Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 63
1


6.45 на Нюрбургринг в нещо от което не стърчат жици  ;) Фолксваген  ;) и няма да бъде особено трудно да се регистрира.
Нио са шампиони във Формула-Е за 2015 г.

И такъв автомобил с ДВГ няма.

2
Вижте картинката, кой минава първи?

Какви са проблемите, ето закона:
"Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение.

Чл. 50. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.
(2) Когато на кръстовище е указано, че пътят с предимство променя направлението си, водачите, които се намират на този път, се ръководят помежду си от правилата на чл. 48. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозните средства, които не се намират на пътя с предимство."

ППЗДВП
"Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;
2. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от посоката на движението им;
3. водачът на пътно превозно средство, което излиза от земен път на път с настилка, е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по пътя с настилка.


Чл. 104. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.
(2) Когато на кръстовище пътят с предимство променя направлението си, което е указано с допълнителна табела Т13, водачите, които излизат от него, се ръководят помежду си от правилата на чл. 103, т. 1 и 2. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозни средства, които навлизат в пътя с предимство. "

Те се подиграват с нас!

Първо, къде пише излизащите от път с предимство със или без предимство са? - никъде.

Второ, хубаво и според закона и според правилника и едните и другите се ръководят по правилата на общата разпоредба. А кои са първи, едните или другите? - не търсете, не пише.

Трето, как се разбират едните и другите?

Доказателство за абсурдността на закона и казуса: нищо няма да се промени ако всички знаци бъдат махнати. Нищо няма да се промени и ако камиона кара направо или завива надясно.  ;D

Нищо от общоприетото разбиране не го пише в закона.

Косвено аз бих тълкувал че такова кръстовище не може да съществува или не може да е на равнозначни пътища.

3
Лари Холмс - спаринг партньорът и приятел на Али, който го преби, а след това беше пребит от Майк Тайсън в присъствието на Али. - общо взето това е всичко, което повечето хора знаят за Холмс, даже без частта, че е приятел и спаринг партньор на Али.

А всъщност:


А всъщност, стиловете на Али и Форман продължават да живеят на ринга чрез Холмс.
Между победата над кен Нортън и загубата от Майкъл Спинкс Лари Холмс има едни 20 (двадесет) защити на световната си титла.
Победата над Мохамед Али е като защитаващ титлите шампион, а загубата от Тайсън е като претендент.
Не мисля, че Тайсън или който и да било друг би могъл да победи Холмс на млади години. От всички боксьори на всички времена може би Ленъкс Люис или тайсън Фюри биха могли да победят Холмс. Макар че човек с техниката и движенията на Али и граплинга и силата на Форман е по-скоро непобедим.
Може би е по-съвършен боксьор и от Али и от Форман.

4
1. Новия Кунтач е забележително не забележителен. Авентадор с по-безличен екстериор. Оригиналния Авентадор е много по-хубав и драматичен.
1.1. Всички ламборджинита след Кунтач са Кунтач. Това че са ги кръстили по друг начин не променя факта, че конструктивно са еднакви, а в огромна степен и като дизайн. Не говоря само за клиновидна та форма и Cab forward дизайна. Двигателя, скоростната кутия, предаването, всичко. Всяко съвременно Ламбо на че теж изглежда просто като фейслифт на Кунтач.

Ламборджини така и не измислих нещо ново.

-> Ламборджини имат общо два V12 двигателя, като втория е базиран на първия и излиза п еди 12 години с Авентадор.

2. Новата S-класа W223 е на платформата на W210... Тоест, на същата платформа като предишните три S-класи и това си личи. Търкалетата, демек колелата са му малки в диаметър, надвесите, линията на аквариума, дълбочината на таблото, дължината на муцуната, всичко това пред 2021-ва започва да изглежда не пропорционално и наклепано, когато поискаме върху старите твърди точки на платформата (Hard points) да стои модерно супер обтекаемо купе... С малки търкалета. Дори Ауди, които не харесвам си ъпдейтват платформите и са на колела с диаметър около 72 см, мерцедесите още са на има-няма 700, като някои модели го добутват малко нагоре.
Върнаха линията на прозорците на W221.
В Интериора биха Генезис по шарения и кич. Махнаха копчетата, просто така, защото е по-евтино. Наслагали някакви тъчове.
Основния им мотор - 3.0 редови шестак с лек хибрид е хилав и лагав (също като шестак на БМВ, който е още по-лагав), 5 години не могат да изравнят Форд по специфична мощност и дори хибрида им е 60 коня по-слаб от 3.0 хибрида на Форд.
Не могат през 21-22-ра година да дкъсят малко муцуната и да уголемят купето.

3. EQS, cab forward А-колонка протегната до арката на предния калник, но къса и изнесена назад предна врата като при класическа триобемна каросерия от 60-те (Фиат 124, за да не кажа Лада). - това означава по-краустрофобично купе. Нищо че вътре има малко повече място от в Пасат или такси 2121, това не е голяма радост, щото на село караме по-тесни автомобили.
Няма FRUNK или преден багажник, защото са използвали примитивни технологии за всичко, съответно модулите и агрегатите са като съветски.
4x4 версията с голяма батерия тежи 2655, повече от Секвоя и колкото Ленд Круизър 100 (200 е по-лек)?!? При по-малки мощност, пробег и багажник от Тесла Модел S и Лусид Еър? Какъв нов автомобил е това? Само съветски може да бъде!
5 екрана, общо 50 инча на таблото. Джей Лено обясняваше как могат да се изключват... Просто абсурдно. Електромобила има нужда от точно един ред LCD табло и един екран за навигация и радио. 8-10-12 инча.
Откровено грозен автомобил с линия на първия Приус за който дори от Тойота не си кривят душата, че е красив.

