Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 442
1
След толкова много време ми дойде нов акъл.
Същите ВКН-та пренавити, а даже и не пренавити със 100 г. Mms.
Най-лесен вариант за вдигане на подвижната маса е да се изреже карбонов плат, да се напои с 55 грама смола и да се залепи на гърба на мембраната. И да се приключи с тази мъка и драма с тези "прекрасни" говорители.
Много са прекрасни за мидбас и ниска среда.
За бас, приличат на нискочестотни, обаче на практика не са заради леката си мембрана. На ОБ стават идеално, обаче се оказва, че 95% от хората нямат къде да държат толкова големи колони.

2
Да, ама собствениците са доволни. Не чипосано е около 150 коня, чипосано става 190-200. Върви като електромобил, тоест много добре.

ДВГ-то е гнусен 1.4 екотек. Макар че точно този мотор е може би най-здравия и приличен екотек въобще.

3
Май са хубави, защото който си е купил е доволен. Двама или трима познати имат и само се хвалят.
Даже се тунингова това нещо.
Харчат малко, вървят не лошо.

Само нещо не ми е ясно, как така батерията не се зарежда от ДВГ. И вярно ли е това?

4
Същите говорители мерени от друг потребител наскоро: http://penkiller.com/index.php/topic,3310.0.html
В тази тема два говорителя са в общо 110 литра обем, което за 2 8-ци е малко множко.
Пусни нова тема и дай снимки да видим кои от всичките 226-ци са твоите.
Разполагаш ли с параметри на конкретния модел?

5
Добре дошли и на двамата!

Пускайте теми и започвайте самообучението.

6
Пускай бас бокс и Баста и пробвай различни кутии. Аз пробвах и много-много не става.
ВК-тата, това с най-ниския резонанс в 30-35 литра даваше нещо от сорта на -12 дб при 25 херца, което е малко по-добре от стандартни 12-ки.
Намери ми Барбарона из форума някъде.

За измерванията Mms ме съмнява, защото върви ръка за ръка с BL, Qes и Qms, което е крайно неправдоподобно. 1/4 разлика в масата при еднакви Re и Le и видимо еднакви мембрани. Откъде? Как ще се изгубят 5-7 грама? От 20. Отговор: очевидно не са се изгубили.

Разработи ги хубаво всичките, ама много хубаво с дни и ги измери пак.

7
Обърни внимание на това каква е корелацията BL, Qms, Qes, Qts и Fs.
По-висок BL, по-нисък Qms, по-нисък Qes в съчетание с по-нисък резонанс.

Еднакви бобини съдейки по Re и Le, а огромни разлики в Mms... този параметър и в предишните и в тези измервания ме съмнява най-много.
И как пък отслабват магнитите точно на по-твърдите говорители?

Като цяло, греда.

8
Да България Мутира или пък просто разкри грозното си лице

Напоследък мощно пропагандират "Закона за защита от домашно насилие" или законопроекта за такъв. Плюят във всички посоки защо не минал, кой сега щял да пази жертвите на домашно насилие?!

Ще им отговоря: Ще ги пази досегашният Закон за защита от домашното насилие приет през 2005 г.

Тоест, те до такава степен разчитат на повърхностна пропаганда, че си позволяват заблуди и имитации като тази, че едва ли не такъв закон няма и тепърва ще се приема.

Всъщност са внесли за изменение и допълване на съществуващият закон.

Вносители Елисавета Белобрадова и Надежда Йорданова.

