Здравей Гост

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Пудел ме преследва в живота и неизменно след мене върви  ;D

Егати, едно дърво се клати във южните Карпати, егати, егати!

"За пръв път виждам куче да се използва за такова нещо." - Бойко Борисов
"Русия няма да вземе Киев." - Антъни Блинкен
Боравенето с езика и в частност нормотворчеството са най-висшата и сложна форма на използване на интелекта. Не случайно Ai започват от езикови генеративни модели.
Всяка дума има значение в такива шедьоври на изразяването.
В случая нашенецът казва повече и по по-интелигентен начин.
И двамата знаят точно за какво говорят.
Намерете обяснението на проф. Витанов за цитата от Блинкен и може да прозрете, както какво казва Борисов, така и на колко високо ниво използва езика.

Цитата от първия ред на предишния абзац като го чух от Бойко и изстръпнах! Викам си, леле тия мръсни извратеняци, какво ли са правили с кученцето!!! Два дена чувам за някакъв пудел и не отварям новините. Накрая приятелите започнаха да споменават за пудела, а то какво било!!!

Бойко не е виждал куче да се използва като да кажем печат, свидетел или доказателство, но е виждал други неща да се използват. Това казва той.
Според Витанов, Блинкен е виждал салфетката (и даже има екземпляр от нея), затова знае, че руснаците няма да вземат Киев, обаче знае и какво ще вземат. Припомням по един много мъчителен и разрушителен начин в която лудост обаче има метод и той е страшно много пластов. - като започнем от собствената им гледна точка да анихилират търтеите, тарикатите и некадърниците в собствената си армия, което честно казано нас изобщо не би трябвало да ни интересува. Нас ни интересува, че ставащата свинщина ни удря икономически, политически и социално. Но пък изявява недемократични и неплуралистични организации, които контролират всички сфери от живота ни, свобода на словото, информационни потоци, вземаме на политически и икономически решения. Никой обикновен човек на планетата няма полза от тази война. За сметка на това интерес имат всички елити в САЩ, ЕС и Русия, като минимум, сигурно и в Китай, а най-грозното би било е да има интерес и някакъв кръг в Украйна.

Но да се върнем на пудела.
Пудела им го напудели на всичките по невероятно безобразен начин.
Обяснението да се снимаш с пудела, е че иначе няма да ти дадат пликчето, кашончето, чантичката и т.н. Лошото, е че процедурчика по комплайънса на групата не е спазвал елементарен мафиотски GDPR и не е съхранявал личните данни с нужната грижа. Или пък се е осъществила хипотезата на предпазната клауза и сега пудела работи за това за което е предвидено да работи. Подозирам, че са му заделени няколко телешки пържолки. И аз да бях и аз бих му устроил угощение.

Да видите уважаеми читатели, какво мизерно ниво на конспирация и омерта и каква ниска осъзнатост! Всеки си мисли, че такива работи се правят супер конспиративно. Не, правят се на битово ниво. Очевидно.
2
Политически дискусии и статии / Re: Очаквам вси4чко от всеки
« Последна публикация от Toshko - Днес в 11:27:41 am »
Всичко от всеки и накрая, на ти пудел!  ;D
3
DIY (Направи си Сам) / Re: Моята реплика на аудио система
« Последна публикация от Toshko - Днес в 10:05:53 am »
WIN NT4 ако не се лъжа е базиран на 98, има ntfs и поддържа много рам... трябва да може да се намери.
4
Прави ми впечатление, че американският президент в случая Байдън вече се моли на израелското правителство всяка седмица, понякога и по два пъти, да пуснат храна и медикаменти в Газа.
Същевременно Иран извън религиозните си залитания в обществения строй е огромна свръх образована, мощна и културна държава, към която САЩ, а и повечето други държави винаги са имали афинитет. От отношения, културен, дипломатически, търговски и всякакъв друг обмен с Иран недоволния няма.
Много често си спомням отговора на Индия, когато бяха приканени да наложат ембарго на Иран, отговориха приблизително така: "С Персия търгуваме от 5.000 години, това сега не е сериозна причина да престанем." - цу дрън! Повече въпросът не е повдиган пред Индийци.
Иран е част от цивилизования свят и би могъл да допринася страшно много във всяка сфера и област.

Та имам едно такова усещане, че отношенията между САЩ и Иран могат да се стоплят много рязко. Жестовете започнаха още при Обама, който им върна 150 милиарда долара, ако не се лъжа в брой, че нали са отрязани от разплащателните системи.
САЩ се нуждаят от съюзник в региона. За какво им е не е много ясно. За да си охраняват петролните интереси ли, защо ли? Какво важно има там? Египет се оправя със суецкия канал достатъчно добре, ОПЕК така или иначе искат да продават петрол. Няма го Ирак с несметните количества съветско оръжие, кой там е заплаха не знам.

