толкова с разстоянието, че така се правят вътрешни разряди в бобината, т.е. скапва се.
Цвета е температура и то на всичко, както и малко принос има сместа.
10 минути празен ход и са готови опушени, особено в сегашното време.
8
Тунинг-Направи си Сам / Re: Calibra C20XE повече тяга
« Последна публикация от MartinP - Март 13, 2023, 06:14:57 18:14 »
Сложих оригиналната стара бобина с нейният си комутатор, старите Беру кабели. Видях, че тогава колата започна да работи по-леко и сложих един модел на Беру Z173 свещи с 4 електрода (1.6мм разстояние от електрода) с които ми правеше проблеми, да видя дали ще ги хареса старото запалване - да, хареса ги :D Tа имам да пробвам и другите модели свещи, но дори със старите части, запалването е добро.

Явно още от онези години Опел и други като БМВ по някаква причина са слагали кабели и свещи с ниско съпротивление.
Бях чел за БМВ 750i M73 Е38 с някакви капризни свещи NGK на 1 кОм съпротивление. Пишат хората, че с никакви други свещи не вървяла колата.
Разцъквам каталога на един магазин, да видя за Опел-а дали има някакви такива свещи и се оказа, че има 2 модела NGK 2288 и 4388, които са с 1 кОм съпротивление.
Даже в последствие видях, че някои Ауди-та от преди 7-8 години (турбо модели и високооборотни атмосферни) заводски излизат със свещо 1-2 кОм-а, както с теб говорихме за бобина на цилиндър и как съпротивлението е само в свещта.

Иначе чакам да пристигнат два щекера и ще пробвам заводската система с нови части какво може да изхрани като свещи :D

MSD-то има интересна история и за мен лично има разлика с или без него. В средата на 60-те години по спомен GM предлагат Heavy duty ignition box на по-мощните си двигатели, като опция. В онези времена, когато са се продавали нови коли и са отивал на драг пистата да дават ниски времена, това е била прочута опция :D Та реално тези Heavy Duty ignition box(es) са правени още от тогава от MSD. Дори тогава двигателите са били сгъстени и е имало модели с 10.5:1 компресия.

Например на тези две снимки, по-мръсната свещ е оригиналното запалване, по-чистата е MSD-то. На снимката по-мръсната свещ изглежда по-тъмна отколкото наживо, но има разлика.

Да похваля препоръчаният Равенол. Харесва ми как работи колата с него, на студени стартове повдигачите много по-бързо утихват, даже по-лесно развърта на палене и на средни обороти. За високите, трябва да се кара, ама то е на под 200 километра маслото, имам още да го тествам.

Пробвал съм спортен филтър K&N конус без щит с алуминиево коляно, чува се че смуче, ама и тогава колата не беше в топ форма. Има консистенция в спортните филтри, която може би я няма заводските, но не ми се рискува с такова пропускане на мръсотия в двигателя.

Очаквайте още новини скоро  :D

9
фотография / Re: Как да снимаме портрети?
« Последна публикация от zlatkoo - Март 13, 2023, 11:07:57 11:07 »След като направих тези снимки в парка, се замислих. При толкова размазан фон, ми то няма особено значение къде снимам.
10
Ами Ейл хаус Лозенец. За обед не мога да кажа, но вечер за по биричка е чудесно.

 Вкусни бирени мезета, има и бургери. Пържените им картофки са си натурални, не замразени. От персонала нямам оплаквания. Бира се лее от стената, така че не се чака, можеш да си налееш колкото поискаш. Идва маалко скъпо но за такъв тип заведение мисля е нормално. 13 лева е литър бира.
Страници: [1] 2 3 ... 10