Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 62
1
Това превозно средство е нелепо отвсякъде.
Интериорният дизайн е таргетиран към сутеньори, знаменитости или кралски особи с деменция.  Не е автомобилен, съвременен или индустриален.  Това е миш-маш от дизайнерски белези които приличат на нечии неадекватни разбирания за „лукс“.
Цялото нещо е смесица от части и функции с престижна репутация в стил уонаби.

Да седнеш в това нещо и да даваш вид на сериозен и нормален човек сигурно е много трудно.

Какво е лукс? Баклави навсякъде? Лъскаво, тежко, претрупано и натруфено? Пълна селяния!

С такива луксозни изделия могат да откажат хората от лукса, както и от мечтите им да станат богати.
Ставаш богат и те турят в една такава нелепица, не благодаря! Все едно всички хора с над средни доходи се обличат постоянно с вечерни тоалети, използват секс услуги и чертаят като чертожник от ОКБ Микоян 65-та година?!

Нали автомобилът е спътник в ежедневието, както и във ваканциите, екскурзиите и пътуванията. Ходи се на работа, на пазар и на детска градина. Навсякъде ли ще се флашваме като декадентни любители на лукса?

За тази работа освен това има измислен автомобил на който копче не могат да Ви кажат и този автомобил се казва Бентли. Може да се кара по бански и къси гащи, може по дънки, а може и с костюм или кожено палто. Да не забравяме и ски екипите.

Представям си на тия корейски баклави като проточим два-три чифта ски през подлакътника с цялото му великолепие от шампаниери и идиотски копчулук и всички освен шофьора се накачулят със ски обувки. Детето яде курабия, падат трохи, сламката от фреша марков ябълка и портокал пада и се лепи на килима. Но всичко е точно, татко е изчезнал в детайл едно турбинно колело за АЛ-31Ф на закуска и го бОли, а мама е с махмурлук, така че едва го вижда между тъмните петна.

Дайте да бъдем сериозни и да не наричаме такива неща лукс, а брутален кич.

Лукса е елегантност, дълбоко конструирани функционални и качествени изделия. Комфорт чрез функция и технологии.

2
Плюл ли съм ги достатъчно?
Че имам силно вдъхновение да избухна силно и обосновано.

Напоследък след като загубих ключа на моя Лексус GS300 1999 г.
Ми се наложи доста да го разглобявам и придобих доста преки впечатления.

Първо малко факти за размисъл.
- пълно е с автомобили за части, често и на по 120-140.000 километра, рядко над 200.000.
- цените на здравите и вървящи автомобили са между 600 и 2.500 долара.
- тези за части са повече от обявите за здрави, повечето пъти и на по-малко километри.
- частите в Мегапартс и на други места често са по 0.20 лв. (Двайсе стотинки), намалени от 5 лева.
- моя спрях да го карам, защото смених спирачките 3 пъти поред без да се оправят, изви лагер, радиото спря да издава звук, гърнето попръцкваше, седалката се скъса, волана стана невъзможен за гледане и дори с чисто ново окачване разви прищракване неподлежаща на диагноза или лечение, цялата кола се захаби. Освен това взе да пищи мотора на абс-а и някаква помпа, като на моменти спираха да работят въобще. На 207.000, като реално трябваше да се отърва на 160.000, колкото е ефективният живот на този автомобил.
- цени на оригинални части: безобразно и безочливо скъпи.
- GS300 до 1997-ма или т.н. S140 струва 48.000$ и не се продава никак добре. Още вървят.
- GS300 от 1998-ма или т.н. S160 струва 37.000$, с повече коне, повече екстри, една предавка повече на автоматика и т.н. Вече никой не ги кара.

- запазвам си правото да допълня този списък.

Сега хубавите неща
- тих автомобил, тихомобил, издава само ти и и приятни звуци.
- много въртящ момент от ниски.
- върви добре.
- развива висока скорост лесно.
- харчи относително малко.
- вози добре.
- държи пътя с много висока скорост доста добре. Хвърчи си с 220-230 по леки завои залепен на гъза на произволна немска кола.
- Красив интериор.

