Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6629
    • Профил
Предкамерно факелно запалване. Има такива ДВГ на ГАЗ-Волга, патента е описан в Большая Советская Енциклопедия в тома около 1960-та година. От кого са го откраднали руснаците вече е друг въпрос.
Старите бързооборотни леки дизели също са с предкамери (бренeри) където се намират подгревната свещ и дюзата.

Новината за епохалното откритие на дъщерната фирма на Фиат: https://automedia.investor.bg/a/2-novini/39944-ferrari-raboti-nad-revolyutsionen-v12-dvigatel

Не е случайно, че патента е американски, там дават патент за всичко, а патентите падат само с нарочна опозиция или направо дело.

В случая имаме добре известна и прилагана на практика идея. Напълно не патенто способно.
Преди няколко години свалях глава на една Honda Shuttle 80те години десен волан,автомобила беше предназначен само за японския  пазар.Тази хонда беше с такава технология.Имаше карбуратор със страшно много вакууми който идваха от един голям "компютър"(едни платки,транзистори и т.н. ТВ елементи),и имаше предкамерно запалване с отделни свещи и клапани за тези предкамери,запомнил съм го защото нямаше влошки (гумички за клапани) за тези предкамерни клапани.Идеята била да може да работи със много нискооктаново гориво.
Така че не са открили топлата вода.
« Последна редакция: Ноември 02, 2019, 06:45:44 06:45 от hip-hopotam »

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6629
    • Профил
Това е ранен еквивалент на stratified charge, какъвто има във FSI и TSI. В леки и постоянни режими оптимално горяща смес има само в малката камера, а основната е с въздух или бедна смес. Разширението отново се случва и топлината се отдава без проблем.
Има още едно предимство, пика на налягането се забавя и вместо на 20° след ГМТ се случва по-късно, което вдига механичната ефективност много, защото преобразувателя на възвратно-постъпателно движение е най-ефективен около 90° след ГМТ.

Вероятно Ферари не могат да направят добро разслоение на заряда на баласт, беден, богат и пак беден, затова прибягват до такива измишльотини.
Това в натоварен двигател просто не мога да си го представя като знам дизелите как пукат глави около бренерите.
И това двигател с три инжектора ли ще бъде?
Защо с три? Един в малката камера и един в голямата камера.Като може би голямата камера ще е с директно впръскване а малката с пръскане преди клапана.