5
Възприемчивостта към ковид има пет степени, от 0 до 4.
Най-невъзприемчивите от нулевата степен са между 25 и 30% от населението, малко повече от тях са жени.
От някои такива можете да чуете всякакви идиотщини и небивалици. За тях загиналите от корона вирус са убити. Всичко е фашизъм и конспирация. Вярват във всичко.

Малко отстъпление от темата.
Роден съм през 1982-ра, около 1990-та общо взето вече бях буден и съзнателен човек с всички условности за възрастта. По липса на други играчки и занимания преди да мога да ходя си играех с отвертки, гаечни ключове и конструктори. Преди да мога да чета ми четяха научни и научно-популярни списания. Сглобявах електронни конструктори, а от 6 годишна възраст ходех на информатика. В общи линии механиката, лостовете, рамената, електричеството, магнетизма и простите химични понятия и реакции ми бяха ясни. Или имах понятие от всичко това.

-> Тогава се появиха врачките. Още 1990-91 плъзнаха врачки и шарлатани. В Русия Кашпировски си го знаехме от преди, той беше проправил някаква наукообразна партина. Гледахме го на телевизор Електрон как хипнотизира през друг телевизор Електрон (демек по т.н. Телемост) хора на операционната маса вместо анестезия и те не изпитват болка. Зрелището беше поднесено от медията безкритично.
Кашпировски и глупостите около Царичина, където "лечителят" и екстрасенс Димитър Сираков убеди началника на ген. щаба на армията, че има заровено извънземно съкровище, проправиха не научна основа да вярваме на врачки, а партина в търпимостта ни към глупости, отприщиха поле за изява на всички лунатици и хора с интелектуални лутания породени от огромни празнини в образованието и културата. Естествено стана ясно, че на откровените шарлатани може да им се разминава.
Стадният ефект е психологически феномен наблюдаван при хората и той има много лица и проявления.

Още по това време рационалните ми инстинкти ме караха да правя мрачни прогнози за бъдещето на общество в което, първо може да има врачки, второ има хора вярващи на врачки.
Смятах това за отчайващо, недопустимо, тревожно, лошо, невъзможно. Плод на висша форма на простотия, неграмотност, нечистоплътно извращение на съзнанието, словото, медиите, темите между хората.
Не проумявах, защо хора с образование, работа, професия и всичко останало, си губят времето да обсъждат нещо толкова абсурдно. Вместо например да обсъждат технологии, теории, наука, резултати от изследвания.
Тогава не можех да си представя в какъв свят живеят много от възрастните. Не съм разсъждавал за гледната точка на човек нямащ понятие какво е безкрайност в пространството екстраполиращ върху това понятието си за безбрежното море от знание във всяка една област. Мислех, че светът е едно огромно учебно заведение или кръжок.
Мислех, че такива неща като врачките, суеверията и глупавия начин по който хората ги обсъждат са грешки или дефекти, които скоро ще бъдат забелязани от ръководителите на държавата и ще бъдат поправени. Представях си, че средствата за тази поправка ще бъдат основно тези на просвещението, но признавам и че тогава бях демократ и просветител готов да налага ценностите си със с едства отречени от същите тези ценности. Сега вече съм убеден, че друг начин освен с просвещение и убеждение няма, но и знам, че процесът е дълъг и мъчително труден. За суеверните, които четат, "труден" означава постижимо с много труд. Пак за същите "труд" в този контекст означава овеществени и материализирани целенасочени, съвестно положени съзидателни усилия на компетентен и квалифициран човек или повече хора.

Нямал съм представа за бита и съзнанието на повечето хора. Не съм знаел, че много хора са имали нещастието никой да не успее да им открие безкрайните хоризонти на знанието, душата и в крайна сметка мирогледа. За себе си твърдя единствено, че имам понятие. Не случайно излизам от абстрактното като посочвам точно по кой начин аз съм  разбрал, че от рационалното и приложното винаги има още и още, че те са свързани в система в която има основа, но няма стреха. Суеверният е като неграмотният. Гледа буквите и не знае какво вижда, виц, сатира, урок или новина.

Последните две години обществото ни просто си махна главата. Стада от паникьосани обсебени от страхове и подозрения се събират на групи по интереси, плюят всичко и всички. Мразят. Възмущава се до дъното на неграмотните си нетолератнти просташки души.
Положението е катастрофално. То е катастрофа. Същинска тежка катастрофа.
Чипове, отрови, графени, нано ботове. Ураган от хора, които никога не е трябвало да напускат училище. С празни погледи на самовлюбени хипита треперещи за здравето си, но неспособни да осъзнават нещо по-голямо от днешното си благоденствие. Предаващи си от уста на уста "рецепти" за здраве и други разхубавители на ежедневието.
Болшевишко-фашизоидна радикализирана озлобена маса. - до това води нехайството във всичко и особено в образованието. Армия щуращи се празноглави зомбита.
Отделният илитерат разбира се е човек, в него има вградена Божията искра на доброта, дори в злодеите. Дори в психопатите. Като му по говориш изобретателно и с правилният подход, заслушва се. Попива. Как няма да попива, като мозъка му е суха гъба. Стадото съвременни илитерати е страшно. Те прекрачват всякакви граници на нормите за поведение. Илитератска вакханалия.

