Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - barobgb

Страници: [1]
1
Общ Аудио Раздел / Стая за музика?
« -: Август 09, 2023, 10:46:55 10:46 »
Здравейте!
Тук се обсъжда най-много как да си направим сами хубави тонколони. В друг форум чоплят усилватели. Никъде обаче няма хубава тема за самото помещение, в което ще слушаме музика. Как би трябвало да изглежда то? Размери, височина, форма, после разположение на тонколони, усилвател, слушател, заглушители, отражатели и разни други неща?
Споделете снимки, видеа, идеи!
Макар че според това, което съм прочел най-подходящото място за слушане е на полето ;)

2
Продава / Евтини колони
« -: Август 03, 2023, 09:58:20 09:58 »
Не съм продавач, но попаднах на тази обява, за парите, които човекът им търси, според мен е страшна оферта! Ако някой може по картинка да познае моделите на говорителите, ще улесним евентуален купувач.
https://m.bazar.bg/obiava-41740082/tonkoloni-praveni

3
Вижте на какво чудо попаднах в олелекса
https://m.olx.bg/d/ad/vodna-pompa-bez-tok-CID262-ID99JqA.html?ad_reason_recommended_items=135435402,135306604,134990738&reason=ip%7Clister
...и се чудя дали има хора, които се вързват на таквиз.... измишльотини

4
Здравейте отново!
Не съм сигурен дали е правилният раздел, но имам въпроси относно .flac файловете. Няколко пъти забелязвам, как на някои песни басовите говорители правят необичайно голям ход, забележимо на много ниска честота, без да възпроизвеждат чуваем звук. Реших, че файловете са повредени, но вероятно не е така - пускам ги от ютуб или спотифай, и пак го има същото нещо. Давам линк https://youtu.be/4PG5PCd284o  - едно от парчетата на които съм го забелязал.
Друга питанка - 24 битови флакове в 80% от случаите са с някакви странни пукания и цъкания - все едно надрана грамофонна плоча и пукане нанвода в олио ;) Ползвам китайски 32 битов дак с х-мос и пускам музиката от usb player чрез телефона с отг кабел. Същият проблем с пукане и цъкане го има и приятел с купен дак - някакъв модел топпинг. Какви са вероятните причини?

5
Здравейте!
Закупих въпросните говорители, за да ги използвам в система с 2 усилвателя, като широколентовите трябваше да покрият честотите над 300херца. Първият ми опит бе с евтини визатон FR-10HM, бях доволен, макар че са леко кресливи около 1-2 кхц, но с малко корекция от еквалайзера резултатът бе задоволителен. Реших да се опитам да постигна по-добър резултат с по-качествени говорители, тъй като визатоните имаха някакво затихване в най-високите честоти, и се спрях на монакор spx 32m - предлагаше почти идеално равна честотна характеристика, доста по-висока чувствителност, и дървено чепче по средата ;) Още в началото бях леко разочарован, тъй като чепчето на единия говорител не стърчеше право напред, а биеше в ляво и се виждаше с просто око. Прегледах клипове и снимки в нета - явно е нормално явление. Както и да е, започнах да ги слушам, но очакваният хай-фи звук ми беше доста постен. Пуснах суип 20хц-20кхц и дори с просто ухо се усещаше сериозно затихване в ееин интервал във високите честоти. Тъй като не съм чак толкоз в нещата и нямам специални техники и микрофон, направи замерване с програма на телефона - съвсем ясна дълбоооооока дупка межу 7 и 11-12 кхц - кошмар! Сменях усилватели, източници на сигнал, всякакви комбинации пробвах - е не е от друго, от говорителите е! Някъде из форумите четох, че всички 8 сантиметрови говорители имали дупка около 8 кхц, но такова нещо не очаквах.... Та предполагам, такова ачх няма как да се изпъне... ако може да ми препоръчате широколентов, който покрива от 300хц нагоре с по-равно ачх, да понесе 20те вата, които му се полагат от усилвателя, (и да не е визатон за 150 лв бройката ;) ще съм благодарен.

6
Сериали и Видео клипове / For all mankind
« -: Септември 27, 2021, 10:59:09 10:59 »
Може би най-добрият сериал, който съм гледал скоро. Няма как да не залепнете за него, стига да изгледате 10-15мйн от първия епизод.
https://m.imdb.com/title/tt7772588/

7
Много интересен мач, за който малко хора знаят. Ако не ме лъже паметта, организиран от... Винс Макмеън, шефа на кеча  ;D
https://youtu.be/Wzm2qveUi54

8
Поради голямата си маса и гравитация газовият гигант отклонява от траекторията,или се сблъсква с различни обекти, летящи в наша посока и заплашващи да решат завинаги всичките ни нищожни проблеми ;D
https://futurism.com/the-byte/something-big-smashed-jupiter?fbclid=IwAR0FZWzjdbS8UoE3mr4omc1CMMysxAoGeCHwn99wEBhWjlKr73-s9Nob8Sk

Страници: [1]