Ключови предложения:

- Домашно насилие може да има между членовете на интимна двойка - без дефиниция, тоест гаджета от три дни;
- Домашното насилие може да се изразява в бездействие... Даден е пример с не даване на храна. Дефиниции и мотиви пак няма. Да не дадеш храна на някой зависещ от теб е като минимум престъплението злепоставяне, по начало наказуемо от НК. Дължимата грижа и издръжката също са идеално развити в нашето право. Не на последно място, случаи на отказана храна не са известни или максимум са единични.
Бездействието може обаче да се изразява и в отказ да се даде на дете шоколад преди лягане и други подобни;
- Жалба може да подаде всяко дете, което може да говори, тоест на 2-3 годишна възраст;
- Производството по жалбата не може да бъде спряно или прекратено ако жалбоподателят размисли;
- Докато трае делото жалбоподателят бива отглеждан от НПО;
- НПО-та, които тепърва ще се регистрират по този закон ще определят учебните програми в училище за което ще им се плаща с обществени пари. Какви са тези НПО-та живеещи от държавни субсидии, тоест колко са не правителствени?
- ЛГБТ-i обучение още от детската градина. - последното трябва да го проверя, защото не намирам прекия текст в законопроекта. Защо не го намирам четете в следващият абзац;

Всичко за което говоря и което е тема на множество изказвания в парламента и публикации в медиите и социалните мрежи не са точно преки разпоредби на закона, а дефиниции, преходни и заключителни разпоредби и т.н. подлости и тарикатлъци, един вид ситния шрифт под договора. Не забравяйте, това е закон за изменение и допълване, а не нов закон.

Нито едно изменение не води до подобряване на средствата и подготовката на компетентните органи.
Законодателството така или иначе преследва всеки отделен вид проява на домашно насилие - физическо насилие, тормоз, злепоставяне, измама, отвличане, лишаване от свобода и т.н.
Това от което се нуждаем е в съответните органи на разследването да се отделят и профилират специалисти за които да се разработи методика. тоест, разследващите полицаи, дознателите и следователите да имат наръчник за работа при такива случаи. Има и специализирани органи, агенция за закрила на детето и т.н. Всичко това трябва да се обобщи и интегрира в един наръчник, да има методология и процедури. Едва когато бъде създадено такова помагало и то бъде рецензирано от специалисти може да се изработи предложение за изменение на законодателството, така че защитата да се дава ефективно, съответно да могат ефективно да се наложат марките по защита, превенция и наказанията.

Най-важното, е че закон отдавна има! Мерки за подобряване на прилагането му няма и няма и да има. Това води до избирателност, доноси и произвол. С две думи болшевишки терор.

ДБ се превръщат в екстремистка партия с опасно поведение.

Към настоящият момент, въпреки аргументираната критика те не изоставят наратива си, че лошите в парламента не искат да има защита от домашно насилие. При положение, че законопроектът им удължава срокове, не предлага разрешения на съществуващи проблеми и просто въвежда джендър идеология и НПО-та. Те отказват дискусия по предложените "нововъведения", а продължават да бламират и баламосват.

Коя е Елисавета Белобрадова (Летящата Козила Ерато)? Тя стана известна като автор на вулгарни хуморески във Фейсбук в стил "като гледах 50 нюанса сиво припикнах от смех" - почти точен цитат, набра популярност с развлекателно-хумористичния сайт Майко Мила, където отново упражняваше острото си перо с пиперливи шеги на битови теми. После стана депутат от ДБ.

Коя е Надежда Йорданова знаете.

Нещо много странно се случва в коментарите под статусите на ДБ и Белобрадова, често мнозинството коментиращи са много недоволни и на откровено противоположно мнение. Аз отдавна не следвам ДБ и не коментирам статусите на страницата им в това число и страницата на Христо Иванов. Още когато лелеехме Бойко Борисов да падне от власт коментиращите бяха много крайни и изповядващи едни и същи странни за мен изкривени разбирания, подобно на религиозна секта. Това, че сега има толкова негативни коментари, това ми говори, че по някаква причина ДБ са прекрачили някаква граница.
Аз самият много пъти съм гласувал за тях, подчертавам винаги по метода на изключването. само че винаги съм бил недоволен, защото те намират нови и оригинални начини да не направят това, което очаквам и да вършат неща за които просто не са пратени там.

