Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Явор

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Усилвателят иска 10-15 волта напрежение и захранването му ги осигурява с огромен запас на ток. Естествено, че това е най-компромисното решение, което можах да намеря с наличната техника. Търсих но не намерих клас D модул с вградено DSP, но ще му дойде времето. За ВЛДто отдавна се каня да му направя истинския филтър от 3 ред, но други приоритети все изместват тази задача. Тук даже показах как ми се получи ремонта на единия говорител, на който изрязах нова текстолитова плочка. За субс имам един важен въпрос: какво мислите за овчата вълна? Или да действам със стандартната вата. Сега резонансът е около 35 херца, а може да се смъкне още с повечко вата.

2
Тошко 1875 и сега ми е от любимите числа. Имам готова платка с двата чипа (1875) на нея, при това оригинални, обаче нямам време да си направя усилвателя от нея. По едно време се бях надъхал да си събера офисна конфигурация с две малки хорнички с visaton frs8, който са зверчета. Обаче за BMS-а си трябва или голям, тежък и мощен усилвател или клас D. ВЛД са пуснати през кондензатор 0.5, 1 или 2 мкф не помня.  Не те разбрах за захранването. Напрежението не помръдва от 12.2 волта, а запас от мощност има много.

3
Мислех да се въздържа да го коментирам, но няма да си простя сам на себе си ако си замълча. Услугите на девинския майстор не успях да ползвам. Преди време, когато нямах нужните пособия, го потърсих да ми изработи бобинки за един проект. Оставям настрани цената, която не беше никак малка, но да кажем, че ценя собствения си и на останалите труд и това щях да го преглътна. До ден днешен не мога да си обясня обаче категоричното му твърдение, че бобините за нискочестотния  говорител трябва да имат съпротивление. Коментарът беше по повод диаметърът на проводника, който трябваше да бъде избран и ме убеждаваше , че 1мм е добре, понеже с по-дебелия ще падне съпротивлението. Важното в случая е, че се говореше са последователните бобини , където обаче това, което говореше е абсолютно невярно. Без никакви условности се опитваше да ме убеди в нещо, което е съвсем невярно! Имаше и съпътстващи приказки за тези бобини, понеже комплектът щеше да ми излезе бая пари, та след време си дадох сметка за маниерите на човека. От тогава си знам, в Девин ходя на почивка с удоволствие, но на майстора там нищо не давам. Може човекът да е много сладкодумен, талантлив и кадърен, но аз вярвам най-много на личния опит.  Купих си LRC метър, направих си бобинарка, няколко килограма емайлиран проводник и натам всичко е елементарно.

4
Кофти работа. Дано Рахнев излезе точен и покрие разходите по ремонта на ремонта. Неприятното усещане няма как да бъде компенсирано.

5
Стана магията. Системата е 2.1. основни тонколони са две Кащанки със сменено опроводяване и ВЛДД 80 да допълват липсващите високи честоти. Към това нещо закачих заваръчния апарат от сървърното захранване, което е 930 вата + качествен авто усилвател с low pass филтър в мостов режим, като обединява двата канала. Филтърът е настроен на около 50 херца, така ми хареса най-много при опитите. В момента не се разбира, че има суб в помещението или поне не може да се локализира лесно, но присъствието му е адски силно и с приемливо качество. На снимката е усилвателя за субс. Основните тела са закачени на едно JVC от добрите години на производството им.

6
Реших да пробвам звяра с едно усилвателче 40 вата. Еми струваха си усилията. На 35 херца е настроена кутията. Тествах я набързо и наистина премрежва очите! Сега предстои най-трудното, а именно финиша. Иска ми се черно пиано лак. Ще си почина поне една седмица, защото 3 дни ставам в 5 часа да го сглобя. Окончателен усилвател още няма, но варианти много...

7
Напредвам добре. Налях му 500 гр. лепило и съхне грубия строеж... За терминали реших да импровизирам: на снимка се виждат имбусни болтове неръждаеми с месингови гайки. Това прилича на връзка към трафопост, но много ме кефи идеята да бъде нестандартна и ултра стабилно, буквално мога да вдигна субчето за кабелите във въздуха. До края на седмицата ще го чуя...