Малко детайли
- супер технологично направен, цялото табло и барчето се разглобяват с 10 мм чрез лесно достъпни не клеясали болтчета и гайки.
- ако на коя да е стара кола таблото се сваля един ден, на тази се сваля за час. Съответно и за толкова се сглобява. Цялото.
- бензиновата помпа се сваля за 5 минути и за толкова се връща обратно - по часовник.
- целият автомобил е супер лесен, технологичен и добре направен.

Лошите неща
В колата няма материал където трябва. Шарнирите са малки. Бензиновата помпа е колкото половин кутия цигари.
Лагерите на главините са слаби.
Спирачките са слаби.
Амортисьорите са сбъркани.
Недозавива както си иска.
Превърта облекчената задна гума както си иска.
Зимата НЯМАШ кола. Минах на 205/60/16 за да може да се движи.
Описаните по-нагоре неща се развалиха почти едновременно между 195 и 205.000.
Повредите от един момент нататък следват една през друга.
До 160.000 само крушки. После всичко. - това е много показателно. И нечестно. Факта, че ги изхвърлят на по няма и 150.000 км трябва да Ви говори достатъчно. Цялото окачване в един момент хвърля пешкира. Дали не ми изви и диференциала вече не помня.
Цялата кола извън това, което се вижда и пипа, че и там, седалката и волана са скарани, е направена от боклуци.
Да, има 2jz - двигател на механични повдигачи... Относително първобитен и прекалено тежък за само 222 коня.
А, да, моторчета на шофьорската седалка за очнаха да вият.

И да, 2002-ра беше космос. Изглеждаше добре...Върху малките си смешни колеленца. Преди да му се вирне предницата. .

Имам да записвам още много.

Купете си съвременен НОВ малък или компактен автомобил, не се занимавайте с глупости! 1990-та до 2010-та трябва да се задраскат с огромен хикс. Апропо, преди това са още по-евтино направени боклуци, само с по-лоши показатели.

3


Извод:
Изберете електромобил позволяващ Ви да използвате 6/10 от капацитета на батерията за 1/2 от най-дългата Ви пътуване. (Например София-Златни Пясъци или София Лозенец - около 445 км. 1/2 е 222 км, тоест необходима Ви е батерия, която позволява 370-400 км пробег със 140 км/ч на климатик.)
Алтернативно,  6/10 от капацитета да позволяват 3-4 часа каране, което са 300-400 км. - батерия с капацитет > 500 км.
По този начин ще постигнете идеалният цикъл 80-20-80%, съответно с технология на батериите от преди няколко години ще можете да извинете 1.2 милиона километра преди батерията Ви да деградира до капацитет под 90%.

Електромобилите с 400 мили (640 км) пробег са първите, които едва се вписват в тези критерии.
Електромобилите с 500 мили (800 км) го покриват без проблем, тоест можете да карате със 130-140 над 3 часа и да използвате около 60% от капацитета изминавайки ноколо 400 км.

Електромобил с пробег от 600 мили или 960 километра ще бъде идеалният автомобил, който ще е практически вечен и ще Ви позволи да го експлоатирате почти завинаги, защото деградацията ще е толкова малка, а пробегът точкова голям, че и след 20 години с лекота ще покрива 400 км с 60% от заряда си. Всъщност такъв електромобил има по-голям пробег от повечето автомобили с ДВГ.

Това, което следва да се добави и да се има предвид, е че пенсионираните батерии от електромобилите не се изхвърлят и не се рециклират освен ако не са дефектни. Деградацията е най-силна и бърза до около 80% от оригиналният капацитет. Рециклираните в стационарни батерии клетки от електромобили имат живот още около 30 години в изделия като Tesla power wall и други стационарни изделия.
Съответно много голямата автомобилна батерия няма нужда да бъде сменяна никога. Разбира се, когато за 20 години направите 400-500 или повече хиляди километра, определено автомобилът Ви ще бъде очукан, раздрънкан и с изпокъсана тапицерия.

