Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - detson

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Подовото го мисля за хола/всекидневната/.В момента съм свързал хола и кухнята,като кухнята е сплочки около 12квадрата а хола е с дъбов паркет.На кухнята има подово 580вата,нагласено е на 20градуса и работи за час 5мин.Успоредно на прозореца на хола климатик Митсубиши 24-ка ,нагласен на 21градуса.Работят денонощно.Температурата е около 19градуса,поставени са 3термометъра.Като се стъпи на плочките и има една леко приятна топлина. В спалните са по един радиатор Адакс 1,5кв и работят само да позагреят/обърнат/ въздуха преди лягане, докато спим не работят.За къщата пак подово в хола с възможност за спиране,защото мисля с това и да се охлажда при нужда.Спалните с водни радиатори.Обмислям термо помпа земя-вода, има 1декар празно място и като ще се копае да да се види как ще стане.Не ми е ясна още за какво точно иде реч но до май ще трябва да си изясня всичко.
Благодаря на всички.
Весело посрещане на новата 2023г и живи и здрави, за да може да си изпълняваме мечтите.

2
Весели празници.Днес малко си почивам от Коледа.Става много интересно.Преподавателя ми по топлотехника 90г се отпляваше с бойлер 2 тона вода изолиран и вечерно време на нощната енергия го загрява и цял ден циркулира спрямо нуждите на топлина.Имам много място за съдове.Не разбрах като имам кладенец, защо помпата ще замръзва.Течащата вода не би трябвало да позволи това.Мисля задължително кръг за подово отопление и други за радиатори.Бойлерите с допълнителни нагреватели за подпомагане при нужда.Къщата е мисля с един вход и външна + вътрешна изолация.Дограма подобна на материала на ските, не зная как се казва нещо на основа дърво.Изолация и на пода след плочата.Има време ,така ,че ще помисля и за климатици къде да се поставят ,да не развалят фасадата.

3
Има орган в град Раковски.Там са католиците в България ,дори Папата им беше на гости.Всяка неделя свирят ,но не знам какво.Духовите инструменти много не ми се нравят.Харесвам Сара Брайтман и Бочели.Навремето операта в Бургас работеше и постоянно ходих ,но както писах в друга тема ,всичко в България се руши.
      най доброто от Сара Брайтман
     нещо актуално
И без майтап ,което ми хареса след много на брой прослушвания ,го записвам на диск и касета.
Весели празници.

4
Много ще ми е полезно да чета нататък.В момента съм на етап архитектурен за направа на къща. Мисля първо изолация външна и вътрешна на външните стени.Вън каменна вата ,вътре минерална между тухли итонг.Отопление термопомпа и кладенец за постоянната температура ,не въздушен.Покрива е замислен за панели и акумулатори. Ще ми интересно от техническа гледна точка.Делта Т предполагам 40градуса е добре, вътре 22 ,вън +45 и -20.Очаквам с интерес.

5
Според мен в България няма политика.Заменяме я с интереси и всичко си идва на мястото.Няма нови кандидати,защото не се допускат.Основно се изпълняват заповеди.Унищожава се образование,работа,социални,медицина и така българския народ.Лесно управляеми и неграмотни.Не ми се пише ,че нищо хубаво няма да е.

6
Общ Аудио Раздел / Re: Шумоизолация на апартамент
« -: Декември 19, 2022, 07:58:23 19:58 »
Здравей. Почти невъзможно.Не се чува директно, а по бетона. Правени са експерименти в замъци ,които са изцяло с каменни стени.Имало места където се чува много тих говор, в най отдалеченото място от говорещите абсолютно вярно и дори усилено се чуват думите.Обяснението от структурата на камъка и явно пренася звуковите вълни.Китайците са копаели ями в земята и са подслушвали враговете на километри. Те са знаели на какво разстояние и дълбичина да копаят-това го гледах по Дискавъри.Трябва минимума да знеш от къде идва и с един отвор по линията се разрушава връзката. Малко на фантастика отиват нещата но всичко е в резонансите,трябва в повечето случаи да не се чува.Не съм специалист казвам каквото съм гледал и чел.Успех.

7
Музика и Музикални клипове / Re: Вагнер.
« -: Декември 15, 2022, 10:10:41 10:10 »
Това е много хубаво,че сте харесали класиката.Чуйте не само Вагнер.Предимно слушам Вивалди и Бах.Моцарт нещо не го разбирам,само някои сонати,той не е от Земята.Като ги слушам звуковата картината е невероятно пълна.
   
