Здравей Гост

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
DIY във Всички Области на Бита и Познанието / Re: Стол/длан
« Последна публикация от zlatkoo - Юни 23, 2021, 09:32:29 09:32 »
Лелее, близо година не съм пипал.
 Имам още малко да изтъня показалеца, иначе мога да започвам полека с детайлизацията.

Естествено има още работа по ноктите, за сега са само очертани.
2
Видео канал на Пенкилер / Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Последна публикация от Toshko - Юни 22, 2021, 04:52:51 16:52 »
Айде и Филип Лазаров Бричката ми изтри коментар!
В коментара имаше ЕИК, име на фирма и съдружници, както и посочване, че това не е било клубно мероприятие, а частна стопанска инициатива, съответно печалбата не подлежи на отчет пред клуб, както се практикува в абсолютно всички други мероприятия.

Даже не бях написал, че т.н. безплатни участници, които не са платили вход би следвало да подлежат на компенсация ако знаеха, че отиват на частно изложение за печалба на една фирма и двама души. Например 100 лева гориво, 100 лева възнаграждение за шофьор и съответният наем на амтомобил за един ден. - така би било редно.

Тук е редно да спомна и тунинг шоуто на тунинг.бг, които обаче нищо не крият, имат различни конкурси, реална програма, истински водещ, различни истински АВТОМОБИЛНИ шоута и т.н. На тунинг шоуто е ясно кой за какво отива. Колко е шоу и как са с организацията не знам, знам само, че може би първото издание го спосявах аз лично да се остане с празни места за участници с моят личен Мустанг, 2-3 коли на комшията (една от които спечели голямата награда), както и няколко БМВ-та Е30 на Явор за което не получих дори пропуск. Оказа се, че приятел от Мерцедес клуба е спасявал някое от последните издания с попълване на бройките. Общото между нас двамата, е че всъщност работим съвсем различни неща и сме просто автомобилни ентусиасти, абе кажи-речи никакви. Нищо че проектираме изпускателни системи и можем да си направим всичко по колите сами. - подчертавам това за да стане ясно докъде са били изпаднали.

Съвета ми към всеки, който чете това е просто да се запише и да участва на пистово каране, т.н. трак дей, нъпълно самостоятелно и извън всякакви формални организации. Много по-полезно и приятно ще Ви бъде! Изгледайте няколко онборда от подобни автомобили, запишете си скоростта и предавката на карта на пистата с номерирани завои и качете някого да Ви чете. Избирайте линия в която колата Ви не пищи, не се мята и не подгъва предните гуми, въртете волана възможно най-малко и го изправяйте възможно най-рано. Гледайте клипове и четете за идеалната крива. За около 1-2 часа можете да се подготвите да дадете съвсем прилично време.
Автомобилно събитие? Освен Спасовден и ретро паради и ралита, айде и БМВ събора, останалото е плява, гъчканица и нула разсечена на две. Запалете колата и отидете някъде.

* * *

Както в началото споменах, всичко започна от изтрит коментар за детското излъчване на т.н. танцьорки. Не че за известно време тъпотиите, които са правили нямаше да ми станат ясни и да им съобщя публично каква оценка смятам, че са си самопоставили. Сега пак имам изтрит коментар.
Явно Тишо не желае да се разбира каква фирма си е регистрирал. Защо не? Търговският регистър е публичен. Какъв е проблемът? Коментарите ми са напълно сдържани, никого не обиждам.
Реклама във Фейсбук ли да пусна, че да се разбере?
Как изобщо може да се скрие такава псевдо тайна? Сигурен съм, че не съм единственият, който знае и е научил по един или друг начин?

Да ми трият коментарите вече започва да става доста вулгарна цензура.
3
Всичко свързано с автомобила / Re: Автомобилите между 1990 и 2010-та
« Последна публикация от Toshko - Юни 22, 2021, 04:49:30 16:49 »
Точно за същия говоря, че може да предизвика и вибрации при ускорение.
4
Всичко свързано с автомобила / Група В в днешно време.
« Последна публикация от zlatkoo - Юни 22, 2021, 04:13:51 16:13 »
Попаднах на това филмче, малко по подробно са представени и автомобилите, и пилотите.


