И аз се надявам да свирнат хубаво!
Цените са доста прилични да не кажа ниски, единственото оскпяване е транспорта от щатите 166 долара заедно със застраховката и митните сборове и ДДС в размер на 58 лева + 12 лева пощенска такса за нашите пощи.
Нискочестотни - 2Х69 до 85 долара - цената непрекъснато варира, като февруари месец имаше разпродажба и струваха 45 долара!!! Докато се наканя станаха 84 долара, колкото ги и платих.
Широколентови (в тази система изпълняват ролята на средночестотен с много голям обхват) - купих ги втора ръка, но не употребявани за 60 лева двата

по принцип производителя им е скъпчия и спокойно може да ви поиска сума от сорта на 400-500 лева за двата, като се отчете, че това не са му топ моделите, а едно стъпало по-ниско... и слава богу, защото топ моделите му са за лампови усилватели и са с максимална мощност 7-12 вата... моите са 30 вата...
+ към тази цена от 60 лева трябва да добавя и символичните 10 лева за изработването на фазови палци при чичо Мишо
Високочестотни - Професор Вълчев ги продава по около 70 лева бройката, което е невероятно ниска цена за тези говорители!!! Първите говорители способни да се сравняват с тях са за поне 300 евро, а равни или аналогични нямат в ценовия диапазон под 2000 лева!!!
Части за филтъра
Двете огромни индуктивности по 13 микро херни струват по 42 долара, но ги купих от разпродажба за по 22, освен това не ми ги обмитиха, защото помислиха, че са принадлежност на говорителите

Всички останали части струват 85 лева, като малките кондензатори струват стотинки единия, 18-те руски кондензатора са с метализиран полипропиленов филм - биполярни не електролитни (аудиофилски) и са по 2.50 лв, резисторите са по над 50 стотинки бройката, двете индуктивности по 0.17 мх са по 2.50 лева...
Общо всичко излиза 595 лева.... без тъпата доставка на 2Х7.3 кг. от щатите и тъпото мито (тоест ако някой ви донесе нискочестотните)
Доставката е още 166Х1.4=232 лева , митото и пощенската такса са точно 70 лева :'( значи общо 897 лева по цени буквално на едро само на компонентите, защото ще ги сглобя сам, при това това е цена без дървото и лепилото и със широколентови купени за без пари...
Направете сметка ако трябва някой да ви ги направи без да ви скубе, че трябва да ви вземе частите Х2 + труд поне 300 лева, тоест над 2500... но понеже няма да се намерят нито едни колони за 2500, които да свирят по-добре... както и нито едни колони за 5000 ако трябва да сме точни.... и като познавам какво се случва на пазара на аудио в България и като знам, че наскоро на един приятел му взеха 3000+ за безобразни ментета с кутии от китайски колони за 200 лева и говорители за още 350, просто ми се струва, че за под 4-5000 от майстор тия колони човек не може да ги пипне... не ми се разсъждава колко точно могат да оскубят някой за такъв звук...
Но от тази гледна точка е вярно правилото: Или сам правиш с фантазия или по изпитан модел или купуваш от магазина!
Поздрави!