Тези ежеседмични молби и то по толкова трагичен въпрос, като по същество геноцид и концлагер под открито небе устроен от израелското правителство накрая могат да доведат до преориентиране. Струва ми се, че днешните израелци налагат по-лош обменен курс от някогашните нацисти. Нацистите са убивали по 10 цивилни, независимо какви, жени, деца, мъже, за всеки загубен войник, особено поради партизанска дейност. Израелците искат да го докарат до над 1.000, ако не и повече.
Неприемливо, недопустимо и нетърпимо. На всичко отгоре в неподходящ момент и със сериозни съмнения за съпричиняване минимум поради немарливост.

Последиците от рязкото преориентиране не ми се иска да си ги представям. Като вероятно едно от условията ще бъде Иран да не се занимава с Израел и да не ги закача. Което няма да подобри нещата по никакъв начин, защото има достатъчно други желаещи.
Трагичното, е че сегашния климат като че ли върви в посока пустинята да стане оазис, да не остане пустиня само в Израел и Палестина обаче!
5
фотография / Re: София в снимки
« Последна публикация от zlatkoo - Април 11, 2024, 12:37:11 12:37 »


6
Маниакалният автомобилизъм е една самозадълбочаваща се незадоволеност.

И неосъзната суета.

1999-та 250 н.м., 180 к.с., все нещо не стига, започват да се появяват дизелови рена и VW-та, които без усилие дърпат и натискат в седалката до степен да ти става лошо - това продължи до последните октавии 1.9, после Euro-4 и нагоре скапа вървежа на дизелите. Хондите не те притесняват, те вървят на хартия, на практика пищят като безмоторни. Все още съвременен, бърз и разкошен автомобил.
2003-та най-после турбо дизел с автоматик, шестак, турбината тръгва от 1200 оборота, купето тихо, върви с 200, кара се като картинг, все нещо не стига, скоростите малко, изпреварването с планиране, вибрациите на празен ход... съвременен, бърз, разкошен и луксозен автомобил...
2004-та 185 коня, 300+ н.м. 4х4, върти гуми до 4-та, тегли като тролей, тих, приятен, а това, а онова, не е идеален.

Във всички случаи списъка с кусури се трупа в мозъка ти като поредица натрапчиви мисли. Радиото, колоните, возията по павета може да бъде малко по-идеална, тръгването да бъде малко по-рязко, максималната скорост, шума, звука, педалите, волана, седалките, липсва ти някоя екстра, ама да сложа такива амортисьори, сложиш, то пък да сложа инакви, сложиш, трябват ти трети... Всеки с малко по-различна кола неговата е по-хубава, харчи по-малко, върви за страх и не се чупи, даже чистачките на 17 години са оригиналните, все му е по-измита, купил по-евтини гуми, ама се оказали по-хубави от твоите скъпите, че не се и износват...

Мъчение без край.

222 коня, 300 н.м., що му е къс диференциала, що е тих, що върти гуми, що недозавива, що не е някоя от старите ти коли, ако може и всички едновременно, обаче повече...

350 коня 470 н.м., що е с ръчни скорости, що върви във високи, що трябва да връщаш предавки, що вдига шум, що не вози идеално, защо не е Буран-Енергия, защо не е Ферари....с механичен компресор и барутен ускорител на магнитна възглавница....
306 коня 500 н.м. що му е грозно таблото, що няма 6-та, що харчи толкова в града...
250 коня 500 н.м., гаден дизел, що е тромав, що е три тона, що е ерзац банален, що се поддържа като МТЛБ, що му е късо купето, що е тулуп... това обаче е първата кола, чиито кусури са само поради необосновани претенции, т.е. почти безгрешна и с правилно моторно масло, въздушен филтър и хубава нафта като за такова МТЛБ всъщност прави всичко като хората, разбира се не вози като седан, нито има идеална ергономия, но извън извънредно сложната поддръжка трудно може да й се върже кусур, особено по все по-разбитите софийски улици, които не са били толкова зле никога.
150 коня 250 н.м. ама вече турбо и с 6 скорости... спартанско изпълнение, а извън ерзац платнените седалки кусури практически няма, тегли от всякаква скорост, вози изненадващо добре и вътре има място... от друга страна има поне 300 кусура...

Обръщам внимание, че основните кусури и забележки са винаги свързани със задвижването, колкото по-ниско идва въртящият момент и колкото повече предавки има автомобила, толкова списъка с кусури се съкращава или почти изчезва.
Намека тук, е че електрическото задвижване е идеалното задвижване. Не целия набор от параметри на електрическия автомобил, а електрическото задвижване само по себе си.