Ваксините работят и създават имунитет. Но има условности. Условното те са обусловени от гените ни, моментното състояние на организма, средата, времето и самият вирус.

Мангъров всеки ден публикува неговият "материал за размисъл", без какъвто и да било коментар. Не контролира и не отговаря на коментари. Напоследък сводките му са сравнения между Израел и България. Разбирате ли в напълно ваксинирания Израел има по над 10.000 открити на ден, а неваксинираната България 1.500. Следват брой болни, брой в интензивни, евентуално и не винаги брой починали.
Отдолу стадото се вълнува и в 90% от коментарите има такива брутализми, че вече 82-годишният Кашпировски може само да цъка като швейцарски часовник. Ако утре искате да ви се изкопаят основи някъде пуснете в коментарите под публикация на Мангъров някаква идиотщина, че някой от Пфайзер си крие нещо там. Стадото илитерати ще Ви направи изкоп с голи ръце и ще си отнесат пръстта по джобовете.
Около 10% от хората съвсем правилно виждат, че динамиката на тежките случаи в Израел е много по-доб а от тази у нас, както и че там загиват много пъти по-малко хора на ден.
Естествено един разумен човек ще съпостави жилищата, бита и гъстотата на населението на България и Израел. Очевидно, е че предвид бита на Израелците, там въздушно - капковите инфекции ги карат всички почти едновременно. 9.3 милиона души живеят на 20.000 км2. Гъстотата на населението на много места достига 10.000-15.000 души на 1 км2, а на някои места е 18 и дори 25.000 души на квадратен километър.
За сравнение в София на около 175 км2 живеят 1.2 милиона души или 6.800 на 1 км2, европейски град със стандарти за вентилация. Площта в околовръстното е двойно повече, но в голямата си част е празна.
В Люлин на 6.6 км2 живеят 120.000 души или 17.000 на 1 км2.
Независимо от всичко, Израел има много открити заразени и много по-малко починали.


За заговора на управляващите

Има там едни хора, общо взето като нас, които са лекари, министри и всякакви други. Тия хора, дето са като нас, се гърчат какво да направят и нещо да направят. Духа на времето е просташки, съдете по лудите антиваксъри конспиративисти и реакциите им, съответно решенията са като масова комуникация на новия цирк в града, отново съдете по новите анархисти - тип последна инстанция.

Все пак един лекар, който и да е той трудно може да бъде обвинен, че е неграмотен и скаран с науките. Това е по дефиниция грамотен човек. Представете си, че сте лекар, няма конспирация, не сте суеверни. Има болни, има починали.
От Вас се иска болните и особено починалите да бъдат по-малко. Даже на Вас Ви се иска да стане така, че да умират по-малко хора.
Какво ще направите?
Имайте предвид, че страшната простотия отгоре се вижда по-добре.
Водил съм обучения за студентски съвет, бил съм и квестор, всичко се вижда. Не се хваща като не се гледа, друг начин няма.

Положението е трагично, вземете се в ръце! Дръжте се малко по-предпазливо и гнусливо. Нищо повече не се изисква от Вас. Нищо повече и не можете да направите.
Маската за малко в магазина или в транспорта пази и помага.
Ваксината пази и помага. Гледайте числата, а не шарлатански изопачени и половинчати сравнения. В Израел има под 7.000 починали, у нас почти 19.000. Пази ли или не пази ваксината? Всичко останало е изопачаване и параноя.

И Ви уверявам, че на мен, който си мия ръцете, слагам маска и по начало от преди пандемията не понасям хора на по-малко от 2 метра от себе си, ми е вече много досадно, което обаче нищо не означава и не променя фактите.

Слави Трифонов е първа политическа сила.

Някой беше казал, че прости и интелигентни хора винаги ще има, проблемът е в пропорцията и авторитета. В проспериращите държави е приблизително 70:30 относително свестни и просветен към бюргери и маргинали. У нас ако е обратното 30:70, жална ни майка. Отделно какъв авторитет имат хората с ценз. У нас ако са малко, маргиналите са ги обявили за измамници участващи в заговора и не ги слушат за нищо. И става ето точно такъв хаос, упадък и разруха. В някои дни по 100 загинали, Алибегов си крещи за дискотеките. В които 32 години не спряха да продават ментета и наркотици.
Нали нещо трябва да направим?
Пак напомням, на ръководни постове са хора като нас. Какво да направят? (тук подчертавам, че и според мен Мутафчийски пресоли манджата с метафорите)

Маргинална си брои дозите графен, наноботи и чипове. Други маргинали се борят срещу маските. Трети маргинали громят Антъни Фаучи, че създал вируса.

И истината отива на майната си и с нея и реалността.