Така че гответе се! Заплахата, че мечтите се сбъдват и тогава става страшно е типът да се сбъдне!
От опит мога да кажа, че чисто психически не е никак лесно да караш един автомобил 14-15 години и 300.000 километра, като през това време съм карал и няколко други. Ако бях карал само един щеше да е на 500.000 и положението щеше да бъде още по-зле.

Така че внимавайте какво си пожелавате, защото мечтите се сбъдват и точно тази за вечният автомобил е на път да се сбъдне много скоро! Вече има електромобили с над 800 км пробег, догодина ще изкарат и с почти 1.000. и тогава какво ще правим?!

Допълнение:

Добрите електромобили харчат както следва:
- При 100 км/ч около и под 170 Wh/км
- При 140 км/ч около 220 Wh/км (модел 3 LR на 3 години)

Мустанг Мач-Е при 15 градуса на околната среда харчи:
- 100 км/ч - 170 Wh/км
- 120 км/ч - 220 Wh/км
- 130 км/ч - 240 Wh/км

Съответно при повече ще трябва да се охлажда повече, а при по-малко да се отоплява, така че тази ефективност ще се влоши още.

В момента автомобилите, които могат да се използват нормално са Лусид Еър, електрическата S-класа, Тесла Сайбъртрък модел S-long range и още няколко по милост. Списък на електромобилите с най-голям пробег: електромобили подредени по пробег
Общо взето на първа страница имаме автомобили в рамките на 150-180Wh/км с три изключения, Тесла Сайбъртрък, който е почти 270Wh/км, но пък има батерия 200kWh, Тесла роудстър с малко над 200Wh/км, но тя е със същата 200kWh батерия и въобще не ми е ясно откъде се вдига толкова разхода, може би е тествана при по-висока скорост и последното изключение е автомобил на име Light Year One, който пък харчи само 104Wh/км.

Приемаме, че повече нови модели електромобили с резистивно отопление няма да има, всички ще се отопляват и охлаждат с климатик, тоест термо помпа.

Електромобилите имат постоянен разход на енергия не свързан със самото задвижване:
- HVAC - в рамките на 800Wh/ч колкото са необходими за отопление или охлаждане до 4-5 киловата;
- серво на волана, което е електрическо и е доста сериозен консуматор, няма да се изненадам ако по път със завои харчи повече ток от климатика, също така функциите компенсиране на дисбаланс в гумите, страничен наклон и страничен вятър харчат ток, би следвало в еко режим да се изключват. тоест, поддържайте си гумите и джантите за да си удължите пробега и си настройвайте сходимостта за да компенсира страничния дренажен наклон.
- Цялата електроника, фаровете, дневните светлини и авто пилота. Един настолен компютър без проблем може да харчи над 500 вата на час, да не кажа и почти 1 киловат.
- Озвучаването, аудиото Ви може да харчи около 10 вата при тихо слушане, без да броим плеъра, който харчи още 10 вата, но пи надута музика този разход може да се качи и до 200-300 вата на час без проблем.
- Други източници на фиксиран разход на енергия. Например екрани, екранчета и екранища... които са абсолютно непотребни дори в автомобил като Линкълн Континентал, където има функция за изключетилно опростен изглед само на скоростта температурата и евентуално разхода. Такъм екран харчи 10-20 вата, докато големите телевизори могат да надхвърлят и 50 вата на час.
Тоест, само от музика и екрани можете да хабите енергия колкото за няколко километра всеки час.

Според това, което четох фиксираният разход на енергия не свързан със задвижването може да бъде между 2 и 4 киловата на час. Което пък означава, че по-аеродинамичните автомобили имат полза от движение с по-висока скорост.