400+ коня 600 н.м., тук вече става трудно, но дълбоко в себе си усещам нуждата от още повече момент с още по-малко движение на педала на газта и да идва още по-бързо и още по-ниско, въпреки, че колата плаши и от място и от движение в рамките на ограниченията. Но кутията може да бъде още по-умна и идеална. Докато преди връзвах кусур, че трябва да върна предавка на ръчни скорости, сега връщам кусур, че трябва да давам газ за да връща предавки и че пресягането до бутона S изобщо съществува. Непрекъснато съм в дилема дали да си стоя на Д и комфорт и просто да мачкам педала малко повече, или да натисна копчето и изчислявам кое изисква по-малко усилие. Защо трябва да я чакам да загрее, реално от вкъщи до детската градина нямам право да дам повече газ и действително не го правя. Защо трябва да сменям масло няколко пъти годишно? А въздушен филтър?
7
фотография / Re: Снимки всякакви
« Последна публикация от zlatkoo - Април 11, 2024, 10:22:21 10:22 »
Освен слънчево затъмнение на другия край, тук пък имаше почти пълно лунно.


8
DIY (Направи си Сам) / Re: Моята реплика на аудио система
« Последна публикация от ggreg - Април 10, 2024, 04:00:36 16:00 »
Пробвах. На 10, 7, ХП. Драйвера е писан преди много години . За протоколи на ЛПТ порт, който вече не се поддържа. Или защото са системи на NTFS a ne на FAT32. Резултата засега е минусов. Писах вече на продавач в ОЛХ, в петък ще ми дойдат РАМ 512-ки и се надявам да се преборя :)
9
DIY (Направи си Сам) / Re: Моята реплика на аудио система
« Последна публикация от Toshko - Април 10, 2024, 11:36:36 11:36 »
Защо не пробваш на Win10, има много опции за съвместимост.
98 е отвратителен, все пак не колкото 95.
А защо не пробваш на 3.11?
Или на 98 или XP с пуснат програм мениджър от 3.11, то е отделна програма. Апропо и в тях го има.
10
DIY (Направи си Сам) / Re: Моята реплика на аудио система
« Последна публикация от ggreg - Април 09, 2024, 07:54:43 19:54 »
Блгодаря ти, Тошко, за коментара.
Няколко дни вече ще изпуша от "проблеми", които сам си създавам...
Понеже напоследък ме чопли да сваля някакви характеристики на тези колони (Ха! А и на едни други с които се сдобих наскоро от чисто любопитство- марка АЕГ! Не пералня, а тонколони) за да видя къде са им кусурите, се вкарах в един филм :) Имам един осцилоскоп, който обаче работи с компютъра само. Обаче компа завалията на 200 човешки години, взе че се спомина... А драйвера на осцилоскопа работи само на вин 95/98... На ХП, 7-мица- "тц" отказва твърдо. Сега (от няколко вечери) опитвам да кача ВИН98 на един не толкова стар комп, но само проблеми. Снощи чак успях да форматирам под ДОС по-малък системен дял на огромния харддиск 40ГБ, на който се нави да се саморазархивира. Таман си рекох "Ще стане" и ме информира, че нямал достатъчно системна памет ( пък тя е 4 ГБ ДДР2). Разбрах от коментари на ентусиасти като мен, че това съобщение излиза, когато паметта е повече от 700МБ. Мислех, че имам по кашоните някъде по-малки плочки памет, ма те не са ДДР2. Ей ся гледах в ОЛХа само някакъв пич от Пловдив предлага такива 512-ки. Ще взема да му звънна, да ми ги праща. Риска дали ще намеря драйвери, остава за след като (ако) довърша инсталацията... :)

"Такова ВКН не съм виждал, като това с обърнатата единична гънка. Сигурно свири добре и е меко."
Да. Това бе някаква кратка партида- с алуминиево шаси, дето го леели някакви спецове в плевенския затвор. Обаче им свършил "договора" и много бързо изчезнаха тези говорители от магазина. Свирят доста прилично. В събота си ходих до село и потърсих кашоните- имаха листчета с характеристиките. Изобщо не ги намерих. А съм сигурен, че не съм ги изхвърлял- не съм такъв човек:)
Та ми се ще да довърша един дълъг и мъчителен ремонт вкъщи. Заради който, между другото изчетох три пъти темата за звукоизолацията на стаята за слушане. Мен по-скоро ме интересува не токолва звукоизолацията, колкото "изравняването" на помещението с негрозни елементи. След този ремонт бих искал да съм стартирал осцилоскопа и да задам най-сетне въпросите си към вас.
А, и онези АЕГ-та да тествам, че нещо ми звучат само "Бум-тсс, бум- тсс" :) - да не се окажат мъртвородени.
Страници: [1] 2 3 ... 10