Реалността, е че маски в училище са простотия. Както и че Фаучи и CDC наистина са се оплели здравата и са финансирал пряко или не пряко лабораторията в Ухан или такива като нея. Само че от безсловесно опростачване, лъжи и политически манипулации на огромни маси малоумници нищо не може да се разбере.
Грамотните хора с честна позиция начело на обществото са и щита и меча му срещу всичко. Само че морето от северни маргинали болни от хазарт и вярващи на врачки и баячки неизменно си избира неграмотни измамници да го лъжат и управляват.
Дори доказано компетентни хора като Мангъров абдикира от изказвания словесно и разбираемо аналализ заради някакви трохички популярност на партия с 1-2% вот на изборите.

Пълна трагедия!

6
Линк: https://www.instagram.com/p/CTNilcwo_9v

Само си го представете cab forward с къса муцуна, удължено купе и удължено междуосие. Ще се получи силует на Панамера, Бюгати EB218 или... Лусид Еър...

Някой интересува ли се от раздел за автомобилен дизайн?

7
Резултати:
The "Universe 25" experiment is one of the most terrifying experiments in the history of science, which, through the behavior of a colony of mice, is an attempt by scientists to explain human societies. The idea of ​​"Universe 25" Came from the American scientist John Calhoun, who created an "ideal world" in which hundreds of mice would live and reproduce. More specifically, Calhoun built the so-called "Paradise of Mice", a specially designed space where rodents had Abundance of food and water, as well as a large living space. In the beginning, he placed four pairs of mice that in a short time began to reproduce, resulting in their population growing rapidly. However, after 315 days their reproduction began to decrease significantly. When the number of rodents reached 600, a hierarchy was formed between them and then the so-called "wretches" appeared. The larger rodents began to attack the group, with the result that many males begin to "collapse" psychologically. As a result, the females did not protect themselves and in turn became aggressive towards their young. As time went on, the females showed more and more aggressive behavior, isolation elements and lack of reproductive mood. There was a low birth rate and, at the same time, an increase in mortality in younger rodents. Then, a new class of male rodents appeared, the so-called "beautiful mice". They refused to mate with the females or to "fight" for their space. All they cared about was food and sleep. At one point, "beautiful males" and "isolated females" made up the majority of the population. As time went on, juvenile mortality reached 100% and reproduction reached zero. Among the endangered mice, homosexuality was observed and, at the same time, cannibalism increased, despite the fact that there was plenty of food. Two years after the start of the experiment, the last baby of the colony was born. By 1973, he had killed the last mouse in the Universe 25. John Calhoun repeated the same experiment 25 more times, and each time the result was the same.
Calhoun's scientific work has been used as a model for interpreting social collapse, and his research serves as a focal point for the study of urban sociology.


Видео:


Накратко :
Поставени в гостоприемна среда с изобилие от храна, вода и жилища, четири двойки гризачи първо я опознават, после се размножават, следва плато на популацията и накрая обществото загива в упадък.
Обществото никога не достига максималният брой индивиди, които могат да живеят в тази среда. Популацията в зенита си е от 2.200 индивида, при капацитет 3.000.

Упадъкът, агресията, алиенацията, хомосексуализма, безотговорността на родителите, липсата на желание за секс и възпроизвеждане и в крайна сметка гибелта на обществото се дължат на пренаселеността. Учените мислят, че когато отделния индивид среща прекалено много други индивиди това влияе отрицателно на поведението и психиката му.

8
Публикувано на 18.08.2021 г.

Решихме конституционния казус с Александър Черпоков

1. Нищожен акт на президента в рамките на компетентността и правомощията му не може да има.

2. Конкретният акт към датата на издаването си при изложените факти даже е формално законосъобразен.

3. Всеки акт обаче може да бъде незаконосъобразен.
Президентът правоприлага - съблюдавайки и изпълнявайки закона, той съответно го и тълкува. Тълкуването е неизбежно, защото има сложни фактически състави, като например предложилите и избрали Гешев са тълкували закона, има ли той или няма юридическа правоспособност и съответният ценз. За Кирил Петков също президентът е тълкувал, има ли той или няма двойно гражданство.
Президентът е тълкувал в рамките на оперативната си самостоятелност, а и въобще в процеса на правоприлагане, съответно съблюдаване и изпълнение на закона, в случая конституцията. Има ли отказ, заявление, върнат ли е паспорта? Има, тълкува и приема, че двойно гражданство няма и назначава формално законосъобразно.

4. Може ли да има нищожен акт на министъра щом той е формално законосъобразно назначен?

Аргумент от абсурда. Президентът хваща и назначава чист чужденец за министър, като приема, че е българин. Актът на президента нищожен ли е? Не, защото не може да бъде. Но е незаконосъобразен. Акта е  писмен, подписан от президент в рамките на компетентност и правомощия.
Чужденецът е министър, докато акта не бъде отменен.
Щом акта бъде отменен, Чужденецът престава да бъде министър занапред.