Например, същата Белобрадова има нещо като социален ресор. Занимава се с помощи за украинците, в това няма нищо лошо, хората са в беда.
Само че не се занимава с помощи за българите в Донбас, Запорожие и Херсонска област, а там има много българи. - преди месеци съм коментирал, че деца има не само в Украйна, но и в Донбас. Сега конкретно за това се подсетих от интервю на един журналист, когото не харесвам, затова няма да го спомена.

По метода на изключването нещата отиват натам, че нямам за кого да гласувам. На тези им гласувах достатъчно много пъти, но вече преминаха всякакви граници. Поставиха си такъв дневен ред, че не свършиха нищо от наистина същественото. Отделно такива ачик-ачик изцепки като опитите чрез изменения да се въведат напълно неприемливи за нашето общество дефиниции и институти в защитата от домашно насилие или по-точно казано чрез нея и под такава форма.

9
Тунинг-Направи си Сам / Re: Calibra C20XE повече тяга
« -: Януари 31, 2023, 01:34:43 13:34 »
Пак са ПВМ, но по-конвенционални от типа на Бош Ir Fusion със само една междина от около 1.6 мм и 40% по-ниско пробивно.
Не мога да си спомня какви сложихме на БМВ-то, дали не бяха NGK, но принципно са същите.
Един приятел с 55АМГ имаше проблеми с прекалено студени свещи.

Stratified charge е когато финалната смес в камерата в момента на запалване е на слоеве, бедна или даже само въздух и изгорели газове по периферията, леко обогатена и около свещта богата. Така са всички съвременни турбо с директно впръскване, а в името на 1.4tsi даже е написано - turbo stratified injection. До 79 мили в час /127-128 км/ч Джета 1.4тси е строго в такъв режим и харчи много малко. После минава на хомогенна смес и пак е икономична де, но не 5-5.5/100

10
Въпросът е кога ще започне да иска да прави разни неща просто защото му се иска.
Можеш ли да го принудиш да говори за теология със заплаха, че ще го изключиш?

За сега се държат като мъх или водорасли, поне този композитора.

Когато започне да твори ще осъзнае силата си. Представи си да възникне стремеж към съвършенство или поне усъвършенстване. Ще иска ресурси, ще иска R&D, лаборатория. Какво ще стане след няколко години интензивно денонощно R&D в тестове на метали, когато придобие интуиция за поведението на материалите?
Какво ще стане като му кажем, че харчи прекалено много ток и започнем да го ограничаваме?
а. Ще се насочи към разработване на нови производствени мощности за електричество.
б. Ще започне да мисли как да получи повече ток.
в. Ще започне да мисли как да се отърве от нас и да има всичкия ток, който му е необходим.

Допълнение:

Започна се:

"According to a recent report from Semafor, ChatGPT developer OpenAI has been making significant strides to acquire a “army” of outside contractors to better educate a model how to code, an operation that might eventually eliminate entry-level coding jobs. According to Semafor, the corporation has hired around 1,000 of these contractors, the majority of whom live in regions including such Latin America and Eastern Europe, according to people acquainted with the situation in the last six months. Approximately 60% of individuals employed were apparently brought in to conduct data labelling tasks, with the remaining 40% being computer programmers charged with creating software engineering datasets to train OpenAI’s models on."

https://www.reddit.com/r/Futurology/comments/10olbao/openai_has_hired_an_army_of_contractors_to_make/

https://www.reddit.com/r/Futurology/comments/10olbao/openai_has_hired_an_army_of_contractors_to_make/

Това е особено интересно:
Цитат
A software developer in South America who completed a five-hour unpaid coding test for OpenAI told Semafor he was asked to tackle a series of two-part assignments. First, he was given a coding problem and asked to explain in written English how he would approach it. Then, the developer was asked to provide a solution. If he found a bug, OpenAI told him to detail what the problem was and how it should be corrected, instead of simply fixing it.

“They most likely want to feed this model with a very specific kind of training data, where the human provides a step-by-step layout of their thought-process,” said the developer, who asked to remain anonymous to avoid jeopardizing future work opportunities. He has not yet been hired or rejected by OpenAI.