Електромобилите с твърдян пробег от малко над 500 км вече стават мислима алтернатива за основен семеен автомобил.

4


Този автомобил е почти идеален.

5
Заповядайте едно мое кратко разсъждение на английски, което пуснах като коментар. Явно ми се е било насъбрало.

Въпросът беше, маслена помпа с голямо налягане или с голям дебит. Статия: https://www.enginelabs.com/engine-tech/oiling-systems/oil-pump-selection-is-high-pressure-or-high-volume-better/
Ето и моят отговор:

I have:
1- 4.6-3V - 5.2 bar minimum with SAE-20 at 2.000 RPM hot, with 5W-20 HTHS 2.9 exceeds it with allot;
2- 3.0 EB - regulated 1.8 bar idle and light cruise, all other modes 3.8 bar with SAE-30, with HTHS 3.1 regulates no problem;
3- 1HD-FTE - non regulated, 0.4 bar minimum at idle, makes 1.5 bar idle, 4.5 at 2.000 RPM and 6-7 bar 3.000 RPM with SAE-30 HTHS 3.57...

So, I want to say, I don't know what you are talking about  

P.S. In order not to be just off topic bragging... Whatever you modify, just don't touch factory clearances, invest in cooling systems and just keep stock temperature "envelope".
+ Keep oil viscosity index inline with engine metallurgy - super important;
+ Stick to OE viscosity... the mighty 2JZ is designed metallurgically for low HTHS SAE-30 < 3.5! (i.e. non ACEA C3)
+ If you get into trouble with ignition and fuel process - i.e. increased cylinder pressure due to increase charge density, go one step cooler plugs, adjust gap, etc.
+ if trouble persists, go with cooler thermostat;
+ Now, the cooler thermostat doesn't require thicker or thinner oil. Remember, engine metallurgy goes hand in hand with oil viscosity index.   it might require higher HTHS, i.e. switching from non ACEA C3 SAE-30 to a C3 SAE 30, i.e. going from Ravenol DXG HTHS 3.1 to Ravenol SSO HTHS 3.57, or from 2.6-2.7 Sae-20 to a 2.9 one (I know of at least two brands having SAE-20 with HTHS 2.9 i.e. virtually a SAE-30 in regards to bearings)
Modern fine honed cylinders and thin high tech piston rings love SAE-20 and SAE-30 and PAO synthetics.
Most modern engines will take double the power on stock metallurgy and stock clearances except for piston to cylinder cold clearance. - in the latter case be sure to make good use of the anti piston slap map in the ECU. High viscosity oil won't help piston slap, but will help the whole engine to wear out quicker and run much hotter. - remember, invest in cooling systems - that's plural, because it's not one system, but several.
P.S. Going cooler is loosing power   - delta t chamber to walls is increased, thus instead of making pressure/power, you end up dumping more heat in the environment. Heat issues? Make sure your exhaust timing and duration are not set for heater action instead of long enough expansion/work.

Best regards!

6
Супер система със супер прост филтър и вече задължителното би-три-усилване и мини-DSP с лека FIR еквализация на АЧХ и фазата.
80uF във филтъра на ВЧ е просто за да не пука и скача при включване, а и за да изолира усилвателят и цялата верига от НЧ съдържание и токове...
https://www.diyaudio.com/forums/multi-way/123512-ultimate-baffle-gallery-345.html#post6682515
Пълна презентация на ПДФ: https://evo2.org/wp-content/uploads/2021/06/Bitches_Brew_Open_Baffle_Live_Edge_Speakers.pdf

Дизайнерът е много високо квалифициран.

Може да се повтаря директно! Повторението включва активен филтър с FIR или два стeрeо усилвателя с FIR, макар че два FIR никога не могат да се сработят, фазата и еквализацията трябва да се направят на едно място. Ако вече има на пазара 4 канален клас Д с FIR купувайте директно.
Няма по-лесен път към супер звук.