Бонус: Конституцията гласи "може да бъде избиран", съответно в случая да се чете: "може да бъде назначен", едикакъв си гражданин. Незаконосъобразен може да бъде само изборът, съответно назначението. Но не и способността да изпълнява функцията или длъжността.
Тоест, конституцията не дискриминира хората, че те не могат да изпълнят функцията или длъжността, а само, че някои не могат да бъдат назначени. Обаче незаконосъобразно назначените така да се каже са достойни само поради факта, че са хора, разбира се дееспособни.
Конституцията забранява само избора и назначението, но не прогласява този, онзи и въобще никого за недостоен, негоден, невъзможен и т.н.
Това е стабилитетът на актовете.
Незаконно назначеният все пак е министър.
Не случайно бариерата е сложена на изборът и назначаването, а не върху личността на заелият длъжността.
Конституционният законодател е помислил, че грешка може и ще стане (Лучано), съответно, че трябва да осигури стабилитет на актовете. Замислете се за възможните злоупотреби и измами при положение, че министри могат да се заличават със задна дата. - пълен абсурд.
Още едно допълнение, незаконосъобразно при това положение може да бъде само назначаването, съответно само то може да бъде отменено. Занапред.

5. Мокрите сънища, че актовете на Петков ще се унищожат със задна дата няма да се сбъднат. Той може да бъде отстранен като министър само занапред. Още повече, че става дума за тълкуване, че няма двойно гражданство от страна на органа (президента), а не директно нарушение.

6. Ако междувременно получим потвърждение, че вече не е канадски гражданин, няма да има правен, в случая обществен, интерес от отмяната на акта за назначаване като незаконосъобразен. Още нещо, щом Петков не е използвал правото си да оттегли заявлението и не му е отказано, то той е назначен законосъобразно. В крайна сметка.

Публичният интерес и принципа за стабилитет говорят същото.

Решаването на казуса отне по-малко време от написването на решението.

П.П. отчели сме, че чакането на акт на друга държава е отказ от суверенитет, както и че президента не разследва, но решихме да не рязводняваме. Това са ноторни неща.

* * *

От тогава удостоверението на министър Петков дойде.

Мотиви на конституционния съд все пак ще четем, диспозитив на решението е ясен.

* * *

Вчера ИТН подеха кампания да изменят Чл. 65 от Конституцията, като забраната за двойно граждарство отпадне.
Това е доста безсрамно.
Вероятна причина: усетиха, че имат много гласове от чужбина, които ще загубят.
Предложението е абсолютнопопулистко и вредно.
Забрана трябва да има.
Народното събрание има право да прави авто ово тълкуване с решение. До колкото знам не са го правили нито веднъж.

Да приемат решение, че преди вписване като кандидат или преди да бъде назначен министъра трябва да подаде валиден отказ от гражданство пред третата страна. Наистина не можем да зависим от актове на друга държава.

Конституционната норма не е безсмислена, тя гарантира, че депутата или министъра няма да безобразничи и после да избяга в друга държава без да могат да го екстрадират.

9
Лусид измина 517 мили извън града с нормална скорост и на климатик със 113 киловата батерия. Това са 136W/h/km.
Както и да го смятаме, 136 вата на километър дават пробег еквивалентен на 7.7-7.8/100 и 65 литров резервоар (65 използваеми, които наливам на колонката)
Автомобил с 400+ коня 4х4 и същия обем на купето (под 1/2 от мощността на Лусид) но по-малък багажник, като Линкълн Континентал дава 7.7/100 от табела до табела при изпълнение на много стриктни условия (ново масло, въздушен филтър, свещи и добра партида 100 октанов бензин) и като се наредят много звезди. София-Банкя през Цариградско, околовръстното и северната скоростна тангента с 80 до 120. Вярно, че го прави и със и без климатик и в двете посоки, но не всеки път. Освен това реалният разход от врата до врата е по-скоро 8/100 в двете посоки.
517 мили са пробег от 832 км. Успех да ги минете с 65 литра с голяма кола 4х4 с над 400 коня. Не говорим за 900...
От всичко, което съм изчел за електромобилите, разхода между 100 и 140-150 се вдига тъй както отношението между 175 и 240 (вата за км) или 1.36 пъти в най-лошия случай, когато става дума за СУВ. Лусид Еър обаче е най-аеродинамичния автомобил в света в момента.
Но дори да приемем коефициента 1.36, който се отнася за Мустанг Мач-Е, който е EV-то с най-лошата ефективност, то Лусид Еър може да измине над 600 км с над 140 на климатик.
600 км с 65 литров резервоар съответства на разход от 10.8 с Линкълн Континентал. Нещо, което се случва доста често, защото карам по точно този начин. Да, случвало се е магистралата да е празна и да има попътен вятър, тогава дава 9.5, но при тези условия и електромобила ще даде по-нисък разход. Случва се обаче и да има идиоти или да е натоварено и да раздавам газ, тогава харчи доста повече. Освен това ДВГ в ускорителен режим е доста по-неефективен от електромотор, а като пуснеш газта не връща бензин в резервоара.

Лусид Еър има същия или доста вероятно малко по-голям пробег от еквивалентен автомобил с ДВГ.