   
   
 
 
 
Всички тия музики за отпускане ,дето се казва ряпа да ядат.Не ,че не стават ,но са малко еднообразни и в един момент натоварват.Слушам почти всички рок групи,основно Пърпъл и производните му.Като ми е криво Дубай кючек на макс с отделен чифт колони за джангър.Класика с други колони и друг усивател,та така все повече минавам на класика и блус.
Весели празници.

8
фотография / Re: Пейзажи / Картички
« -: Юли 11, 2022, 01:16:09 13:16 »
Малко море от Гърция,около Неа Перамос.Снимано е с телефон ,от морето ,в панорамен режим.


9
фотография / Re: Пейзажи / Картички
« -: Май 12, 2022, 03:43:26 15:43 »

10
фотография / Re: Снимки всякакви
« -: Май 12, 2022, 03:28:42 15:28 »
Нещо дефокуса не ми харесва  :).

12
фотография / Re: Снимки всякакви
« -: Май 02, 2022, 07:40:36 19:40 »


Хотнишки водопади13
Дезинформацията върви в пълна сила.Повтарят се едни и същи кадри почти месец.Някои от тях дори не са от тази част на света.Три дни и Чернобил гръмва-ами още не е гръмнала.Физичния институт ще му гръмне ядрената лаборатория - същото като Чернобил.Мрия унищожена - ами не е ,на ремонт е свален от полет. Нито една историческа ценност не е унищожена. Одеса е невероятно красив град и не вярвам да бъде разрушен. Киев също разкошен, дори обелиска който всички на запад са го копирали ,не е взривен. Стреляли руснаците по училище,ами не, на покрива има зенитни оръдия и какво да не ги унищожат ли. Магарето скъсало синджира, да има си причина, не винаги само единия е виновен, защо все бития да е невинен. То те украинците си знаят що ги бият. Не защитавам никой ,но отговорността е на всички ,най вече на САЩ ,които постоянно разстройват радиото. Дано по скоро се разберат на кой му е по голям и да се свършва ,че ние винаги сме от другата страна.САЩ щели да дадат хеликоптери на Украйна. Добре нашите пилоти ще се обучават поне три години да пилотират изтребителите им. Ха сега задачка - кой ще пилотира тези хеликоптери, това си мирише яко на намеса, явна в чужд конфликт.Те така ама те идват с мир и ни посрещат с тояга.Нищо не знаем какво са намислили големите играчи, иначе в Русия всичко си работи, нито един завод техен не е спрял. Същото се отнася и за Украйна. Интересно ми е какво ще стане след месец два като се почне жътвата, всички земи са непокътнати.Как ще се опази реколтата от пожари. До тук ядрените централи работят, заводите също ,търговията не е спряла, само ние си драскаме по форумите и така. Жалко ,но винаги народа си пати, пролетариата, това е. Хайде със здраве.

14
Определено не харесвам украинците.Най добре да си заминават в Европа и САЩ.Не може целия свят да дава оръжие и да казват ние сме миролюбиви.Така излиза ,че Русия се сражава срещу агресорите-всички останали.Бойно поле Украйна.Чудя се как още Русия издържа и дано въпреки всичко да успее с операцията и САЩ и сие повече да не се дуят.Размиха се тотално границите кой лош и кой по лош.Всички срещу теб,ами и най хрисим да си ,то няма на кого да го кажеш.То конфликта вече си е международен.Дано 2-3милиона украинци отидат в САЩ да видят как е.А за бежанците изобщо не ми се пише,че не са никакви бежанци-става дума за украинските.Това е невероятна напаст и дано не се провали сезона по морето заради тях.Два дни бях в Несебър и се нагледах на чудесии.Лошото е ,че това няма да свърши скоро и дано на някой не му изтреще,щото ядрената война ще е последната война на тази планета.За протокола не ,че русите са стока ,ама всички са се обединили срещу един и много народ плюе руснаците.НАТО-при толкова много държави ,те как ще се пазят от самите тях си.Пълен абсурд, само пари са им в главите и войни.Извинявайте то навсякъде по улиците спорове кои са по лоши ,русите или останалия свят.В конкретния случай мисля ,че е останалия свят включително и България.Жалко.

15
фотография / Re: Снимки всякакви
« -: Април 11, 2022, 09:59:30 21:59 »
Несебър ,рибарските кораби.Учудих се от добрия им външен вид.

Страници: [1] 2 3 ... 6