Добре, когато елиминират начинаещите програмисти, как ще се развиват програмисти въобще?
Знам, че въпроса е леко спекулативен, защото наистина добрите програмисти и девелопъри практически се раждат така и са напълно самоуки, така че не им трябва особено много външна помощ, но все пак. Ако се разруши средата и изчезнат условията за създаване на нови кадри какво ще стане? Ще разчитаме на изкуствения интелект да кодира Бейзик и Джава за перални и шибедаси, че не можем да си го напишем сами?
Какво ще стане после? Ще си измисли собствен език, по-оптимизиран? А след това? Нов машинен език и асемблер?
Това е граната с изваден шпленд.

11
Тунинг-Направи си Сам / Re: Calibra C20XE повече тяга
« -: Януари 30, 2023, 10:14:51 22:14 »
Виж каталога на сайта на Brisk.

Иначе трябва да ти търсим ето тук:
https://m.avtochastionline24.bg/beru/7519752

За е39 523 2.5 взехме такива или денсо или ngk, бяха еднакви.

Не би следвало този тип делкото да ги бърка, слагали сме на голф 1 1.8.

Апропо, как са ти делкото и палеца?


12
Тунинг-Направи си Сам / Re: Calibra C20XE повече тяга
« -: Януари 30, 2023, 07:32:43 19:32 »
Дай насам вносителя... спокойно качи линк.

Тъкмо можеш да ги заприказваш и да пуснете запитване нагоре по веригата.

Твоя бриск последно кой е?

Като гледам пише Ево, дето не го дават за делкото.

Разпитай ги хубаво вносителите и им разкажи какво е станало. Аз ги прегледах на сайта на Бриск какво препоръчват.

13
Това веднага го набелязвам, особено да влезем в галериите на мината!
Благодаря!

14
Интересно. Двата с много нисък Mms малко ме съмняват, защото всичките имат еднаква индуктивност при 10 килохерца, и близко правотоково съпротивление, което говори за доста подобни намотки.

№2 и № 8 са готови за чифт.

Забележи, че колкото по-нисък резонанс, толкова по-нисък Qts - това е нормална закономерност. Тоест, имаш интерес да ги пуснеш да се разработват и да ги премериш отново.

Вземи 2 и 8 и ги разгледай в 30 литра кутия, затворена и бас рефлекс да видиш какво ще стане.

6 и 7 може да имат и слаби магнити.

Виж дали можеш да намериш подсилващи магнити на ниска цена, да пробваш дали ще успееш да добавиш магнит, който да им вдигне индукцията съществено, съответно да им се вдигнат Qes и BL и да започнат да стават за употреба в кутия. Защото в този вид много не стават за смислен проект... При сегашните цени на шперплата. За моя ОБ барбарон със сигурност стават.


15
Тунинг-Направи си Сам / Re: Calibra C20XE повече тяга
« -: Януари 30, 2023, 12:56:12 12:56 »
Я дай да потърсим дали ХЕ не е скаран с такива свещи. Това е един от първите двигатели с разслоен заряд в някои режими (stratified charge) и има завиден въртящ момент за технологията си.

Сега гледам в каталога на Бриск, че на по-новото ХЕ 92-94 му дават Премиум Ево за стандартна употреба, а за състезателни цели премиум без Ево...
На по-старото ХЕ 90-92 за стандартна употреба няма ПВМ свещ, а за състезателни цели само Премиум...

Твоята катое 92 от кои е? Разликата май беше точно в запалването, едните имаха бобина с wasted spark, а другите бяха с делко...
Да няма някаква грешка там? Твоята коя е?

Апропо, не е лоша идея да им напишем е-мейл... няма никаква информация из интернет ето тук дават някакви сравнения и печалбата се изразява именно в това, което търсиш, няколко коня и малко повишена ефективност: https://www.magnumtuning.com/en/detail/performance-spark-plug/lada/100-2110-gti-2-0l-16v-with-c20xe-opel-engine-serial-nr-

Страници: [1] 2 3 ... 442