Още нещо, на сегашната ми възраст от 39 години, понякога ми писва да карам и спирам да пия кафе, да пуша цигара или да разходим детето. Все пак не съм гастарбайтер или бежанец, че да се втъкна в седалката и да карам до припадък. Понякога нарочно си планираме спиране за обяд някъде. Като минем покрай езеро, язовир или красива планина спираме да разгледаме и да се снимаме.
Обяд с опашка и домочадие отнема 40 минути до час без проблем. През това време електромобила може да се дозареди. Защо това е важно?
Защото в идеалният случай, ако искате да карате електромобила до безкрайност, тоест батерията Ви изобщо да не деградира, трябва да използвате само 60% от капацитета на батерията между 20 и 80%. Този диапазон от степен на заряд, дори да го допълвате с бързо зареждане, съответства на 0.1 цикъла на батерията (от 2.000 цикъла за деградиране с 10-15%). 60% от 113kWh са 68 киловата, които с бързо каране съответстват на над 360 км, а със 100-120 на близо 500.
Тоест, ако не карате бързо можете да стигнете навсякъде в България като тръгнете с 80% и пристигнете с 20%
Дори да карате бързо и да зареждате 0-100-0, 2.000 цикъла докато батерията Ви падне на 85% капацитет съответстват на 1.000.000 (един милион) километра при средно 500 км от един заряд, което е невъзможно малко, толкова е с бързо каране при остатъчен капацитет 85%, доста по-вероятно е 2.000 цикъла да ги навъртите с 1.3-1.5 милиона километра. Пожелавам Ви да сте живи и здрави и да имате толкова работа и пари, че да ги навъртите и после да разправяте, колко са скапани електромобилите и батериите!

Прочетете първия журналистически репортаж за Лусид Еър: https://www.businessinsider.com/lucid-air-dream-range-charging-versus-tesla-model-s-2021-8

Ревю на интериора и разказ как се кара в каньон:
https://www.instagram.com/tv/CTAXcKmhpJb/

10
Ето как онагледено със Супра:


Това видео ако се беше появило преди 17 години, драг шампионата и интригите в него щяха да изглеждат по коренно различен начин.

Само факта, че у нас никой не направи Супра, а всички се пробваха на VW, Ауди и Нисан, защото имат повече фенове и са по-модерни трябва да говори достатъчно.

Алуминиевите биели така и не можаха да прескочат естествения подбор, тук си мислеха, че щото са по-леки  ;D съответно ги късаха. Кекава работа, алумин ще ми е биела?!  ;D

Харесали си едни бутала, друга цнц ровена глава и трета биела, че да дойде сгъстяването... Горивната камера станала с формата на главна буква Д.

Настройват, летят блокове, глави, валове. Пълен хаос  ;D

Най-мащабния краш тест за бутала в историята на автомобила.

 ;D ;D ;D

11
И така:


Да се водят записки, да се гледа на стоп кадър и да се чете!

Скоростта на звука много зависи от температурата на въздуха, в по-малка степен зависи от височината и налягането.

Цитат
The speed of sound is not a constant, but depends on altitude (or actually the temperature at that altitude). A plane flying Mach 1.0 at sea level is flying about 1225 km/h (661 Knots, 761 mph), a plane flying Mach 1.0 at 30000 ft is flying 1091 km/h (589 knots, 678 mph) etc.
От: https://www.fighter-planes.com/jetmach1.htm#:~:text=The%20speed%20of%20sound%20is,knots%2C%20678%20mph)%20etc.

Уикипедия: https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_sound

На различните надморски височини, скоростта на звука е различна.

На различните географски ширини, температурата на стратосферата също е различна.

Най-бързият хоризонтален полет или полет въобще със сериен самолет е на Миг-25 с 3.6 маха, което при локалната скорост на звука от около 300 метра в секунда (а не 343, колкото е на морското равнище) е въздушна скорост около 3.900 км/ч.

МиГ-25 е екстремна, но серийна машина, съответно свръх скоростните му възможности са ограничени от много на брой съображения свъ зани с практическата му експлоатация, така че да не стане ве за еднократна употреба.
Разби а се, ако изпълнява бойна задача да свали Черен скорец или Валкирия, пилота ще похаби самолета, но ще направи нещо немислимо.
Около северните граници на бившия СССР МиГ-25 е значително по-бърз и от Валкирия и от Черния скорец.

Това е положението.

Внимапие: МиГ-25 е все още в експлоатация. Като разузнавателен самолет.
Вероятно могат да му се сложат ракети за много кратко време.
МиГ-25 е произведен в над 1.000 бройки, много от които още летят.

12
1. 10:1 сгъстяване, защо? Защо не 10.5? Защо не 10.8?
Буталата са ковани, биелите са здрави, лагерите също, понася* (по-надолу ще видим колко понася) турбиниране откъм механична част доста добре.
Просто така. За да е по-мизерен и безмислен. Или пък, защото не може да понесе налягането за достатъчно дълго време.
С два детонационни датчика 10.5:1 нямаше да бъде никакъв проблем, но Опел не измина допълнителните няколко крачки да доработи двигателя. Никога.
2. Портовете са по-странни и не еднакви от на Супра с 2JZ. Освен, че не са еднакви, не са и много големи. - последствие от работи проектирани между другото и двигател правен за икономични автомобили от по-долните сегменти на пазара. Клиентът на Опел може и да извади няколко хилядарки отгоре за да се гъзарее с автомобил с надписчета, ембуемки и някаква прилична мощност, но разходът просто би го отказал.
3. 270 н.м. М30 на БМВ (двуклапанен) в 3.0 литровата си версия развива 272 н.м., докато М50 3.0, който е връстник на С30SE развива 305-319 н.м.!
мерцедес имат сравнително толкова хилав М104 3.0 по същото време, който прави 265 н.м. и също е 10:1, но пък версията му с 2.8 литра обем има 270 н.м., освен това Мерцедес има толкова много двигатели, включително V8 и V12, че изобщо не са имали нужда да се съсредоточават точно върху 3.0-24V при положение например, че имат 3.2 л. версия с 310 н.м.

