Пионера ако е този за който си мисля е с мек бас и бързи Импулси в ударните и средите.
Това е по принцип правилното звучене но е общо взето възможният минимум.
Може да се подобри в няколко аспекта:
1. Детайли и по-малко изкривявания в ниските честоти;
2. Детайли и по-малко изкривявания във високите честоти; двете области в които материалознанието и науката са напреднали най-много са материалите за окачването, това се отнася и за средночестотни говорители и материалите и въобще технологията за високочестотните говорители.
Всяка една стара колона може да бъде взета и да и бъде сменен високочестотния говорител с по-добър.
Същото се отнася и за кондензаторите, кондензатори от две последователни десетилетия са със сериозна разлика в качеството и това е така от 100 години насам.
3. Диаграмата на излъчване и стръмнността на филтрите.
Науката и знанието са толкова напреднали благодарение на технологиите и комуникациите, че днешните любители буквално знаят повече от тогавашните инженери и конструктори. Не казвам че сами биха могли да достигнат до това знание, просто го имат на тепсия защото са го прочели.
Виж ето тези колони:
http://penkiller.com/index.php/topic,276.msg12527.html#msg12527 Предлагам ти да си направиш същите, като надстройките с двете 12-ки. Височината ще се получи около метър като двете 12-ки ще са отдолу разположени по специален начин, отгоре ще има среда и високочестотен говорител.
Трябва да имаш поне по 50 см отвсякъде, включително отзад.
Средата трябва да бъде нещо мощно с мощен магнит.
Ти разрови за Фейн и Еминенс 6 и 8 инча с възможно най-линейна АЧХ и възможно най-голям BL.
Има едни 5 инча студийни с неодимови магнити, намери ги и ги разгледай.
Аз ползвам Фейн соверен 6-100, но сега има по-нови и по-хубави.
За ВЛД-то, можеш да го използваш ако слушаш отдалече.
Ако търсиш друг Задължително трябва да бъде с неодимови магнити и възможно най малки размери.
За дърводелеца почти не мога да си представя как дърводелец който няма опит в изработването на тонколони ще се справи.
В нашите колони няма никакви винтове и сглобки всичко е точна сглобка на лепило и е много по-здраво от всичко останало. Залепените кутии са устойчиви все едно са изцяло изляти от смола например.
Дърводелеца трябва да работи изцяло по указания от мен или някой друг член на форума който го е правил.
За твоя принос към форума.
Честно да ти кажа аз колони си имам каквито съм пожелал няколко чифта и мога да си направя още каквито пожелая колкото чифта искам имам части поне за 10.
Работата ми в този форум е да споделям знания и умения и да създавам условия и другите да го правят.
В този ред на мисли искам да те попитам след като искаш готов проект без твое Research and development участие в него с какво ще допринесеш за форума.
При тази схема Ние се превръщаме в специалисти които полагат Труд без обаче да богатеят от него тоест в глупаци.
Ние не сме общност с цел подпомагане на хора собственици на говорители.
Ние сме общност за подпомагане на хора с интереси като на общността В това число интереси в сферата на любителската взаимопомощ, тоест ако ние ти помогнем то ще бъде за да обогатиш общността и ти на свой ред. Така общността и следователно ние ще забогатеем.
Как ще стане това с готовият проект, който ще ти изработим?