8
Кутиите са в прогрес. Знам, че ПДЧ не се долюбва от колоностроителите, но на мен не ми пука. 18мм са плоскостите. Предният панел е двоен. Кутията ще бъде със слот порт, като задната част на слота я измислих много елегантно да има функцията и на оребрение. На снимките се вижда "вътрешната" част на субчето. Около този скелет ще сложа страниците, дъното и капака. Всичко импрегнирам зверски с лепило за дърво. Един приятел с магазин за бои ми препоръча едно испанско лепило и вярно на първо четене е добро. Импрегнирането заздравява и спира досадното ронене на ПДЧ-то. Още търся овча вълна да му сложа вътре. Може да го пробвам и без вата, някои проекти са изцяло без вата.

9
Здравейте група! Изоставих за известно време година. Роди ми се момче. Голяма радост. Дълго чакана рожба. Ще раздвижа май субчето. Обаче вече финансите ми са насочени към други, много по-важни пера. Бмс-ът ще се захранва от най най бюджетния вариант, с който разполагам: авто усилвател, произведен от  Monacor  с прилична мощност, който пък ще си дърпа достатъчно ток и напрежение от сървърно захранване dell с изходна мощност при 12 волта 75 ампера, или около 930 вата постоянни и гарантирани. Кабелите са в групи 2 х 3 х 10кв.мм. сериозна работа, а усилвателя ще е в бридж и кътоф честота 50 или 75 херца. Настройките оттам нататък ще са от звуковата карта на компютъра. Толкова ми позволява бюджета и времето в момента. Кутията на BMS 12s330 ще бъде с външни размери ш: 40 / в: 50 / дълбочина: 50. Ще мъча затворения обем , макар и проучванията ми в немския форум да говорят да си направя по-лесния вариант с басрефлекс, но.ще видим. Материалът ще е 18мм сурово ПДЧ, с двоен преден панел и двоен гръб. В кутията ще разположа и 3 оребрения, които обхващат всичките стени. Ще ми отнеме още няколко месеца, докато го направя както искам, но ще го направя и ще предоставя всичката информация. Пожелайте ми успех, късмет и здраве да го завърша. Поздрави и бъдете здрави!!!
P.s. извинете ме за правописа, пиша от телефона и изпих половин шише хубава руска водка...

10
Яко занимание. И добре се получава

11
Ето това е ефектът на практика. Ползвал съм за по-лесно един прожектор с дросел. 250 вата стерилизират спокойно цяла сграда на не малка местна структура на държавна администрация.

12
Да използвам темата да дам жокер за очистване на въздуха от микроорганизми с uv-c лампа. Източник на uvc светлина може да бъде стара живачна крушка с премахнат външен балон. Включва се към мрежата задължително през дросел, иначе изгаря. За 20лв. имаме 250 ватов много мощен източник на увц светлина и... огромно количество озон. И с двете трябва много да се внимава. Uvc лъчението е лесно да се ползва безопасно, но озонът от такава крушка е способен да стерилизира апартамент от 90квадрата за 2 - 3 часа.

13
Да съживя темата с две новини. Една добра и една лоша. Добрата е, че BMS платките вече са по 2-3 долара в алиекспрес, лошата е че гласят промени след нова година да се облагат всички пратки от Китай, независимо от стойността.

14
Aудиотехника / Re: Кащани
« -: Октомври 09, 2020, 09:51:48 21:51 »
Сделката наистина е много добра. Аз отдавна търся 1 такъв говорител, защото имам чифт, на който само единия е с този магнит. окачването наистина е по-меко и характеристиките на говорителя са по-различни. Принципно двата модела басови говорители имат различни предимства. Честито за придобивката, но по-добре да събереш два еднакви. Филтърът за тези колони може да се ползва само ако се реставрира автентичния вид на колоната, т.е. възглавница с памук вътре и плат отпред. Ако махнеш дори само плата ще трябва да правиш изцяло нов филтър. Това е така по простата причина, че басовият говорител е пуснат без филтър реално. Говорили сме много за тези колонки. За мен по филтъра може да се шунтира или премахне резистора. Други промени просто не им трябват.

15
От къде купувате miniDSP. Цената в техния сайт с доставка хич не мога да я преглътна.

Страници: [1] 2 3 ... 10