C30SE е ограничено релевантен между 88-ма и 92-ра година на 20-ти век, като купуването на автомобил с него през 1991-ва и 1992-ра година е равносилно на прецакване, защото на пазара вече има много по-силни, здрави и технологични автомобили в този клас.

4. 30SE стъпва върху блока на 30Е, което едновременно означава, че е стар, получавате металургия буквално от 50-те, тежък, кекав и голям.
Почти самоделка, синхронизиращият датчик за секвенциалното впръскване не отчита реалното положение на единия разпределителен вал, а се намира в.... делкото. Все едно сте си присадили Мегаскуирт.

5. Най-големият недостатък на C30SE, а също и на C36GET е клингеритовата гарнитура. Абсолютен технологичен и металургичен провал. Клингерита е напълно адекватен за стоков или поотпушен 30Е със 180-200 коня, даже и с повече, по простата причина, че чугуненият блок и чугунената глава живеят в перфектен синхрон. Когато обаче на чугунен блок от 50-те, при това с огромни цилиндри лепнеш алуминиева глава върху клингеритова гарнитура, тогава се получава пълен абсурд. Да не забравяме, че Опел са все пак професионалисти, а не гаражни аматьори, ако можеха да сложат MLS гарнитура и да си решат проблемите, положително щяха да го направят. Само че те очевидно не са могли. Или става въпрос за привидно престижен и технологичен боклук, който просто е ужасно поевтинен, включително откъм гарнитура. Затова и му е смъкната степента на сгъстяване и т.н. Ако можеха сигурно и мотроник нямаше да сложат, само че нямаше да покрият изискванията за емисии.

6. турбиниране* и други проблеми. Можете да налеете колкото искате пари в Опел I-6-24V, можете да налеете и десетки милиони, както в случая с Лотус, но надежден турбо двигател с клингеритова гарнитура няма. Можете да сложите MLS, тя ще държи по-дълго, но не завинаги и ще предизвика други проблеми от постоянно разхождащите се около нея блок и глава.

Металургия родена за обем от 2.6 и 2.8, карбуратор и до 150 коня няма как да устиска на 400. например, защото няма достатъчна якост в точките, които държат шпилките или болтовете за главата. Да не говорим за петите на основните лагери и други такива.
Или пък, защото отливката на главата е толкова кекава, че не може да понесе пружинирането на MLS.  - доста вероятна причина. Съответно с този двигател никога няма да направите нищо особено забележително, освен да се взривите зрелищно или да се научите да сменяте гарнитури с вързани очи.
Клингеритова гарнитура.
Опел.

Какво излиза? Може би най-красивият и атрактивно изглеждащ редови шестак с вид на хот род мускулест двигател, е всъщност най-долнопробен реликт, рептил допълзял от средата на века до 90-те, без никакво оригинално намерение да бъде нещо повече от красив позьор за рекламни каталози и задвижване за шепа зле направени евтини и леки автомобили. - всичко това, докато фирмата майка бълва 4 цилиндрови модели като луда.

Радвам се, че тенденцията не премиум марките да пускат неадекватни и маломощни двигатели изглежда приключи. Едни от последните представители на това неприятно течение бяха именно Опел, които продължиха да мъчат клиентелата си с 4 степенни автоматици и V6 без VVT чак до началото на 21-ви век с извращения като 3.2 с 211-218 коня, по-назад не останаха и Пежо, които продаваха големи V6 с 200 коня без променливо газоразпределение дори до още по-късно.

В днешни дни палачинката се обърна, Рено Меган се продава като топъл хляб под формата на 2-3 модела Мерцедес, а зад емблемата на Рено работят 1.33 и 1.6 литрови турбо-Di двигатели с напълно съвременни и адекватни нива на мощност, момент и технологии.
Опел естествено и в днешни дни имат една от най-технологично изостаналите и маломощните гама от модели. Затова пък са тежки.

13
Привет, замислил съм една DIY машина, която ще се нуждае от поне два относително мощни електромотора от порядъка на 50-100 вата или повече, които да могат да се настройват с точна скорост.
Хубаво би било да имат някакъв цифров индикатор за скоростта. Ще правят нещо в синхрон, единият ще навива, другият ще усуква и е добре като им се намерят настройките после да могат да се пускат направо на скоростите, които съм установил, че ми вършат работа. Например настройвам на 100 оборота навиващият и на 200 усукващият и ги пускам.

Някой може ли да помогне?

14
Това превозно средство е нелепо отвсякъде.
Интериорният дизайн е таргетиран към сутеньори, знаменитости или кралски особи с деменция.  Не е автомобилен, съвременен или индустриален.  Това е миш-маш от дизайнерски белези които приличат на нечии неадекватни разбирания за „лукс“.
Цялото нещо е смесица от части и функции с престижна репутация в стил уонаби.

Да седнеш в това нещо и да даваш вид на сериозен и нормален човек сигурно е много трудно.

Какво е лукс? Баклави навсякъде? Лъскаво, тежко, претрупано и натруфено? Пълна селяния!