Замислих се, какво ли ще се получи, ако пуснат такива зверове с много малко ограничения сега. Технологиите са напреднали доста, може доста да се наблегне на сигурността. Освен това летящите автомобили, и толкова много неосигурена публика, ако и това го няма ще бъде интересно.
5
Всичко свързано с автомобила / Т.н. луксозни Хюндаи
« Последна публикация от Toshko - Юни 22, 2021, 11:44:02 11:44 »
Това превозно средство е нелепо отвсякъде.
Интериорният дизайн е таргетиран към сутеньори, знаменитости или кралски особи с деменция.  Не е автомобилен, съвременен или индустриален.  Това е миш-маш от дизайнерски белези които приличат на нечии неадекватни разбирания за „лукс“.
Цялото нещо е смесица от части и функции с престижна репутация в стил уонаби.

Да седнеш в това нещо и да даваш вид на сериозен и нормален човек сигурно е много трудно.

Какво е лукс? Баклави навсякъде? Лъскаво, тежко, претрупано и натруфено? Пълна селяния!

С такива луксозни изделия могат да откажат хората от лукса, както и от мечтите им да станат богати.
Ставаш богат и те турят в една такава нелепица, не благодаря! Все едно всички хора с над средни доходи се обличат постоянно с вечерни тоалети, използват секс услуги и чертаят като чертожник от ОКБ Микоян 65-та година?!

Нали автомобилът е спътник в ежедневието, както и във ваканциите, екскурзиите и пътуванията. Ходи се на работа, на пазар и на детска градина. Навсякъде ли ще се флашваме като декадентни любители на лукса?

За тази работа освен това има измислен автомобил на който копче не могат да Ви кажат и този автомобил се казва Бентли. Може да се кара по бански и къси гащи, може по дънки, а може и с костюм или кожено палто. Да не забравяме и ски екипите.

Представям си на тия корейски баклави като проточим два-три чифта ски през подлакътника с цялото му великолепие от шампаниери и идиотски копчулук и всички освен шофьора се накачулят със ски обувки. Детето яде курабия, падат трохи, сламката от фреша марков ябълка и портокал пада и се лепи на килима. Но всичко е точно, татко е изчезнал в детайл едно турбинно колело за АЛ-31Ф на закуска и го бОли, а мама е с махмурлук, така че едва го вижда между тъмните петна.

Дайте да бъдем сериозни и да не наричаме такива неща лукс, а брутален кич.

Лукса е елегантност, дълбоко конструирани функционални и качествени изделия. Комфорт чрез функция и технологии.
6
Всичко свързано с автомобила / Re: Автомобилите между 1990 и 2010-та
« Последна публикация от zlatkoo - Юни 22, 2021, 09:14:55 09:14 »
Кокала е долния заден тампон, който обикновено прилича на биела.
7
Всичко свързано с автомобила / Re: Автомобилите между 1990 и 2010-та
« Последна публикация от Toshko - Юни 21, 2021, 09:18:42 21:18 »
Не са малко ремонтите, но няма и нещо отчайващо.
Какво е "кокал"?

Вибрацията ако ти е при ускорение е щанга/тампон на мотора, който го държи да не се завърти, обикновено е долу назад към купето, но не знам Рено къде са го сложили.
Като не е ОК мотора се завърта прекалено и леко се опитва да изкриви полуоските.

П.п. аз не случайно хваля френските коли. Едно време пред блока немските и японските, да не говорим за руски и американски, все се правеха или бяха спряли. Френските вървяха и вървяха. Рено 11 и Пежо 404 например, вървяха до безкрайност и возеха добре.
8
Всичко свързано с автомобила / Re: Автомобилите между 1990 и 2010-та
« Последна публикация от zlatkoo - Юни 21, 2021, 04:37:10 16:37 »
Колата я имам от 2011 година.

Компесора на климатика го смених от глезотия, че веднъж годишно трябваше да се пълни системата. И съм пропуснал да запиша някъде във времето четири амортесьора. Колата все още няма никъде гнило, вероятно имам проблем с полуоска/вътрешно каре, че се появява едно тресене по някога.
9
Всичко свързано с автомобила / Re: Автомобилите между 1990 и 2010-та
« Последна публикация от Toshko - Юни 21, 2021, 01:43:05 13:43 »
Ама дай списъка с повредите и ремонтите.
10
фотография / Re: Снимки всякакви
« Последна публикация от zlatkoo - Юни 21, 2021, 11:30:57 11:30 »
Хайде и от мен няколко китки.

Ето я и същата изрязана.
Страници: [1] 2 3 ... 10