7
High tech for old tech


Вижте колко са прости старите двигатели и колко лесно се ремонтират.
Майтапа на страна, много сериозно се замислете как би Ви бил извършен подобен ремонт у нас и има ли смисъл изобщо да се захващате. Ще хвърлите едни пари за досъсипване на старите части. По-добре или да купите нещо готово от "там", или да им продадете каквото имате за да направят "те" нещо свястно.

8
Аз и Иво Тахов от Touring Car Show: https://youtube.com/c/TouringCarShow и Video Factory 365: https://videofactory365.com/ снимахме събора на американските мъсъл кари (аз носех чантичка диагоналка (сумочка  пидораза) пълна с дрон).Феста беше организиран от друг мой приятел Тишо Младенов

Имам обаче няколко препоръки.

1. Програмата. Станали сме в 6.30 за да сме заредени с гориво и винетки в 8.30 на Лукойла на изхода на София. Съответно, пристигаме в 10-10.30 на пистата. В 11 без 15 сме паркирали и жадни за зрелище. Пече късно майско/ранно юнско слънце, най-силното през годината. Намираме се в северното полукълбо на земята, съответно през зимата сме по-близо до слънцето. В преходният сезон пролет, особено след средата му, слънцето вече се вдига достатъчно високо в небето за да пробива през възможно най-тънйк слой атмосфера.

- Не е възможно човек станал в 6.30 да чака до 17-18 часът за драг, дрифт и бърнаут. На описаното слънце. ☀️
Трябва да има няколко сесии започващи рано и повтарящи се през целият ден.

2. При 500 автомобила участници от които не малко доста интересни и многохилядна бублика трябва да се осигури постоянно забавление и ангажираност.
Жури/комисия с водещ най-артистичният, тук не употребяването на Филип Бричката граничи с престъпление, трябва да обикаля по паркинга, да обсъжда автомобилите "по микрофона" и да интервюира собствениците. В комисията е добре да има и човек с голяма обща култура за всички автомобили, който да знае какво вижда и отделни факти и данни.

3. Стана огромно задръстване и входното шосе стана еднолентово и еднопосочно, съответно тръгващите си бяха насочени през черен път с камъни, дупки и дупко-локви от типа "изненада". Митите по два пъти, пастирани и мазани автомобили на участниците! И докато ние бяхме с Мустанг с нормална височина със здравословният размер 235/55/17, то не ми се мисли какво е чувствал и преживял собственикът на Корвет ZR-1 с карбоновите спирачки и другите с подобни автомобили.

4. Озвучителните системи тип пубрик адрес (PA) не представляват няколко надути тонколони под които в каросерията на пикап се кълчат момичета, които някои биха нарекли леко недоразвити поради своята младост.
Както пише в книгата "Озвучаване достъпно за всички", PA трябва да осигури равномерно звуково поле със серия от озвучителни тела през определено разстояние работещи на по-ниски децибели, а не един източник на звук, който оглушава най-близките, а не ангажира по-далечните. Критерият е всички да могат да разговарят помежду си, но да не чуват разговорите на околните - това гарантира най-голям комфорт и ефективност на събитието.
Към същото, не чухме нито един анонс и се скитахме безпризорни между колите. Т.е. програмата за повечето хора остана пълна загадка.
По тази точка мога да бъда полезен с най-добрата фирма за PA озвучаване.

5. Мустанг тук, Мустанг, там, бяха безброй във всички възможни деноминации. съответно всичко се сливаше едно с друго в морето от мустанги, както и те самите помежду си. Автомобилите трябва да бъдат сортирани по модели и модификации S197, кабрио, V6, GT, тунинговани и Шелби и да са на едно място. После S550 по същият начин, Ню Едж, Фокс Боди, Пинто и Мустанг I до 68-ма и след това. Даже Мустанг I са три различни автомобила. Останалите марки трябва да се подредят по същият начин. Много тунингованите и променени автомобили трябва да бъдат отделно. Пикапите също отделно, както и новите автомобили.