С такива луксозни изделия могат да откажат хората от лукса, както и от мечтите им да станат богати.
Ставаш богат и те турят в една такава нелепица, не благодаря! Все едно всички хора с над средни доходи се обличат постоянно с вечерни тоалети, използват секс услуги и чертаят като чертожник от ОКБ Микоян 65-та година?!

Нали автомобилът е спътник в ежедневието, както и във ваканциите, екскурзиите и пътуванията. Ходи се на работа, на пазар и на детска градина. Навсякъде ли ще се флашваме като декадентни любители на лукса?

За тази работа освен това има измислен автомобил на който копче не могат да Ви кажат и този автомобил се казва Бентли. Може да се кара по бански и къси гащи, може по дънки, а може и с костюм или кожено палто. Да не забравяме и ски екипите.

Представям си на тия корейски баклави като проточим два-три чифта ски през подлакътника с цялото му великолепие от шампаниери и идиотски копчулук и всички освен шофьора се накачулят със ски обувки. Детето яде курабия, падат трохи, сламката от фреша марков ябълка и портокал пада и се лепи на килима. Но всичко е точно, татко е изчезнал в детайл едно турбинно колело за АЛ-31Ф на закуска и го бОли, а мама е с махмурлук, така че едва го вижда между тъмните петна.

Дайте да бъдем сериозни и да не наричаме такива неща лукс, а брутален кич.

Лукса е елегантност, дълбоко конструирани функционални и качествени изделия. Комфорт чрез функция и технологии.

15
Плюл ли съм ги достатъчно?
Че имам силно вдъхновение да избухна силно и обосновано.

Напоследък след като загубих ключа на моя Лексус GS300 1999 г.
Ми се наложи доста да го разглобявам и придобих доста преки впечатления.

Първо малко факти за размисъл.
- пълно е с автомобили за части, често и на по 120-140.000 километра, рядко над 200.000.
- цените на здравите и вървящи автомобили са между 600 и 2.500 долара.
- тези за части са повече от обявите за здрави, повечето пъти и на по-малко километри.
- частите в Мегапартс и на други места често са по 0.20 лв. (Двайсе стотинки), намалени от 5 лева.
- моя спрях да го карам, защото смених спирачките 3 пъти поред без да се оправят, изви лагер, радиото спря да издава звук, гърнето попръцкваше, седалката се скъса, волана стана невъзможен за гледане и дори с чисто ново окачване разви прищракване неподлежаща на диагноза или лечение, цялата кола се захаби. Освен това взе да пищи мотора на абс-а и някаква помпа, като на моменти спираха да работят въобще. На 207.000, като реално трябваше да се отърва на 160.000, колкото е ефективният живот на този автомобил.
- цени на оригинални части: безобразно и безочливо скъпи.
- GS300 до 1997-ма или т.н. S140 струва 48.000$ и не се продава никак добре. Още вървят.
- GS300 от 1998-ма или т.н. S160 струва 37.000$, с повече коне, повече екстри, една предавка повече на автоматика и т.н. Вече никой не ги кара.

- запазвам си правото да допълня този списък.

Сега хубавите неща
- тих автомобил, тихомобил, издава само ти и и приятни звуци.
- много въртящ момент от ниски.
- върви добре.
- развива висока скорост лесно.
- харчи относително малко.
- вози добре.
- държи пътя с много висока скорост доста добре. Хвърчи си с 220-230 по леки завои залепен на гъза на произволна немска кола.
- Красив интериор.

Малко детайли
- супер технологично направен, цялото табло и барчето се разглобяват с 10 мм чрез лесно достъпни не клеясали болтчета и гайки.
- ако на коя да е стара кола таблото се сваля един ден, на тази се сваля за час. Съответно и за толкова се сглобява. Цялото.
- бензиновата помпа се сваля за 5 минути и за толкова се връща обратно - по часовник.
- целият автомобил е супер лесен, технологичен и добре направен.

Лошите неща
В колата няма материал където трябва. Шарнирите са малки. Бензиновата помпа е колкото половин кутия цигари.
Лагерите на главините са слаби.
Спирачките са слаби.
Амортисьорите са сбъркани.
Недозавива както си иска.
Превърта облекчената задна гума както си иска.
Зимата НЯМАШ кола. Минах на 205/60/16 за да може да се движи.
Описаните по-нагоре неща се развалиха почти едновременно между 195 и 205.000.
Повредите от един момент нататък следват една през друга.
До 160.000 само крушки. После всичко. - това е много показателно. И нечестно. Факта, че ги изхвърлят на по няма и 150.000 км трябва да Ви говори достатъчно. Цялото окачване в един момент хвърля пешкира. Дали не ми изви и диференциала вече не помня.
Цялата кола извън това, което се вижда и пипа, че и там, седалката и волана са скарани, е направена от боклуци.
Да, има 2jz - двигател на механични повдигачи... Относително първобитен и прекалено тежък за само 222 коня.
А, да, моторчета на шофьорската седалка за очнаха да вият.

И да, 2002-ра беше космос. Изглеждаше добре...Върху малките си смешни колеленца. Преди да му се вирне предницата. .

Имам да записвам още много.

Купете си съвременен НОВ малък или компактен автомобил, не се занимавайте с глупости! 1990-та до 2010-та трябва да се задраскат с огромен хикс. Апропо, преди това са още по-евтино направени боклуци, само с по-лоши показатели.

Страници: [1] 2 3 ... 63