6. Предварителна заявка и записване, аз също харесвам либерализма и мразя излишната бюрокрация, но един тефтер за раздадените стикери можеше да ориентира организатора как да разпредели пространството и да подреди участниците. Също така и препоръка да пристигнат малко по-рано.

Иначе, евала за голямото събитие! На мен ми беше интересно, но липсваха прекалено много неща, които не струват нищо. Допускам, че посещаемостта е била напълно неочаквана.

Имаше момент в който 1-2 часа пистата стоеше празна, а се бръмчеше и даваше газ по паркинга - много изобличаващо обстоятелство за американските автомобили. Едва се удържах да не снимам видео за фейса с цинични коментари.

П.П. всички във фейса са лицемери, масовият отзив е на недоволство. Аз тактично не коментирам и си спестявам коментари, защото поне направихме яки клипове и снимки, а и някакво пост карантинно разнообразие. Настоящото е приносът ми към по-добрата организация догодина.

9
Електромобили и Хибриди / EV Ford F-150 Lightning
« -: Май 26, 2021, 05:21:18 17:21 »
Ето го:Батерията е до 170 киловата, пробег около 500 км и огромен преден багажник.

10
М, даОт 200 до 300 ускорява два пъти по-бързо от Бугати Широн.

11
Електромобили и Хибриди / EV Bentley
« -: Май 26, 2021, 05:17:41 17:17 »
Случва се:И колата е подобрена във всяко отношение. Вероятно няма да се счупи поне 20-30 години. Или 50.
Огромните гуми са страхотни.

12
Тежък и агресивен автомобил. Дори дебел. Изглежда като състезателна кола с тази пропорция между колелата и купето, която е възможна единствено с двойни носачи в предното окачване между другото. - това да не се изненадате, когато във производствената версия разстоянието между предното колело и капака се увеличи и колелата се смалят.
На пътя ще внушава арогантност обаче.
-> Ако се вземе силуета само от височината, където обикновено са дръжките на вратите обаче може да се получи много елегантен автомобил, тоест от фаровете и стоповете нагоре.
Последното обаче навежда на въпросът, какъв е този голям и диспропорционален обем под линията на прозорците. От пропорциите на човешкото тяло знаем, че за да попада погледът на пътниците на правилното място през предното стъкло, раменете на пътниците трябва да стоят над линията на страничките прозорци. Това със сигурност е така, съответно задниците им ще попаднат някъде около горният край на вдлъбнатината в страничната линия на автомобила. - типична поза за седене в джип или СУВ. Само че при високопроходимите машини има причина за това, голямата скоростна кутия е прибрана над линията на пода, а под него има изпускателна система, надлъжните лонжерони на шасито и т.н. Въпросът е какво има в тези 40-50 см от долната част на това туловище.
За пропорция да вземем колелата, които са видимо много големи. Едно стандартно колело за съвременна голяма кола е 700-720мм - тук попадат колелата на всичко от S-класа през Линкълн Континентал до Ауди А8 или всичко между 245/50/18 и 265/40/20, видимо колелата на този прототип са по-големи, съответно ръста на автомобила е 150-160 см при малък пътен просвет като показания. Това оставя 150 см между дъното и тавана, което е страшно много. Вертикално седнал човек с над 190 см ръст заема има-няма 100 см, а в типичната поза в която шофира дори 90-95 см с малко въздух над главата за комфорт.
Автомобилната седалка в лек автомобил не е много по-висока от 30 см.
Всичко това означава, че автомобилът има дъно дебело 30-35 см в което има разни неща. (допускам нискотехнологично оборудване и батерии, както стана типично напоследък за германските производители)
Към това допълвам и основателното подозрение, че това просто е платформа, която е предвидена и за СУВ модели, съответно в този седан ще се стои като в СУВ или иначе казано, това е снижен СУВ със сменени ламарини.

Линк: https://www.techradar.com/news/the-audi-a6-e-tron-concept-is-bold-and-bonkers

13
Електромобили и Хибриди / Мерцедес EQS ревю
« -: Април 16, 2021, 12:35:30 12:35 »
Мат от Car Wow се справя все по-добре с ревютата.
Нарича цинично от страна на Мерцедес факта, че са заключили ъгъла на завиване на задните колела от 10 на 4.5 градуса освен ако не си доплатиш.
Подиграва се на сензорните бутони, които са просто поевтинени и на кажи-речи безмислените екрани и гласови команди.
Определя масажа като форма на нервна болест от която му се доходило по голяма нужда  ;DМерцедес има проблем с дизайна.

Причината да няма FRUNK е само една: първобитна технология поради което просто частите на електрическата и климатичната система и задвижването са прекалено големи и не е останало място.

14
Фирмата ТАЕ е създала алтернативен метод за получаване и задържане на супер прегрята водородно-борова плазма:
https://www.popularmechanics.com/science/energy/a36065327/nuclear-reactor-makes-fusion-viable-by-2030/

Първо са решили проблемът "достатъчно дълго", а сега вече имат стотици успешни тестове месечно при които решават едновременно и вторият проблем "достатъчно горещо". В случая "достатъчно" означава 50.000.000 (петдесет милиона) градуса по Целзий.

Вместо токамак използват два ускорителя на частици за да загреят горивната плазма, която трябва да осъществи синтезът на водород в хелий и така машината да добива излишната топлина, която се получава при този процес, работата по удържането се върши от допълнителни устройства, които управляват двата насрещни лъча.

Уеб сайт на фирмата привлякла до момента 880 милиона долара инвестиции: https://tae.com/
Съдейки по видеото: https://tae.com/fusion-power/ удържането се осъществява на принципа на буря в чаша вода, която децата обичат да правят в банята като насочват душа под ъгъл в някакъв съд.


Изглежда ли Ви познато? "Self created magnetic field", неутронните лъчи въртят плазмата, магнитното й поле индуцира статора, който на свой ред развива магнитно поле. Гениално просто! Особено за хора интересуващи се от електромобили, високоговорители, противо електродвижеща сила и токово управление. При това на съвсем любителско ниво.
За да разберете какво става, вижте как работят новите мотори на Тесла, както и новите линейни мотори за високоговорители, както и някои със статична намотка и магнити и подвижна самоиндуцираща се намотка на късо.

15
Новини / Хората на Слави
« -: Април 14, 2021, 02:36:27 14:36 »
Няма как да ги подминем сега, макар че до сега винаги съм ги игнорирал като продължители на делото на НЛО по фекален хумор, вменяване на българина, че е краен малокултурен простак и нищожество и че поведенческата норма е да се държи като такъв, в противен случай рискува да се изложи или да го вземат за смотан.

1. Първенец е Тошко Йорданов

Щял да реже крайници на журналисти:

https://www.facebook.com/bgtribune/videos/1445463182519907

Отразяване от Евроком: https://eurocom.bg/new/toshko-yordanov-za-zhurnalist-v-krumova-blgariya-shchyakha-da-lipsvat-chasti-ot-tyaloto-mu-video

Моят коментар, е че това е много силен дебют, направо с членовредителство.
В криминалистиката е прието, че такъв дебют всъщност не е дебют...
В светлината на факта, че това е само изказване, но на човек вече облечен с власт, можем да предположим, че мрачните и садистични мисли съпътстват господин Йорданов отдавна.
Сега обаче вече има власт с която заплашва тези мрачни мисли да се претворят в действително разчленяване на врагове и опоненти. С невиждана ярост изказана от устата на политик. Забележете, че той дори не заплашва политически опонент, където напрежението би трябвало да е най-голямо. Той мисли за членовредителство спрямо репортер направил лапсус.
Мога да кажа само едно: #Оставка!


2. На второ място е Иво Сиромахов с наглед безобидно хейтче по някакви клетници, за които изобщо не е сигурно дали са такива, но той безкрупулно ги набеждава:
Линк: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=879956752567923&id=100016608186134
Цитат
Извън шеговитите статуси и запенените от необяснима злоба „анализатори“ на изборите, събитията от последните няколко месеца извадиха наяве една много печална картинка за състоянието на така наречената „българска интелигенция“.
Изумително е да видиш как тия хора са си останали в комунизма и как повтарят мантри от 1982 година. Времето, в което властта ги лъжеше, че са важни, че са „интелектуалния авангард на Партията“ и разчиташе на правилните им идеологически послания. За които ги възнаграждаваше с безплатни почивни станции и евтина водка в барчетата на творческите съюзи.
Отгледана беше цяла армия от послушни интелектуалци, която възпяваше диктатурата. Спомняте ли си израза „Който говори скучно за комунизма, всъщност говори против комунизма“? А спомняте ли си великата фраза „Другарю Живков, можете да ми забраните всичко, но не можете да ми забраните да ви обичам?“
Тия хора бяха излъгани от Тодор Живков и от дъщеря му, че са национално богатство. И те повярваха в тая лъжа.
Обаче дойде времето на свободната конкуренция и тия „интелектуалци“ се почувстваха прецакани. Нямаше вече кой да им плаща почивните станции и евтините водки и те изреваха на умряло. „Сега кой ще ни даде парииии?“
Наложи се да се състезават за вниманието на публиката. Да се конкурират за хляба си. С далеч по-талантливи хора от тях като Сашо Морфов, Стоян Камбарев (светла му памет!), Илия Троянов, Кристо Явашев (светла му памет!), Веско Ешкенази…
Изгубиха състезанието и се затвориха в спомените си за онова сладко време на диктатурата, в което са били лъгани, че са „важни“.
Наскоро отново напомниха за себе си, като решиха да се нахвърлят с цялата натрупана през годините злоба и ярост върху едно талантливо момиче, което е номинирано за „Оскар“. Нарочиха прекрасната Мария Бакалова, за да компенсират с омразата си към нея собствените си провали.
Донякъде е забавно, че през 2021 година българските интелектуалци продължават да си мислят, че живеят в комунизма.
Но по-скоро е тъжно.

Моят коментар:
Цитат
Който плюе Бакалова е комунист!
Който й се радва, като платена публика на златни пирамиди на уцелил шестица, е готин!
А всъщност цял жанр на изкуството наречен "перформанс" беше съживен за да се опише изстъплението на Борат 2, където му правят компания шедьоври на "перформанса" рисувани с вагина в цикъл, мъж онанирал публично две седмици по осем часа на ден (...евала!) и друг пълзял по гръб в галерия и гледал под полите на посетителките правейки спонтанни коментари.
Отговор от Сиромахов:
Цитат
Не е срамно човек да си признае, че не разбира нищо от политическа сатира.
Моята реплика:
Цитат
Клетниците от първата част на това, което провъзгласявате за "сатира" само дето не са политици.
В случай, че нещо Ви спира да се развихрите истински, Тодор Живков отдавна не е на власт. Явно бодигарда му Ви държи влага.

Излишно е да обяснявам, че оплюването на някакви клети културни дейци за които не е доказано, че са яли и пили евтини кебапчета и водка не е никаква политическа сатира през месец април на 2021-ва година. Това е местене на въздух примесено с възхвала на един перформанс - по мнението на истински специалисти.
Нещо повече, това е необосновано и нечестно самоизтъкване.

А политическата сатира следва да бъде овеществена спрямо истински политици по възможност от които зависи нещо и подплатена с реални стойност и смисъл. Например с контрапункт от нормалното, логичното, практичното.

А сега съм Блокиран от господин Сиромахов.

Страници: [1] 2 3 ... 62